Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 4

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (477)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak si to trošičku srovnám. Bylo to lepší než Kubo? Neřekl bych, Kubo měl pro mě mnohem lepší atmosféru. Bylo to lepší než Zootropolis? Ani tohle bych netvrdil, protože detektivka se zvířátky měla mnohem propracovanější příběh. Bylo to lepší než Dory? Ano bylo... Takže výsledek je jasný a teď jen pár slov o tom co jsem viděl. Po stránce animace je to opět hodně velká nádhera a jsou zde i zajímavé animační nápady, třeba kombinace s kresbou při Mauího písni. Hodně se tu zpívá, ale tyhle písničky jsou pěkné, k příběhu se dobře hodí a prostě a jednoduše se to dobře poslouchá. Charaktery jsou fajn, Moanu jsem si hodně rychle oblíbil a i Mauí má charizma. Komický element v podobě "mírně retardovaného" kohouta na mě docela fungoval a i když Scrat to není (ovšem po pravdě už jsem té veverky poslední dobou docela přesycený), tak je prostě povedená. Hlavní "záporák" působí dostatečně impozantně, ale ten pocit, že bych se měl bát, jako u Kubových tetiček jsem necítil. Prostředí je exoticky úžasné. Příběh je dostatečně zajímavý, ale nikterak originální a nečekaný. Takže ve výsledku je z toho zatím třetí nejlepší zážitek, jaký jsem letos ze sledování amerického animovaného filmu měl a u mě zasloužené a velmi silné 4*. 8,3/10 ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Tradicne pojata Disneyovka s prilis jednoduchou zapletkou, mnozstvom pesniciek a otravnymi akoze vtipnymi zvieratkami. Proste film idealny pre divakov, ktori zboznuju Levieho krala a dalsie stare Disneovky. Mne sa tento typ rozpravok nepacil ani ked som bol maly a ani Moana mi nesadla a v polovici som to vypol. Ovela radsej mam moderne dynamicke CGI rozpravky typu Wreck-It Ralph, Zootopia alebo Secret Life of Pets. Rozhodne nie nieco v com sa nonstop spieva. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Vaiana je vizuálne prepracovaný a nádherný animák plný tropickej atmosféry a tyrkysovo modrej farby, ktorý mňa osobne nikdy neomrzí a môžem si ho pustiť kedykoľvek. To, prečo je tento film pre mňa neopozerateľný sú neskutočne vtipné a trefné hlášky, výborný scenár, premyslený príbeh a (v neposlednom rade) geniálne a chytľavé piesne, ktoré do filmu zapadajú úplne presne (no aj tak si stále myslím, že v Coco boli piesne a ich texty ešte o niečo lepšie). Toto všetko sú dôvody, prečo nemôžem dať tomuto animáku menej ako päť hviezd. Za mňa 9 drevených vesiel z 10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V najlepšej tradícií klasického Disneyho. Pesničky, nádherná animácia a krásna dievčina v dokonalom prevedení tradičných havajských mýtov a báji. Byť putovanie cez oceán dlhšie a plné rôznych nástrah dal by som plný počet. Takto ale potešil retardovaný kohút.. Godzilla čo sa mihla v pozadí a vyvrcholenie, ktoré malo až éterický dosah. A v zásade mám pocit že po Zootropolise ďalšia rana do čierneho. Taká pripomienka prečo boli rozprávky a prečo stále sú také dôležité. Či už pre deti, alebo pre nás.. dospelých. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě animovaný film roku. Pohádka o holčičce, která se má stát hlavou osady, zachránit svůj lid a naplnit dávné proroctví je originální, krásné. Tam kde se má člověk smát, řeže se smíchy, kde má vyvolat emoce, má na krajíčku. Všechny postavy jsou skvěle napsané, milé a člověk si je hned zamiluje. Vtipná scéna střída jedna za druhou a například s tetováním Mauliho nebo kohoutem, který by mohl konkurovat i veverce z Doby ledové jsou na jedničku. Technická stránka je nádherná, dokonalá, včetně akčních scén, jako například útěk před piráty, která mi připomněla Šíleného Maxe. Ze začátku mi možná vadilo množství písní, ale časem jsem si zvykl a nakonec, když se zamyslím, byly velmi dobré. Závěr má parádní tempo a celý konec na city úřaduje. Disney to prostě umí.......9/10 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Prasátko Pua skutečně nadabovalo opravdové prase. (P. J. D.)
  • Jelikož se Vaianino dobrodružství odehrává na moři a Vaiana je větší část filmu mokrá, museli animátoři vytvořit novou technologii, která jim umožnila zachytit reálný vzhled mokrých vlasů. Ke spolupráci navíc byla přizvána i řada dobrovolníků se stejnými vlasy, kteří si ve studiu namočili vlasy. Animátoři tak na živém modelu mohli animaci vypilovat a vylepšit. (CrypzzXD)
  • V rané verzi filmu byl kohout Hei Hei chytrý a oprsklý, ale filmaři cítili, že jeho charakter neodpovídá filmovému příběhu a rozhodli se jeho postavu změnit v další Vaianinu komplikaci na její cestě za osudem. (CrypzzXD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama