Reklama

Reklama

Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice – manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí: Sambův strýc synovce varuje, že jej žena opustí, jakmile bude psychicky zase v pořádku, a Aliciiny kolegyně jí zase vyčítají, že si od klienta neudržela profesionální odstup. (AČFK)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (137)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

z Nakacheho trojice (Nedotknutelní-Vyjímeční-Samba) nejslabší kousek.Ne snad že by to nebyl příjemný film,u kterého ty dvě hodiny utečou jako nic,ale na rozdíl od zbylých dvou postrádá silné momenty a to jak ty komediální,tak ty dojemné-lidské.U Vyjímečných i Nedotknutelných se tohle režisérům povedlo dostat do určité rovnováhy.V tomhle případě bohužel ne a jakkoliv jsem se celkem slušně bavil,tak vím,že na rozdíl od zbylých dvou nemám potřebu vidět Sambu znova...60% ()

paanka 

všechny recenze uživatele

Dokonale vyvážený film se silným tématem a přesto humorným oddechem. O lásce bez klišé, s opravdovostí realitě vlastní. Současné, hořké, přesto úsměvné. Prý je třeba tomu dělat dobré PR skrze odkaz na předchozí film režisérů, Nedotknutelní, tohle ale: je tisíckrát lepší! A to až do konce!!! (Kvalitní kamera v ceně!) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Základní pravidlo znáš?“ - „Jo…anebo mi ho radši řekni.“ - „Nikomu nedávat svoje telefonní číslo nebo adresu. Nebo ti budou volat ve 3 ráno a spát na rohožce.“ Ale to by Alice musela svou kolegyni poslechnout…Eric Toledano a Olivier Nakache mě potěšili již v případě filmů Nedotknutelní a Dokud nás svatba nerozdělí. I v případě Samby u mě zabodovali. Samba je sice v mnohém takovou příjemnou pohádkou, ale zase ne přeslazenou v duchu hesla „s přeháněním to nepřeháním“. Oceňuju fakt, že to oťukávání je trochu rozpačité a skutečný zájem má zpočátku vlastně jen jedna strana. Vyvine se to každopádně v milou romanci s převážně příjemnou atmosférou (podbarvenou výbornou hudbou), u které si divák může tipovat, jak moc velkou má ústřední dvojice naději na budoucnost. Charlotte Gainsbourg je ve své roli naprosto přesná a Omar Sy má také cosi do sebe (ačkoliv nezastírám, chvíli jsem si pohrával s představou, jaké by to asi bylo, kdyby Idris Elba uměl francouzsky…no nic, třeba příště). Za mě slušné 4*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První větší zklamání od dvojice Omar Sy a režiséra Toledano ( Nedotknutelní). Film sice hezky zobrazuje fakt, jak těžké to mají imigranti ve Francii a Omar Sy může být dobrák jak chce, ale bez papíru nikdo nemá slitování. Humoru je zde hodně málo, ale k nudě nedochází. Kdo má chuť na aktuální sociální drama, které je skvěle zahrané a natočené, tak ke zhlédnutí v pohodě. 65% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dokud spolu Samba s Alicí nic neměli, tak se mi to líbilo víc. Nejen, že jsem z nich necítil žádnou vzájemnou chemii, že jsem jim ten vztah (??) vůbec nebyl schopen uvěřit, ale i ten film v určitou chvíli totálně ztratil grády. Nebyla to komedie, nebylo to drama, nebyla to pořádná love story, nebylo to nic. Přitom zhruba do poloviny mě to bavilo, pak to ale nabralo směr střemhlav do propasti zaslouženého, neodvratného zapomnění. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky trvalo od 20. októbra 2013 do januára 2014. (MikaelSVK)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu v září 2014. (Terva)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama