Reklama

Reklama

Mauglí - příběh džungle

  • USA Mowgli: Legend of the Jungle (více)
Trailer 4

VOD (1)

Osiřelý chlapec, kterého vychovala zvířata v džungli, přijme svůj osud, když se musí postavit nebezpečnému nepříteli – a vyrovnat se se svým lidským původem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (132)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celkově nadělalo menší neplechu, než poslední Kniha džunglí. Obecně si stejně myslím že verze z roku 1967 je asi nejlepší. Animace byla vybrána zajímavě, já osobně bych volil jinou. Byť cílovým divákem je dítě, tak druhá půlka mi tak nepřišla. A opět otázka, na kolik by pohádka měla být realistická nebo pohádkou. Podle mě moc realistická pohádka už není pohádka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že tahle netflixovská verze Knihy džunglí není lepší, než disneyovská Kniha džunglí z roku 2016, ale je téměř skoro stejně dobrá. Ovšem v několika ohledech přece jen lepší je. Je věrnější předloze, je hezčí a má lepší děj. O něco slabší už to je po CGI stránce, ale zrežíroval si to Andy Serkis bezvadně. Je fakt škoda, že se to nepodívalo do kin, ale tam by to těžce neuspělo (fakt bohužel), takže pro ten film je jen dobře, že skončil na Netflixu. Jestli se k němu ještě někdy vrátím? Inu, nevím. Možná jo. Možná jo. Líbilo se a doporučuju. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Nemohu se ubránit srovnání s nedávným zfilmováním této známé knížky z roku 2016 (Kniha džunglí – tento film mě uchvátil mimochodem). Tato verze od Netflixu je syrovější, drsnější a ne tak uhlazená jako Kniha džunglí. Dle mého také spíše míří na dospělejší publikum, u kterého není nutné mít v paměti ohleduplnost. První polovinu filmu se mi příliš nelíbila, skočili jsem rovným nohama do děje, ve kterém se toho bohužel nic moc velkého neděje a některá zvířata, vypadají jak kdyby každý den vypálila 2 krabky malborek a zahučela do nich lahvinka rumu. Nicméně druhá polovinu dostane tempo, svižnější dějová linka spolu s příběhem mě dokázala zaujmout natolik, že i mé otrávení z první půlky vyprchalo. Dostaneme zde pár vymyšlených postav a upravených jmen, na škodu to určitě není. Po dějové stránce žádné zázračné novoty v již tak často převyprávěném díle není možné udělat a jedná se o solidní průměrný film. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Miluji motion Capture, nabízí se srovnání s Favreauvou Knihou Džunglí, který je více pohádková a disneyovská, toto je více drsné akční a procítěné. Co se týká dabingu, ten byl perfektní a do hlasu Blanchett jsem se okamžitě zamiloval, Baghíra v podání absolutně podmanivého hlasu Christiana Bala byl úžasný a konec naprostá nádhera, jsem sakra rád, že tu Serkis použil i slony, kteří mi v Knize džunglí chyběly. Emoce tu byly také a ne slabé. Za mě výborný film, který se mi líbil více než Kniha džunglí, Serkis jasně ukazuje, že je nejen dobrý herec a imitátor (Balů, Caesar, Snoke, Glum), ale i režisér. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, co tohle mělo být jako, příběh je vcelku dobře provedený a snaží se i trochu ukázat dramatický okamžik, ale příroda je místy krásna místy nepovedená. Ale to nejhorší jsou zvířata, koho tohle napadlo, medvěd vypadá jako ožralec, hrozný, anakonda prošla botoxem, další katastrofa a čokly s křížily snad s krysami. Tohle se nepovedlo vůbec to nedomyslely, s tygra nešel vůbec strach spíše byl špatný a to hodně, je to škoda tenhle film mohl být na vysoké úrovni, pár světlých scének zachránilo film před nižším hodnocením. kdyby zvířata a místy příroda nebyly pokažené byla by to pecka. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Přestože Khan není v americké produkci právě frekventovaným jménem, Benedictovi Cumberbatchovi se podařilo už podruhé ve své kariéře ztvárnit postavu se zmíněným jménem. Před tímto titulem to bylo poprvé ve filmu Star Trek: Do temnoty (2013). (oje)
  • Natáčelo se v Durbanu (Jihoafrická republika) a Anglii. (griph)
  • Mowgliho provázelo několik přesunů data premiéry. Z původního října 2016 se premiéra zprvu přesunula na říjen 2017, a nakonec se měl snímek objevit v kinech v říjnu roku 2018. Avšak studio Warner Bros. od svých plánů upustilo a na konci července roku 2018 se rozhodli práva prodat streamovací službě Netflix. Ta se rozhodla snímek ve 3D verzi uvést jen v pár vybraných kinech. Nejprve byl film uvedený 29. listopadu v několika amerických metropolích a Londýně, a následně byl zveřejněn pro celý svět 7. 12. na Netflixu. (CrypzzXD)

Související novinky

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

Netflix koupil Serkisovu Farmu zvířat

02.08.2018

Nejdřív Mauglí, teď Farma zvířat. Streamovací gigant Netflix si v Andy Serkisovi (Válka o planetu opic) pravděpodobně našel nového nejlepšího kamaráda, po odkoupení práv na jeho temnou verzi Knihy… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

Cumberbatch jako další ultimátní padouch

21.08.2014

Představitel televizního Sherlocka Benedict Cumberbatch se loni objevil ve dvou výrazných záporáckých rolích. Nejdříve zatopil kapitánu Kirkovi ve sci-fi Star Trek: Do temnoty, následně jste jej… (více)

Reklama

Reklama