Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (597)

whack 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočný katastrofický film, ktorý je zaujímavý iba preto, lebo je natočený podľa skutočných udalostí. Dej začína niekoľko dní pred haváriou a táto časť filmu aspoň ukazuje jej príčiny, a končí niekoľko hodín po havárii, hneď po záchrannej misii. Ako to býva zvykom, je to typicky zdramatizované na americký spôsob, kamera sa neustále točí (doslova) okolo jedného drsňáka, ktorý behá po horiacej plošine medzi vybuchujúcimi nádržami a zachraňuje ľudí, kým ostatní skáču do záchranných člnov. Potom film skončí; Bez zhrnutia dôsledkov, bez pár slov o vinníkoch, bez zmienky o dopadoch na životné prostredie. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ano tento film je podle skutečné událostí. Dělal ho režisér Peter Berg (Hancock, Bitevní loď, Na život a na smrt) a celé to stálo 150 millionů dolarů. Berg pravděpodobně věděl, že se to nedá zaplatit ale na tom nezáleží. Záleží na tom jestli je tento film dobrý. No a- a jo je dobrý. Tenhle film hodně těží z akce, výbuchů ale především emocí. Celé je to emocemi nabité a i když se první půlky pouze mluví je to zajímavé. Deepwater Horizon není dokonalý film. Ale je to dobrý film. A to je nejdůležitější. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, ve všech směrech lehce nadprůměrný katastrofický film, který v mnohem připomíná nejlepší klasiky 80. a 90. let. Na druhou stranu se od nich v ničem neposunul. Máme tady povinné úvodní vykecávání, partu dobráků a partu magnátů, co ošidí bezpečnost, máme tady nadsazené reálné základy a nějaký seskok z vybuchující plošiny... A to je asi tak vše. :) 6/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodní dělníci vs zlí korporátníci (jak černobílí, tak ploší) ve scénaristicky průměrné katastrofárně, ze které na všechny strany šlehají digitální plameny. Člověk si u toho vzpomene na SKLENĚNÉ PEKLO i OHEŇ a hlavně na to, o kolik jsou ty filmy lepší - s lepšími postavami, napínavější, efektnější. I loňský pitomoučký a klišovitý SAN ANDREAS s Rockem, který rozhodně nebyl žádný zázrak, mě bavil víc (o fous). ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Peter Berg, režisér fajnového Vítejte v džungli, natočil nový snímek Deepwater Horizon, jenž je inspirován největší ropnou havárií u amerického pobřeží. V první polovině se nic neděje, akorát uvidíme, že Mark Wahlberg má ve svém věku stále luxusní tělo, v té druhé nastane nefalšované peklo, které v divákovi rozpoutá poměrně slušné napětí. Druhá polovina tedy snímek zachraňuje, protože divák si jinak nemá šanci vytvořit těsnější vztah s postavami. Není to vyloženě Bergova prohra, ale scénář to dost táhne dolů. Pokud v kině momentálně nic není, tak se zase nic moc nezkazí. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Film je založený na skutočnej udalosti. 20.4.2010 došlo k výbuchu ropnej plošiny "Deepwater Horizon," čo bola najväčšia ropná katastrofa v histórii USA. Incident si vyžiadal 11 obetí. Požiar trval dva dni a ropa následne 87 dní naďalej prenikala do Mexického zálivu. (Astonko)
  • Kate Hudson zverejnila na Instagrame fotografiu s jej nevlastným otcom, Kurtom Russellom, s príspevkom, že sa jedná o prvý film, na ktorom budú spoločne pracovať. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama