Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku si Angelika vysloužila díky nostalgickým vzpomínkám na prázdniny trávené u babičky, kdy byla u téhle prostoduché blbiny povinná účast za doprovodu četných komentářů typu "to je ten největší hajzl pod sluncem" či "ta si zase naběhla, husa jedna." Zároveň uznávám, že ve srovnání s krávovinami od Rosamund nebo latinoamerickými soap operami je to pořád umění, ba dokonce se tu najdou i herci, a proto vypotím i tu druhou hvězdičku. Ale třetí už ze mě nedostanete, ani kdybyste na mě poštvali Peyracovy čáry máry! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já to hodnotím, díky opakování v telce, ale už jsem to vzdala, ovšem nostalgickou a symbolickou čtyřku dám za všechny díly a hlavně těm s Žofrém :-) Já mám dokonce pocit, že když tam nebyl, tak to nemělo ten správný šmrnc. Na druhou stranu, když si vzpomenu jak mě nervovalo, když tam nebyl a ona ho hledala, tak to mělo také něco do sebe. Hudba byla přenádherná a vnadnou, půvabnou a někdy i rošťandu Angeliku podle mého názoru už jinou nejde natočit, to byla jen krásná romantika minulého století. Dnes už jsou pro romantické dušičky točené jiné filmy, tohle se už nevrátí.........a i když snahy jsou, tak je to už úplně o něčem jiném. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Diabla nemožno uraziť. Mňa áno." No a čo, že znetvorený muž má v ružovom svete báječne neskrotnej Angeliky (Michèle Mercierová) maximálne tak jednu nenápadnú jazvičku cez líce? Krásne nahé ženy, bohatá vizuálna stránka, humor, láska, akcia... Francúzi sú frajeri a pocukrovaná historická limonáda u nich chutí lepšie, ako u Nemcov či Američanov. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Limonáda, ale chutná. Angeliku jsem dodnes neviděl, ovšem věděl jsem, že ji předchází pověst nebývalého erotického dusna... Samozřejmě tedy nebývalého v roce 1964. A tak jsem byl zvědav, co mi může nabídnout dnes. Překvapivě to bylo opět ono dusno, ačkoliv ne nijak intenzivní. Atmosféra snímku je přesto příjemně lechtivá, Michèle Mercier to sluší v šatech i bez nich, Robert Hossein sice není bůhvíjak charismatický, ale to potřebné "něco" v sobě také má, no a suverénně nejlepší herecký výkon podává sympaťák Jean Rochefort. Také kostýmy jsou skvělé, souboje mají šťávu, Magneho hudba je krásná, tak proč ne.___P.S. Opět vynikající československý dabing. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Sladký příběh lásky, která byla krutě zastavena. Angélique Sance de Monteloup (půvabná Michele Mercier), dcera chudého šlechtice, je donucena se provdat za bohatého hraběte Jeoffreye de Peyrac de Morens d'Inistru (Robert Hossein). A protože kulhá a má nehezkou a dost hlubokou jizvu ve tváři, tak se její odpor ještě stupňuje. Nakonec ale odhalí jeho Pravý ušlechtilý charakter a navic si může dovolit vše, na co si jen vzpomene. A tak je tu láska až za hrob. Leč bohatství se stalo trnem v oku ješitného krále Ludvíka XIV. (Jacques Toja) a tak je chudák důvěřivý Jeoffrey odsouzen v zinscenovaném procesu za čarodejnictví k upálení. Pomoci se mu snaží, leč marně zajímavý Desgez (Jean Rochefort). Nejdůležitějším svědkem obžaloby je zapšklý a nepřející páter Becher (Charles Regnier). A samotnou Angeliku v paláci Louvru, kde se snažila vymoci královskou milost, byla znásilněna a byl na ni učiněn pokus o vraždu. Měla mocné nepřátele v podobě prince de Condé (Francois Maistre) a vévody Filipa Orleánského (Robert Porte). A tak Angelika dává děti k sestře a stává se markýzou andělů, modlou zločinců, které vedl Nicolas (Giuliano Gemma(), který byl náhodou její láskou z období dospívání. Ale láska v srdci zůstává. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy Joffrey (Robert Hossein) šermuje s nejlepším šermířem, šermíř jej sekne do oblasti pravého spánku. Jakmile ale souboj skončí, Joffrey si jen otře "krev" a žádnou jizvu nemá. (Pepy)
  • Během scény s házením koček živá zvířata vystřídaly kočky vycpané slámou, kterým přidělali rybářské háčky, aby se zachytily na speciálním kostýmu herečky Michèle Mercier. (raininface)
  • Autorce knižní předlohy Anne Golon se filmy o Angelice vůbec nelíbily. Chtěla zasahovat do scénáře a výběrů herců, tvůrci jí to ale nedovolili. Sama pak řekla, že film vůbec není jako kniha. Ve knize je Angelika chytrá, vzdělaná žena. Ve filmu tomu tak vždy není, často je tam Angelika (Michele Mercier) vykreslena spíš jako podvodnice. (Pierre)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama