Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (333)

Morien 

všechny recenze uživatele

Úvodní honička se natáčela za kolejí FAMU a trvalo mi bratru dva dny, než mi došlo, že slyšet celou noc z okna ne až tak úplně vzdálené výstřely není normální, a vydala jsem se zjišťovat, co se děje. Co se filmu samotného týče, tak se jenom s největším úsilím snažím udržet si poslední zbytky milosrdné shovívavosti vygenerované mou oblibou prvního Underworldu. Film teoreticky nabízí jakés takés náznaky zajímavé mytologie severských upírů. Ten vizuální tríček, když Lara Pulver vypije číši krve, je dost cool. Ale jinak Krvavé války jenom prozkoumávají nová a mlhou zahalená území rutinérství, zapomenutelnosti a zbytečnosti. Naštěstí se to nesnaží mít dvě hodiny a víc jako každý druhý film v dnešní době, ale to už mi opravdu dochází pozitiva, která bych mohla zmínit. Se Selene tak nejvíc nesmýká její nešťastný osud, ale neposední filmaři neschopní její úděl nějak důstojně ukončit. Prý ji čeká ještě jeden další, poslední film, no potěš koště. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Musím být upřímný, přišlo mi to jako pohádka pro dětičky. Seděl jsem v sále, zrovna na plátně probíhala akční scéna nebo dramatický či vážný okamžik a já se musel smát, což dost napovídá. Ke konci jsem byl rád, že to již skončilo. Některé nechutné scény si mohli odpustit a všude jsou prolity hektolitry krve. Škoda peněz jít na to do kina, nedoporučuji. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poslední část je co do scénáře asi tím nejnešťastnějším střípkem celé ságy.  Spousta věcí zkrátka nedává smysl a nebo je těch motivů naopak tolik, že se nedaří  pořádně ani jeden. Ať už je to opět zakázaná láska mezi upírem a lykanem, ztracená hybridní dcera,  upírská zrada,  upíři a la Vikingové, Posvátný svět za oponou smrti a spousta dalších načrtnutých linek a variant, které bez  ladu a skladu víří  celým příběhem a jsou  nakonec jen nevýznamnými ozdobami na přeplácaném vánočním stromečku. Nebýt opět čarokrásné a latexové Selene a Hulkodlaka přivřel bych jen dvě oči, ale nakonec mhouřím i to třetí na čele. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli jsme pro vás natočit průměrné pokračování série Underworld a zábavné! Dobrá akce, hektolitry krve a potom nějaký ten easter egg pro fanoušky série. Ale my jsme řekli ne. Na režisérskou stoličku jsme posadili neskutečné jelito, které selhává v natáčení nejen akčních scén, ale i nudných dialogů, které vedou odnikud nikam. Lokace se střídají neuvěřitelným způsobem. Jednou jsme na Hlavním nádraží, pak na zámku Hluboká a takhle se to střídá, jakoby obě lokality byly od sebe pár set metrů. Scénář vznikl nejspíš za jeden večer, neboť neobsahuje nic, kvůli čemu bych měl na film vzpomínat. Místo pojmenování Krvavé války by se to mělo jmenovat Krvavé šarvátky, protože i bitka v hospodě ve druhém díle byla natočena epičtěji. Nemusím snad ani připomínat, že původní myšlenka prvních dvou dílů, tedy jakási nejistota, která strana je v právu, už nadobro vymizela. A pokud někde mimo záběr Thanos nelusknul prsty, tak by mě zajímalo, kam se poděli lidé. Vždyť v předchozím díle si žádný mutant ani nemohl uprdnout, aby po něm neskočila likvidační komanda. Tady nic. Herci ve vedlejších rolí vůbec nepatří kromě Charlese Dance na velké plátno. A na závěr to nejsmutnější: Marnost tohoto filmu tentokrát semlela i skvělou herečku Kate Beckinsale, která to ještě v předchozím díle držela nad vodou, ale tady předvádí katastrofální výkon. Může za to i postava Selene, která od druhého dílu neprošla díky skvělé práci scénáristů žádným vývojem, takže je Kate nucena hrát znovu to samé, což vyznívá mimořádně trapně. Jedna hvězdička z lítosti. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Underworld sa síce nikdy nezaradil medzi kultové série, ale ja som k nej mal vždy dobrý vzťah, tématika tajného boja upírov a lykanov vo svete ľudí mi príde určite atraktívna, pričom všetky diely boli dostatočne zaujímavé a hodné opakovaných pozretí, preto som sa tešil aj na Blood wars, ale tentoraz som vlastne prvýkrát výraznejšie sklamaný. Ale ani nie preto, že by sa jednalo o zlý film, pozerať sa na to určite dá a tempo je dostatočne svižné, len mi to jednoducho celé príde poriadne zbytočné. Tu už vidno, že tvorcom došli nápady a nevedia, ako sériu smerovať, ak si odmyslím pár detailov, tak mi to príde ako úplne samostatný film, ktorý po stránke nadväznosti ani do série nezapadá. Hlavne ma sklamalo, že v predchádzajúcom diely bola existencia upírov a lykanov odhalená a tu je všetko zabudnuté, ľudia sa tu absolútne neriešia a tak je to len o upíroch a lykanoch, ktorí si robia opäť problémy, pričom obe skupiny boli posunuté horším smerom. Hlavne tá nová upírska schopnosť mimoriadne rýchleho pohybu bola úplne mimo a len to kazila. A tak to celé pôsobí len tým najpriemernejším dojmom, pozerať sa na to dá, za čo môžu aj celkom zaujímavé lokácie, v tomto film pripomína prvý diel, ale to je asi tak všetko, upútať ma to dokázalo len občas a aj to len na chvíľu. A celkom nesklamú ani postavy, Kate Beckinsale na to stále má, pri nej nemám výhrad a bavili ma aj vysokopostavení upíri, hlavne stále charizmatický Charles Dance alebo Lara Pulver a pár ďalších, len lykani sú opäť obsadení tými najobyčajnejšími tvárami, čo platí aj o ich novom vodcovi. Sklamaním je aj akcia, ktorej je prekvapivo málo a aj tá je len čisto rutinná. Natočená je slušne, ale obsahovo je úplne nevýrazná. za zmienku stojí jedine komorný, ale aj tak aspoň obstojný úvod a finále, ktoré sa mi páčilo zase po vizuálnej stránke a tým to končí, medzi tým sa nenájde absolútne nič aspoň trochu zaujímavé. A režijne nemám väčší problém, vizuálna stránka, efekty a lokácie sú bez najmenších problémov, od filmu tohto typu viac nepotrebujem. Takže keby to bol prvý diel, asi by som bol spokojnejší, ale od série, ktorá má už päť dielov čakám teda určite viac, než len tú najobyčajnejšiu zápletku a rutinnú akciu. Rozhodne najslabší a hlavne najzbytočnejší diel. 54% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama