Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Postupně jsem viděl všech 5 filmů a i když už nevím ve kterém díle se odehraje co, dovolím si okomentovat alespoň tento jako celek. Film je rozhodně nadprůměrným romantickým dobroudružným dramatem, kterému bych klidně daroval i 4 hvězdy, bohužel je to však až příliš dlouhé a na 500 minut je tam poměrně hodně nezajímavé výplně. Proto dávám 3 hvězdy a 65% ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Ani se mi skoro nechce psát komentář, jak mě to znechutilo. Čekám půl hodiny … hodinu … hodinu a půl, kdy už konečně bude ten správně romantický závěr, který ukončí všechny Angeličiny útrapy, pořád se nic neděje a potom -kde se vzaly tu se vzaly- najednou titulky. To myslíte vážně? To je moje odměna za 505 minut mého času stráveného sledováním života jedné bohaté rozhoďnožky? Tak to je teda zklamání. A nespraví to sebelepší hudba. ()

Reklama

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Tak a sériu mám hotovú. Chápem, čo sa na tom páči chlapom aj to, čo sa na tom páči ženám, aj keď sú to asi odlišné veci. Všetky časti si držali taký svoj šmrnc. Pár krát som si poplakala, samozrejme len pri scénach s okúzľujúcim Depeiracom. Bohu vďaka za tie filmy, v ktorých ju nikto neznásilnil, lebo občas začínala pôsobiť ako Angelika - radodajka naprieč kontinentom. Posledná časť bola slabšia trošku, dokonca sa tam neobjavila moja obľúbená Angelikina replika " Joffrey!", ale aspoň tam aspoň pôsobila ako tá nezlomná žena z predlohy. 3* ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pátý a poslední díl série o Angelice. Vtipné na posledním díle je, že místo pořádné romantiky se Angelika s Peyracem setkají až v úplně poslední scéně a spolu tak vydrží na plátně všeho všudy 10 vteřin. Ano, i takto končívá velká láska:-). Ale vážně. V tomto díle už scénárista fakt nevěděl, co s Angelikou udělat, tak ji poslal kdesi k sultánovi, aby si mohl pak vyhřívat svá bolavá záda někde v Africe či kýho šlaka. Scény jedou jak přes kopírák - Angelika uvězněna v harému, Joffrey zavřen mezi otroky. Angelika utíká, Joffrey utíká. On ji chce, ona ho chce, ale přesto se minou. Ne, tady už ani nejsou ony úžasné kostýmy, není tu nic takového, co by zaujalo. Konec série byl nevyhnutelný. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi scéna, kdy si Angelika a Osman v zahradě recitují La Fontaina. Bohužel, stejně jako každý, kdo se kdy pokusil jí pomoct, i Ferraji špatně dopadl, a já toho v tu chvíli začala mít právě dost. Závěr mě pak už nijak neoslovil a já se smířila s tím, že vůči kouzlu Markýzy andělů & spol. jsem zřejmě beznadějně imunní. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V čase 1:16:20 a dál je záběru, když se páni dohadují, vidět mezi nimi a mezi dvěma keři, projíždějící auto na obzoru. (TOMIK007)
  • Natáčelo se v tuniských městech Sidi Bou Said, Nefta, Monastir a El-Džem. (M.B)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a diablove peniaze. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama