Reklama

Reklama

Recenze (4)

helianto 

všechny recenze uživatele

Živě vysíláno 17. 11. 2014 - Radiožurnál oslavil 17. listopad koncertem, na kterém zazpívali Aneta Langerová, David Koller a další. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Máme za sebou 25 let svobody - říkají to často v televizi a zase jednou se pokusili svou pravdu oprášit. Jenže já nevěřím na oblíbenou pohádku o listopadu 1989, neboť jsem ji prožil poněkud jinak. Umělci na ní však rozhodně vydělali, takže chápu jejich oslavné manifesty. A musím se jen pousmát nad tím, kterak tento koncert proměnil David Koller v manifest proti lidem demokraticky zvolenému prezidentovi - to byla skvělá ukázka jeho vnímání demokracie. S koncertem jako takovým jsem byl poměrně spokojen, jen ten výběr účinkujících byl poněkud podivný. Nicméně hráli slušně a já tímto musím poděkovat Anetě Langerové, že zavzpomínala na Karla Kryla, který by k polistopadové šarádě rozhodně řekl něco od plic. To se rozhodně nedalo očekávat od revolučních hrdinů, kteří dnes vydělávají velké peníze a z jejichž keců o svobodě mi vstávaly naštváním oba vlasy na hlavě. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Záznam jsem viděla den potom, co jsem byla na Václaváku, kde jsme si koncert neskutečně užili. Nadšení jsme byli my i účinkující, energie tryskala ze všech stran. Kolej Yesterday je pro mě skoro jako hymna. Jenom mi tam chyběl Mišík se svou písní na báseň Kainara: Stříhali dohola malého chlapečka. Přeji mu pevné zdraví, tak snad příště. Letos jsem měla mimořádnou chuť listopad 1989 oslavit, protože tato doba má pro mě širší význam i v osobním životě. Navíc je potřeba některé věci nezapomínat a nenechat si "dělat" na hlavu. Nechci se v zahraničí stydět za to, že jsem Češka. Natož naše děti. ()

Reklama

Reklama