Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

dawexx 

všechny recenze uživatele

Prvotní obavu, co z toho bude, když se národní poklad Francie stane koprodukčním snímkem, u mně v zárodku ukončila parádní atmosféra, která je úplně jiná než ostatní kreslení Asterixové a velmi pěkná animace. Děj byl napínavý a vtipný zároveň (tohle Francouzi uměli skloubit skvěle) a nejlepší postava byl tentokrát určitě Panoramix, jeho hláška "Myška vařila kašičku, heheheééé" mně rozsekala. Na dřívejší filmy jako Asterix v Británii nebo Dvanáct úkolů to sice nemá, ale přesto hodnotím velmi dobrými čtyřmi hvězdičkami. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Asterix a veľký boj, v originále úder menhirom, je žiaľ groteskou v štýle Tom a Jerry, postavenou na bláznivých účinkoch rôznych nápojov pripravovaných Panoramixom po strate pamäti spôsobenej zásahom menhirom. Je tu samozrejme snaha Rimanov obsadiť galskú dedinu ale situáciu tu hlavne zamotáva samozvaný veštec balamútiaci dôverčivých Galov a najmä ich ženy, falošnými medovými motúzmi. Typickú odľahčenú atmosféru vystriedal disneyovský naratív zlovestného veštca aj keď je tu snaha naštrbiť ho humorom. Čudnou modernizáciou prešla aj Kakofonixova scéna, keď je obvyklá disharmoická kakofónia nahradená rockovou skladbou. Od začiatku som očakával, že prinavrátenie zmyslov Panoramixovi prinesie druhý úder menhirom, ale na moje prekvapenie sa druid vylieči nelogicky úplne spontánne. Úľavou je aspoň to, že mu ten druhý úder čistú myseľ aspoň znovu nevezme. ()

Reklama

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

A víte, že spoluautor tohoto dílu je rodák z Liberce ( Adolf Kabatek : 1. 7. 1931 v Liberci ; † 25. 6. 1997 v Leonbergu). Každopádně je tento díl jiný ať je to Kabátkovou zásluhou nebo ne. Je mystický a temný a muzika od Michela Colombiera je úplné psycho, které tento atypický příběh Asterixe (kde ani kanci nechutnají tak jako jindy) dokresluje. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když nebudu počítat nejnovější vikingský přírůstek do rodiny, považuji Velký boj za to nejslabší z kreslených Asterixů. Žádné vtipy, žádné skryté narážky a Panoramix, kterého bych asi trefila tím menhirem znovu nehledě na to, jestli by mu to mělo pomoci nebo by ho to "jen" donutilo konečně přestat řvát a poskakovat kolem. Co dělá zrovna Asterix a velký boj hodnocením mezi těmi nejlepšími díly o tomhle malém Galovi, je pro mě záhadou. (Že by za to mohla jeho psychedelická ponurost?) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Z tohoto Asterixe bavil mě jen falešný věštec, skrze jehož osobu byly překrásně zesměšněny principy tohoto řemesla, na kterých, světe div se, dodnes stojí. Jinak jsem však ve filmu spatřoval pouze sled dětinských vtipů - snad bych měl odpustit, když je určen pro děti, ale to víte, jsem ztělesněným zlem... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama