Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Fortitude má za sebou dosti rozpačitý start, jenž příliš nenaplnil divácká očekávání. Ano, z prostředí polárního kruhu vám bude slušná zima, tvůrci umí navodit tu správnou atmosféru a závěrečná třetina dává tušit, že scénář bude s kriminální zápletkou a jednotlivými liniemi přeci jen pracovat lépe než doposud. V úvodu nám ale servírují hlavně scenáristicky nedodělaný kousek, který kvůli své natahované stopáži místy i docela nudí a nepřináší nic překvapivého. Na další britský klenot to tedy prozatím nevypadá 60% ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Překvapení! Seriál o kterém jsem vůbec nic neslyšel a dozvěděl jsem se o něm jen díky tomu, že někdo napsal na FB, že to bude startovat. Perfektní atmosféra severských detektivek, která ale naznačuje, že něco nemusí být tak jak na první pohled vypadá a ten žánr možná bude nakonec trochu jiný (nechci spoilovat). Navíc suprový obsazení...a ta příroda! ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jen první sérii - na echtovní severské seriály to sice bylo příliš britské:), ale musím říct, že jsem si ty postavičky městečka oblíbila. Místní šerif je neuvěřitelně podobný našemu Matějovi Hádkovi, což mě sice někdy překvapovalo víc než to jejich tajemství v ledovci, ale až nebudu mít na co koukat, nijak se druhé série nezdráhám. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol dosť chaotický a veru robilo mi značné problémy zorientovať sa v spletenci vzťahov a postáv. Po štvrtej časti sa ale všetko rozplynulo, akoby šibnutím čarovného prútika. Postavy zrazu dávajú zmysel a dej naberá na obrátkach strhujúcim spôsobom. Dúfam, že im toto tempo vydrží až do konca série. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

pomalé tempo, strih mi nie úplne sedel a zatial to ťah na bránku akoby hľadá -ale to sú tak jediné výtky- kriminálky mrazivej jak na povrchu tak pod ním ..a presah k niečomu snáď až mysterióznemu (!) po prvých dvoch epizódach 80% a nadejné očakávania k dielom budúcim UPDATE: po páté epizodě zvyšuji na 90% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (8)

  • Oznamovacia tabuľa pri vstupe do mesta Fortitude uvádza počet obyvateľov 713. (vander19)
  • Seriál se natáčel v islandském městečku Reydarfjördur, které má přibližně 1100 obyvatel a nachází se v jednom z fjordů na východním pobřeží Islandu. (raininface)
  • Longyearbyen je najväčšie mesto na Špicbergoch, žije tam niečo málo cez 2100 obyvateľov. (vander19)

Reklama

Reklama