Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 9

Recenze (829)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, někdo opravdu vymyslel koncept ,,Rain Man dělá pro mafii", napsal scénář a natočil to. Exemplární akční béčko, kde klišé střídá klišé a logika nemá šanci. Co se týče zvláštních schopností a umu hlavního hrdiny, vypadá to spíš jako nepřiznaná variace na klasický komiksový příběh Supermana - nenápadný účetní vypadající jakou ňouma sundá čas od času, když je potřeba zachránit svět nebo jeho vyvolenou, brýle, nasadí stylovou kapucu a za odříkávání říkankové mantry použije své superschopnosti a pošle na onen svět všechny záporňáky...jen supermanovský komiksový úbor nahradil civil... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že rozdiel medzi tromi hviezdičkami a ich nižším počtom u mňa znamená iba to, že pri filmoch ocenených nižším počtom som sa rozčúlil až naštval. Teda nevypovedá to iba o kvalite. A Účtovník ma nerozčúlil, ani nenaštval a napriek tomu ho považujem za nekvalitný film. V priebehu veľmi krátkej doby ma prestali zaujímať Christianove nevšedné schopnosti v mnohých oblastiach, nepotreboval som sledovať vzťahy medzi postavami na obrazovke, ani počítať mŕtvoly, ktoré produkoval a odhadovať majetok v prívese. Zaujalo ma, ako sa filmy nakrútené v tomto storočí na seba podobajú, ak sa Hollywoodu vracia prívlastok "továreň na sny". Pretože väčšina filmov je o tom, ako sa v skrátenom režime stať superhrdinom. A aj keď to nie je mojim zvykom, musím napísal, že ma potešil komentár užívateľa maelcum. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

No konečně!!! Už jsem málem zapomněl, jaké to je jít z kina naplněn absolutním potěšením a s tím hřejivým pocitem u šulínka, pulzujícím radostí, že jsou po všech těch supergejských pičózách, psychodeliktických smaženicích pro artové hnědopichy a trapných fekálních kokotmédiích stále ještě mezi námi fantastičtí scénáristé, skvělí režiséři a totálně prkenní neherci. Ale jebat! Pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „nevadí“. Sice by to třeba takový Éda Norton dotlačil až k extázi, ale zase bych se ztrapnil onanováním na veřejných místech, a tuhle globální dokonalost kupodivu nedokázal zprasit ani Nekrotický Ben, jenž poprvé za kariéru dostal roli, šitou Aspergerem téměř na míru jeho obrně. Tohle člověku připomene, proč vlastně čumí na pohyblivé obrázky a jaké ty dokáží být v povolaných rukou a s perfektním, mnohavrstevným, zajímavým a inteligentním příběhem v zádech dokonalou zábavou. Poprvé za celou mou virtuální existenci mě něco donutilo přehodnotit 10 vrcholných, což mě po vzoru mých největších funoušků kompulzivně ponouká vyhlásit obvyklý ultimativní čelynč: „Dej tomu míň než čtyři a jsi nevkusný velepičus, přechytřelý ufon, vyrachtaná kudlanka, maďarská lopata, esoterický bukanýr, hloupý nezletilý honibrk nebo jen prostě jinačí (čti totální kokot)“. Zařazení se do výše zmíněných kategorií už nechám plně na typu vaší invalidity, ale moc mě neserte, chci, aby to tu do měsíce zaslouženě ukazovalo prdel Forestu Žumpovi! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z překvapení roku. Promyšlené psychologické drama o autismu tu O'Connor mísí s brutálním akčním nářezem ve stylu Johna Wicka. Affleck je skvěle obsazený. Příběh krásně odsýpá a pořád se něco děje. I účetní část je zajímavá. Není tu nouze o vtipné situace ala Ben kontra normální svět. Bernthal jako padouch super. Uvažte Barman vs Punisher, kdo by na tohle nešel? ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Autistický, ale za to geniální a nesmírně zručný účetní je perfektní alternativou pro již trošku ohrané tajné agenty s nemenším cílem než zachránit svět. Ben Affleck dostal roli, která mu padne jak ušitá. Jeho charakter má dávku podivnosti, trošku komické trapnosti, ale přitom je patrné, že se snaží být především dobrým člověkem. Příběh je příjemně zamotaný, byť flashbacky se zprvu zdají mírně patetické. Třeba časem docením na 5*... 9/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Soud ve španělské Valencii řešil případ původem marockého obchodníka, který zažaloval studio Warner Bros. za to, že byla ve filmu použita jeho fotografie ve spojitosti se skutečnými mafiány z newyorské rodiny Gambinů. Mužova tvář je ve zhruba 128 minut dlouhém filmu vidět jednu sekundu. Fotografie byla ovšem použita bez mužova svolení a mohla tak poškodit jeho jméno. Studio mu proto nakonec muselo zaplatit 25 tisíc euro. (ČSFD)
  • Báseň, kterou Christian Wolff (Ben Affleck) často v kritických situacích přeříkává, je říkanka „Solomon Grundy“. Jedná se o lidovou poezii, popisující krátký lidský život se všemi jeho útrapami. (Yoshitsune)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama