Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 9

Recenze (316)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Seňor Spielbergo na to pořád má, akorát pravidelně střídá ty zajímavější náměty s těmi méně zajímavými. BFG (alias Big fu*kin´Giant) to v globálu už měl předem prohrané, ovšem jako film pro celou rodinu to funguje výtečně. První polovinu jsem sice poměrně prozíval, ovšem v té druhé už jsem se už docela dobře bavil a za tu dokonalou hlavní dvojici prostě nemůžu jít pod 4* Získal si mě totiž nejenom geniálně digitálně zhmotnělý Mark Rylance, ovšem nakonec i hlavní holčina, jejichž výběr se velmi povedl. Přímo se vybízí srovnání s Jackem a obry, kteří mi kdysi taky poměrně sedli, ale BFG má holt toho Marka Rylance, tak možná vychází o malinko líp. Tak a teď už jen počkat na Ready Player One, který nesmí dopadnout špatně!...7/10 ()

El Indio 

všechny recenze uživatele

Viděno v peruánském autobusu ihned po propagační přednášce nejakýho místního šaška o dalším z nekonečné řady připravků, které človeku dokonale vyčistí útroby od všeho svinstva. Poté, co si několik "chytřejších" spolucestujících pár balení zázraku zakoupilo, mohlo se přejít k projekci. S obavami jsem očekával, co nás zase vybalí. Nejedu v Jižní Americe autobusem zdaleka poprvé, takže už mám určitou představu o místním filmovém vkusu a je třeba říct, že až asi na tři výjimky vždycky pustí to, co bych snad ani nikdy vidět nemusel. A tohle ta výjimka rozhodně nebyla. Svou zábavností a schopností udržet mou pozornost plynule navázal na předchozí proslov o čistění střev. Navíc zase obludně digitální, což pro mě znamená, že ve filmu na mě všechno působí strašně uměle. Nevim proč takovýhle filmy nedělají radši komplet kreslený, aspoň u mě by tak měly mnohem větší šanci uspět. Jinak mi dalo docela práci zjistit, na co jsem se to vlastně díval. Jednak byl film klasicky dabovaný do španělštiny (ostatně jako všechny filmy tady), dále neměl na začátku žádný titulky a někdy chvíli před koncem se mi konečně podařilo, i přes všechen okolní hluk, usnout. Nakonec jsem to teda nějak vygooglil (název to má fakt dost neodhadnutelnej) a místo očekávaný rutinní disneyovky pro děcka se z toho vyklubal dokonce sám Špicberk. Ale vlastně to na něj docela sedí, podobných ptákovin už pár natočil. Tahle má snad ještě navíc podporovat vegetariánství. A to už je hnus. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Představitelka holčičky unesené do říše obrů je fajn vybraná – nepůsobí příliš sladce, přesto je milá a vzbuzuje dojem rozumného dítěte, které je opuštěné. Dobře hraje. Ale příběh není moc nosný a až příliš se utápí v CGI animaci. Závěr filmu mi navíc připadá morálně sporný, protože obři byli potrestáni více méně jen na základě snu mocného člověka – v tomhle případě královny. To je nebezpečná myšlenková zkratka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mark Rylance je neskutečně sympatický člověk s dobráckým pohledem a uklidňujícím hlasem. Myslím si, že Steven Spielberg nemohl vybrat lepšího člověka ke ztvárnění jeho obra. Musím se přiznat, že se mi Spielbergovi kultovní pohádky vůbec nelíbili. Ať už je řeč o E.T. - Mimozemšťanovi či o Blízkých setkáních třetího druhu. K této pohádce jsem byl tedy nemálo skeptický. V tomto případě zcela zbytečně. Už v úvodu si mě snímek získal neskutečně krásnou vizuální stránkou a moc příjemnou atmosférou. Celé to krásně hrálo barvami a dovedu si živě představit, že by kdejakému epileptikovi udělal snímek krásný večer plný intenzivního třepání a pěnění úst. Vsuvečka s královnou mi zpočátku přišla dost nadbytečná a děsil jsem se toho, co přinese. Nakonec ji tvůrci pojali s obrovským nadhledem a mohl jsem se s chutí zasmát. Závěrečná operace britské armády v pohádkovém světě obrů v rytmu "God Bless UK Army!", byla hodně mimo mísu. Naštěstí trvala jen okamžik. Celkově jsem tedy příjemně překvapen a nebál bych se snímek doporučit rodičům s dětmi. Věřím, že si zde každý pochutná na tom svém. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodně bolelo, zdaleka největší Spielbergův průser (edit - už ne, viděl jsem 1941). Místy doslova - u těch nekonečných vtipů kolem prdění jsem si fakt nebyl jistý jestli jsem si nespletl sál a nešel na nového Trošku. Hlavně to podle trailerů vypadá jako MNOHEM dospělejší film, přitom cílovka tohohle je tak maximálně pětileté dítě. Většinu stopáže zabere infantilní humor a repetivní blbnutí s atrakcí 3D formátu, které je teď od Spielberga fakt wtf, protože s tímhle se jednak vyřádil mnohem lépe v Tintinovi, jednak je tu s tím ještě násobně otravnější než Burton v Alence. Samoúčelnost all over the place - protože je to hezky barevné a hýbe se to, vizuál hezký, tak pro caparty ok, ale bez rozumně odvyprávěného příběhu je to jen technologické demo... což v kinech frčelo tak před sedmi lety s nástupem 3D technologie. A právě na jakýkoli příběh se ten film vůbec nesoustředí. V zahraničních recenzích svorně vyzdvihují Rylance, kterého u nás spolehlivě zlikviduje český dabing, a kromě něj tam je už jen ta krajně nesympatická holka, pár obrů (horší než v Jack a obři) a prdící britská královna a její prdící psi (not kidding). Podle ukázek a pověsti o povedené klasické předloze jsem se přitom dost těšil na povedený rodinný film, fakt netuším jak mohlo Stevenovi tak strašně mrdnout v kouli. 4/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu v kanadskom Vancouveri sa začalo 23. marca 2015 a skončilo 12. júna 2015. (ČSFD)
  • Kresby, které Sofie najde u Obra Dobra, jsou ilustrace od Quentina Blakea. Quentin Blake je dvorní ilustrátor dětských knih Roalda Dahla. (milaneg)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama