Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

5. dil z 5. // Zaverecna cast slavne romant. sagy 60. let 20. stol., kterou sice nekdo oznacuje jako nejslabsi, ale mne prijde srovnatelna s dalsimi lichymi dily - "Angelika, markyza andelu" a "Angelika a kral" - ktere povazuju za ty lepsi a historicky zajimave. Naopak suda pokracovani - "privlastkova" (tedy "Bajecna" a "Nezkrotna") mi prisla slabsi, jakoby vzdy "vyplnovala mezery", aniz by se dej nejak posunul, a jen v nich A. s nekym spi :). "Angelika a sultan" ma prave to plus, ze se dej zavrsi a ze se konecne Peyrac vraci ke sve zene. Stejne jako 4. dil se i tento odehrava v orientalnich kulisach, ale jaksi "bohatsich", protoze uz se zde dostavame do kral. palace. Sice zde neni poust vizuelne tak dokonale podana jako napr. v oscarovem "Lawrenci z Arabie" (1962), ale ma to takove sympaticke kouzlo, neco jako "Pohadky tisice a jedne noci". Vytky jsou za me dve. Jednak - to by snad ani nebyla Angelika - je tu jedna hloupa scena. Kdyz se A. a jeji dva zachranci rozhodnou utect, jedou k mori nekolik dni, ale presto na ne ma cekat lodka...jaksi jsem nepochopil, jestli si odvoz domluvili postovnim holubem nebo treba meli mobil :) Ale coz, je to film. Take je tu jeden herec - otrok z lodi, pomahajici Peyracovi - ktery hral jednoho z banditu v "Bajecne Angelice" (1965), ale vlastne to neni nijak dulezite, i kdyz me trochu matlo, jestli je to zamer nebo nahoda. Ta druha vec se tyka ceskeho dabingu. Toho, kdo jim to prekladal, bych povesil za koule do pruvanu, protoze me neustale iritovalo, ze jedou do "Myken". Chapu, ze tehdy nemeli wikipedii, ale zamenit anticke recke mesto z doby Trojskych valek za hlavni mesto tehdejsiho Maroka - Meknes, to je vazne fail jak blazen. Kupodivu ale ani v originale (a titulcich) to zrejme neni spravne - rikaji, ze jedou do "Mikenez". Presto to zni o neco lepe. Az tedy na tuto chybu v ceskem zneni a obcasnou zdlouhavost mi zaver pentalogie prisel fajn a napr. to, ze se vlastne Peyrac "zrika" sveho tajemstvi na vyrobu zlata, aby mu Angeliku vydali, mi prijde nostalgicke i rytirske zaroven, a clovek si opet vzpomene na prvni, a pravdepodobne i nejlepsi, dil... ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Od finále této "telenovely" bych čekal, chyběly tomu pořádné intriky à la Paříž... Oproti předchozímu však o dost výživnější pokračování a i v rámci výpravy a nějaké té "ačknosti" si nelze na co stěžovat... Samotný závěr je však pro mě naprostým zklamáním, chtělo to nějakou výraznější milostnou scénu mezi Angelikou a Joffreyem, na kterou se čekalo už od konce prvního dílu... ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Dnes se mi už na tomhle historickém dílu líbí především ta svobodomyslná politická filmová nekorektnost, která by už v dnešní moderní době neprošla. Jinak po scénáristické stránce nejhorší a nejodbytější kousek. Angelika se s námi rozloučila neslavně. Dřív jsem film viděla jinak a hodnotila podstatně výš. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to díl nejslabší a možná už i lehce nudící - jenže... Jenže tu jsou opět ty klasické věci, které to vytahují z hlubin - charismatické a velmi šarmantní herecké výkony, huda, kostýmy, atmosféra... a co je hlavní - to nádherné exotické prostředí Východu, to mě fakt potěšilo, příběhu to neskutečně pomohlo a bylo to díky tomu ještě o kus hezčí. Jinak mix romantika/dobrodružství, není o nic slabší, já proti tomu nic nemám a v rámci historické dobrodrůža je to vážně dobré, jenže jsem to prostě nedokázal ocenit tolik jako další díly (což není kritika)... Takže za mě hodně, hodně moc silných 60%. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Ani se mi skoro nechce psát komentář, jak mě to znechutilo. Čekám půl hodiny … hodinu … hodinu a půl, kdy už konečně bude ten správně romantický závěr, který ukončí všechny Angeličiny útrapy, pořád se nic neděje a potom -kde se vzaly tu se vzaly- najednou titulky. To myslíte vážně? To je moje odměna za 505 minut mého času stráveného sledováním života jedné bohaté rozhoďnožky? Tak to je teda zklamání. A nespraví to sebelepší hudba. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v tuniských městech Sidi Bou Said, Nefta, Monastir a El-Džem. (M.B)
  • Existuje pouze několik neznámých scén z filmů. Z nich pouze jedna známá fotografie, kde je na lodi vidět Peyrak z profilu a Angelika, která drží v ruce dalekohled. (ČSFD)
  • Králova zahrada se nachází v Tunisku. (M.B)

Reklama

Reklama