Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Santa je úchyl trpí klasickým nešvarem moderního komediálního žánru. Podobné komedie většinou vznikají, rozjíždějí se a stojí na několika základních vtipech, vtipných situacích a scénkách. A Santa je úchyl má tuto základnu hodně silnou (politicky korektní manažer obchodu mě rozsekával). jenže jakmile se film začne blížit ke konci a je třeba ho nějak zakončit, spousta komedií a jejich tvůrců jsou najednou zmatení a zpravidla to ukončují až nešťastně. Což je případ i úchylného Santy. kadence suchých, politicky nekorektních a hustých vtípků je přijatelnou část stopáže hustá a já se obrovsky bavil. Jenže pak se to rozkašle a je trošku zle (a tím film přišel o pátou hvězdičku). Docela by mě zajímalo, co si asi tak myslí Billy Bob o tom, že jeho životní role vypadá zrovna takhle. Každopádně, druhý nejlepší vánoční film, co jsem viděl. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +herci a jejich postavy, pohodová hudba, zábavné, krátké -no rozhodně ne pro děti (ale to vlastně nevadí)/// Zábavně sprosté. Santu už jsem viděl v mnoha podobách, ale určitě ne jako lihem nasáklího a sprostě mluvícího Billy Bob Thorntona. Lauren Graham je děsně sexy a ostaní herci jsou taky hafo v pohodě. Chvilku mi sice trvalo, než jsem tomu přišel nachuť, ale víceméně jsem se dobře bavil. Film nabídne spoustu vtipných situací, kterým vévodí hlavně slovní dialogy./// Celkem 70%/// ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Kdybych věděl, že budu muset snášet bandu parchantů, co mi 30 dní v roce chčijou do klína, už dávno bych se zabil." Niekomu to príde ako veľmi nepodarená a trápna komédia, ale ja som sa skvelo bavil (Jsem Santa Klaus co pije,chčije a píchá!). Pre mňa je to pohodová vianočná komédia, so skvelým Billy Bob Thorntonom, kde sa vždy kráľovsky bavím. "V životě jsem zažil pěkně zkurvený věci, ale nikdy jsem nebyl v takovejch sračkách jako teď." 90% -5* ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Glenn Ficarra, John Requa .. B. B. Thorton jako Santa je fakt cool looser! Je dobře, že u náš chodí Ježíšek, protože od něj jako Santy bych dárek ani nechtěl :). I jeho "mamka" a skřítek v jednom je super a v ringu mu to tak sekne. A jen tak mimochodem, byl jsem z filmu jako celku trochu zklamán, protože námět nabízel mnohem, mnohem víc.. Šťastný a Veselý. 70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hřeší na to, že na severním pólu není protialkoholická léčebna, čadí víc než komín, kterým má procházet a vzhledem k fascinaci jistým typem sexu si jeho sob musí dávat setsakramentský pozor, aby se tento zhýralý Santa neocitl mezi ním a sáněmi. Cynické, obhroublé, nasáklé chlastem a pocitem viny, zkrátka Vánoce jsou svátky hříchu.. Zwigoff už u Ghost World prokázal, že pro příběhy o životních loserech má cit a i přes jistou dávku ujetosti je umí podat hravě a tak nějak lidsky. Úvodní titulek s názvem filmu v kompozici se šavlujícím Santou si zaslouží zarámovat a dát k adventnímu věnci na krb.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Poslední film, ve kterém se objevil John Ritter (Bob Chipeska), a byl věnován jeho památce. (Karlos80)
  • Film s rozpočtem 23 milionů amerických dolarů celosvětově utržil 76 milionů dolarů. (imro)
  • Ve scéně, kdy za Santou (Billy Bob Thornton) přijde dítě se zmrzlinou, se zmrzlina mezi záběry zmenšuje a zvětšuje. (Mr.Hudson)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama