Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

Babous 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je v popisku napsáno komedie/horor, je to horor. Ty komediální prvky vznikají díky tomu, jak skvělé postavy s kamennou tváří říkají jednu absurdnost či hloupost za druhou ("Nikdo přece neumře z toho, když mu strčíš obličej do fritovacího oleje!") a odhalují tak slabiny amerického vzdělávacího systému. Celé je to příjemně originální a ztřeštěné, svěží vítr mezi ultravážným a ultradrsným pojetím seriálu, které v poslední době dominuje obrazovkám. Nejlepší je rozhodně prvotřídní bitch Chanel v podání Emmy Roberts a všichni Dickie Dollar Scholars, kteří staví na hlavu všechny stereotypy o univerzitních bratrstvech. Bere se to míň vážně než Scream z dílny MTV, ale jde v podstatě o podobný styl - slasherový seriál, který si utahuje z hororových klišé. Dost mě to chytlo, těším se na další díly, trochu mě mrzí vlažné přijetí, protože tyhle groteskní absurdnosti já prostě můžu ("Jmenuje se to Pravda, nebo úkol! Ne Pravda, úkol nebo lež! Nemůžeš lhát!"). ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Může to znít podivně, ale právě tenhle seriál lze považovat za plnohodnotnou náhradu ukončeného Glee. Rukopis tvůrců se nezapře, opět se zde jede na vlně absurdních postav v absurdních situacích. Dokonce to jde tak daleko, že normálně se chovající postavy tu působí otravně (Grace), a naopak, čím šílenější postava, tím více si získá vaše srdce (Chanel, Chad). Pravda, od Glee se to liší absencí zpěvu, který je ovšem nahrazen odpovídajícím množstvím krve, ale v podstatě tu větší rozdíly nenajdete. Snad jen, že je to ještě šílenější...v tom dobrém slova smyslu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Murphyho sa ešte naplno neprejavovala liberálna ideológia a tak sú Scream Queens celkom vydarenou satirou na klasické slashery s pomerne vydareným príbehom. 2 série úplne stačili, tlačiť v tomto smere na pílu bybolo zbytočné, Murphyho možno aj druhá séria v nemocničnom prostredí inšpirovala k úspešnej Ratched, aj keď jej kvalita je znížená už spomínanou liberálnou ideol´giou, ktorá ho pohltila naplno. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Hrôza hrôza brrrr hrôza. Stupídnejšie než Scary Movies. Kde je horor? A kde komédia? Neviem, či tvorcovia mali v úmysle vyvolať u diváka práve zabijácke sklony, aby mal chuť postavy vlastnoručne pozabíjať a nemusel čakať hooodiny na to, kým to spraví vrah seriálu. V porovnaní s Covenom, aj napriek tomu, že ani jedno prostredie seriálov rada nemám, ale u Covenu som sa bavila, zatiaľ čo "humor" v Scream Queen je niečo tak príšerné, že tú zhovadilosť neviem slovami opísať. Hviezdička za Jamie Lee Curtis, vďaka ktorej uvažujem o masochizme a ďalšie epizódy si kvôli nej možno pozriem. Presne to, čo som chcela povedať, za mňa lepšie vystihol maddy. ()

JohnnyD

všechny recenze uživatele

Skončil som po dvoch častiach. Nepomáhajú tomu ani skvelé Emma Roberts a Jamie Lee Curtis. Celá hororová línia nefunguje a skôr ako slasher to svojím naťahovaním pripomína telenovelu. Čo má svoje čaro, to sú plytkí hlavní hrdinovia a najmä hrdinky - no kvôli trom hláškam na epizódu to pozerať nemienim. Scream Queens je ďalším dôkazom, že televízia je stále míľové kroky za filmom, lebo aj treťotriedne video-slashery z 80s majú viac atmosféry, humoru, či napätia než tato naťahovaná žuvačka. PS: Odporúčam Kahnovo Detention, ktorého atmosféru Scream Queens matne pripomína. ()

Galerie (625)

Zajímavosti (22)

  • Nikdo z herců netuší, kdo je vrahem a odhalení je plánováno, až při natáčení scény, kdy bude vrah odhalen. (hansel97)
  • Lucien Laviscount se původně ucházel o jinou roli, kterou nedostal, ale tvůrci o něj stáli a tak přímo pro něj vytvořili roli Earla Greye. Pojmenovali ho po britském čaji Earl Grey. (hansel97)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno