Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

castor 

všechny recenze uživatele

Rodina je základ státu. Brian Helgeland byl vždycky docela zajímavý chlapík, když se mu to sejde, divák se může tetelit blahem. A Tom Hardy je zase dříč, který ze sebe v posledních letech vymačkal tolik, že si ho museli všimnout i diváci v Mongolsku. Jemu i jeho bráchovi leží (nejen) londýnské podsvětí u nohou. Jeden je typický charismatický kořen, inteligentní manažer, se slušným přehledem i solidní vyřídilkou. Tu má i jeho bratr, jenže ten je zároveň nevypočitatelný, agresivní podivín a představuje tak trochu neřízenou střelu. Oba hraje právě Hardy. A na oba je radost pohledět. Jenže samotný příběh není až tak atraktivní. Je to stylově natočené, je to absurdní i přitažlivé, ale poměrně rychle se to začne zajídat. Tvůrci se úplně nerozhodli, co vlastně chtějí divákovi nabídnout, krkolomně hledají, co by měli nabídnout: tu černý humor, tam divoká scéna, pak romantická sekvence, záhy drsný pěstní souboj. A nakonec nám to všechno nabobtnalo na předlouhých 133 minut, které nejsou zdaleka tak živelné a dynamické, jak bych si přál. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to teda bavilo hodně. Hardy je super. Vždycky jsem se gebil když hrál toho brejlatýho bráchu a dělal nesmysly. Nejlepší bylo, jak nakráčel s tim zachmuřenym ksichtem do klubu a hrál debilně na trumpetu. Badassnost obou bratrů se ukáže v hopodský bitce, kdy jeden drtí lidem kolena kladivama a druhej jim mašíruje lebky boxerama. Zbytek je spíše o napjatejch vztazích mezi nimy a o snaze toho chytřejšího udržet si fungující manželství. Zaujal mě ještě teplej Taron Edgerton. Prostě jsem si to užil. Jo a maj tam stejnou hospodu, jak v Peaky Blinders. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní Britská odpověď na tu Émerickou mrtku z krtka emh jak se jmenuje? Jo Black Mass či co to je za jebku no a taky chtě nechtě musím ač nerad uznat, že něco na tom Hardym je! Tohle sice taky tak úplně není ten typ drsný gangsterky který bych chtěl vidět, ale i tak se neubráním dojmu, že Briťáci zkrátka umí tyhle žánrovky dělat o dost líp, než jejich kolegové ze země kterou omývá oceán žabích sraček v New Jersey.75% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako som sa bola dočítala, tak bratia Krayovci boli pekné kvietky a myslím si, že tento film sa tomu venoval veľmi vlažne. Ale zase je to gangsterka, ktorá má štýl. Aj vďaka svojmu krásnemu vizuálu a určite aj vďaka perfektnému soundtracku (v bare, kde spieva Duffy, by som ja sedela asi každý večer). A Hardy chameleón? Že je krásny chlap to som vedela, vedela som aj, že je výborný herec. Ale tu bol ešte krajší a ešte lepší a hneď dvakrát. Vskutku príjemná oddychovka, nenudila som sa. 3,5* ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Gangsterka která nemá koule. Dalo se na to koukat, ale očekávání bylo mnohem větší. Tom Hardy v dvojroli zahrál v pohodě, ale celkově chybělo napětí a hlavně chybělo více gangsterské atmosféry. Vždyť scény z podsvětí nebyly vůbec drsné. Z bratrů Krayových nešel žádný strach a to je špatně. Do toho napůl milostný příběh tomu všemu také nepomohl a tato gangsterka byla naprosto bez šťávy. Používat hrubé slova párkrát za film nestačí. Škoda, věřím, že realita o bratrech byla mnohem drsnější a mohlo se natočit daleko lépe. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)
  • Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org) (Petrasuvicka)
  • Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama