Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Citově odměřená a totálně prázdná sračka od Disneyho vydělá miliardu a tahle pekelně drsná verze Kiplingovi knihy se raději rovnou střelí Netflixu. Opět tvrdím, že tahle doba nemá naději. Podle někoho Serkis selhal jako režisér a mě to přijde jako pravý opak. Drsná a místy až hororová atmosféra mě neskutečně šokovala (scény z paláce opic prostě pro děti nejsou) tři prdele krve, smrtí, démonický Šerchán skvěle nadabovaný Cumberbatchem a jednoznačně nejlepší představitel Mauglího vůbec. Efekty jsou trochu slabší na dnešní dobu, ale není to nic, co by vyloženě rušilo. Všechno nám Serkis servíruje pěkně z ostra, vztahy, emoce, smrt....nejlepší Kniha džunglí vůbec. 90%. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli tak málo procent mám přičítat síle zvyku uživatelů čsfd dávat filmům od Netflixu nízké hodnocení... Každopádně tohle je mnohem lepší zpracování, než Kniha džunglí z roku 2016. Sice už si nepamatuji, o čem byla, ale pamatuji si, že jsem se celkem nudila a jedniné co mě na tom ohromilo byla vizuální stránka. Tohle bylo oproti tomu celkem napínavé, ač si myslím, že obsah mohl být klidně rozsáhlejší. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obavy, hodnocení všech kritiků povětšinou filmu podráželo nohy, všude se házely samé negativa. Jenže mně ve výsledku film mile překvapil. Ten dospělejší nádech si mě prostě získal, kdo četl originál od Kiplinga, tak prostě ví, že knížka je v nějakých pasážích skoro až hororová a celkově mě doposud udivuje, jak se pořád příběh Mauglího zaměřuje spíše na tu nejmladší populaci. Serkisovi jsem věřil, sice za sebou nemá moc režisérských zkušeností, ale neboť se film zaměřuje na motion-capture výkony (v kterých se bezesporu řadí mezi krále všech králů), tak jsem hned věděl, že on je tou trefou do černého. Bale z pozice Baghíry nedostižný, jeho hlas fakticky zahřeje v mnoha momentech u srdíčka. I Cumberbatch v roli Šerchána zaválel. Nechápu, co všichni mají proti filmovému vizuálu. Přijde mi, že za ty peníze se jedná o vysoce nadstandartní podívanou, která mě okamžitě uhranula. Dojde i na parádní akční sekvence. Konec luxusní. Kdo i tak pořád neví, co si o filmu myslet, tak ať si pustí záběry z natáčení. Ona ho totiž ta láska k řemeslu a obecně ten entuziazmus herců přesvědčí o tom, že snímek má co nabídnout. Za mě dávám 83 % ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Mauglí v porovnaní s Disney verziou výrazne prehráva v technickom spracovaní, prerozprávaní a v tempe. Táto temnejšia verzia je však jednoznačne sympatickejšia. Bez piesní a s trochou krvi sa z Knihy džungle stáva temnejší príbeh malého chlapca so sociálnym aspektom, veľmi aktuálnym aj dnes. Odlišnosť, líšiť sa od ostatných, nezapadať v rámci okolia... Serkis nestrhol hneď od začiatku a chvíľu mu trvá, kým si získa diváka, v rukách však má najlepšieho Mauglího vôbec. Malý Rohan Chand je famózny. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Knihu džunglí mám hodně rád a tohle zpracování je dost zajímavý a pojaté trochu jinak. Hromada slavných lidí se podílela na tom dát džungli hlas. Dobrý příběh, dobře udělané a svižné. Andy Serkis si natočil svůj další snímek a já jsem sním spokojený. Na večer je to velice příjemný film a jak říkám tohle pojetí tu ještě nebylo a o to to bylo zábavnější, že to nešlo přes kopírák kreslené z roku 1967 jako to udělal Jon Favreau v roce 2016. Tím ale neříkám, že by byla nějak špatná to určitě ne. Za mě pěkný a povedený snímek 85% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Přestože Khan není v americké produkci právě frekventovaným jménem, Benedictovi Cumberbatchovi se podařilo už podruhé ve své kariéře ztvárnit postavu se zmíněným jménem. Před tímto titulem to bylo poprvé ve filmu Star Trek: Do temnoty (2013). (oje)
  • Ve filmu bylo pozměněno jméno vlčí matky, která se v knize jmenuje Raksha a ve filmu Nisha. Jméno vlčího otce není v knize zmíněno vůbec, ve filmu se však jmenuje Vihaan. (NiWi)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama