Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. V Očistě by postavy neměly přecházet z jednoho dílu do druhého. Nechtěl jsem ve trojce koukat na postavu z dvojky. Jen o to víc to kazí celý dojem a pocit. Původní nádech hororrového strachu a napětí je naprosto úplně pryč, už zůstal jen akční thriller se silně politickou zápletkou. Škoda těch nasraných holčin z obchodu, ta mladá černoška s drdoly byla jediná postava z celé série, které jsem její zlobu a vnitřní temnotu opravdu věřil. Škoda, že to byla jen bezvýznamná vedlejší linie. Takhle série je prostě k hovnu. 0.5* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak mám predsa len pocit, že "Purge: Election Year" je konečne asi film, ktorý som dúfal, že uvidím, keď som sa už tešil na prvý film The Purge. Ale tí čo čítali môj komentár k tomu filmu vedia, že to pre mňa dopadlo ako absolútna katastrofa a nemôžem tomu filmu prísť absolútne na meno. A lepšie to moc nedopadlo ani v jeho pokračovaní. A tentokrát tu máme tretí pokus o to, aby tento film fungoval. Aby sme konečne priniesli niečo zaujímavé a nové. A musím povedať, že tento film je z celej trilógie zatiaľ najlepší. Nemyslím si, že je výnimočne dobrý a je v ňom opäť kvantum idiotských postáv, ktoré vidíme len vo filmoch. A opäť mi lezú na nervy. Ako dievča, ktoré chce svoju tyčinku, lebo bez nej neprežije, alebo turisti, ktorí si idú užiť "PURGE NIGHT." Toto sú opäť totálne mimo a vôbec ma to neberie. Ale opäť sa vracia Frank Grillo, ktorý bol svetlým elementom minulého filmu a máme tu aj Elizabeth Mitchell, ktorí opäť dávajú filmu trochu ľudskosti. A ani ostatné postavy v podobe Afroameričanov, ktorí sa chcú postaviť proti všetkému sú podľa mňa dobrí a celkom zaujímaví. A aj záverečná dilemma, ktorou prechádza Bishop je dobre spracovaná. Aspoň podľa môjho gusta. Plus je v tomto filme fantastická prestrelka, kde sú behom pár sekúnd zlikvidovaní všetci maskovaní vrahovia z posterov. A to bolo super. To ma vzalo. Celkovo to však nie je film, ktorý by som ohodnotil ako dobrý. Ale z trilógie je toto pre mňa najviac pozerateľné. Takže len v závere poviem - zvážte si či je to niečo čo chcete vidieť a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tematika tohoto filmu už je vyklepana jak řízky z předchozích dílů, i když jsem podle toho hodnocení čekal s čím přijdou tentokrát a vlastně se to jen opakuje ze dvojky a to už mě tak nebralo. Ten konec byl debilni a to ze začátku nabiralo nějaký tempo a v zápětí to bylo hned zase v prdeli, díky nudný ukecany blonce z Lostů do který se náš hlavní hrdina spasitel zabouch. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už nefunguje ani premisa očistného běsnění, ani na ni naroubovaná akce, kdy se Grillo a náhodná sešlost rasově i genderově vyvážených gerojů snaží zachránit krk senátorce, která snad musela vyloupit sklad s klikami. Napětí pomálu, akce moc nefunguje, znásilněná logika leží v koutě a ani se už nesnaží protestovat. Jediný nápad, který pobavil je vraždící turistika. A ještě výkřik „Očista je Halloween pro dospělé.“ Ano, to je možná ten správný přístup. Hodit za hlavu mozek a začít si užívat Halloween pro dospělé. Protože to panoptikum v ulicích je opravdu díl od dílu šílenější a bizarnější. Tak příště. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva roky po skončení Očisty, počas ktorej chcel Leo Barnes (Frank Grillo) zabiť vraha svojho syna, nastáva rok prezidentských volieb v USA. Medzičasom sa stal šéfom ochranky senátorky USA, ktorá sa snaží po svojich osobných skúsenostiach dostať na čelo krajiny a zrušiť Očistu. Proti nej však stojí silná politická skupina New Founding Fathers of America, ktorá si z Očisty vytvorila kultovú záležitosť. Počas Očisty sú každoročne ohrození tí najchudobnejší a najbezbrannejší, takže je pre nich senátorka tým najvhodnejším kandidátom. To si však uvedomujú aj hlavy štátu, a tak sa senátorka stáva hlavným cielom tohtoročnej Očisty. - Najprv musím uznať, že som od The Purge: Election Year očakával niečo iné. Sklamalo ma hlavne to, ako málo tvorcovia pracovali s maskami. Tie kolovali po internete už mesiace a ako profilové obrázky ich používali aj ludia, ktorí sa o žáner horor vôbec nezaujímajú, takže keď si uvedomím, že tie masky boli počas celej Očisty len v dvoch záberoch, som velmi sklamaný. Inak som však spokojný a The Purge si aj v treťom pokračovaní udržiava vysokú úroveň a popiera frázu o tom, že pokračovania sú vždy horšie ako prvý film, ktorú tu obrovské množstvo idiotov neustále používa. Frank Grillo si v poslednej dobe upevňuje svoje miesto ako hororový herec a charizmatická Elizabeth Mitchell u mňa v tretej časti sprostredkovala rovnakú úlohu, akú v prvej časti Lena Headey. Scenár sa zdal byť v niektorých miestach dosť zmätený a nelogický, ale nebol zlý a tvorcovia aj v tretej časti dokázali prísť s novými nápadmi aj zvratmi, aj keď sa táto časť trochu odchýlila od klasickej tematiky Očisty a viac sa zameriavala na zobrazenie politického zázemia. Brutality tu je opäť dosť a som rád, že bol opäť prijatý ranking R, takže môžeme vidieť vela krvi. Môj oblúbenec Nathan Whitehead svojimi hororovými hudobnými kompozíciami vôbec nesklamal a zaujal ma hlavne ten teenage song, ktorý hral v aute mladým dievčatám a hodil sa sem úplne perfektne. U The Purge sa dá nájsť mnoho chýb, ale ja sa na to z tohto uhla pozerať nebudem. Radšej ocením výdrž tohto tímu a fakt, že režisér to po druhej časti mohol vzdať a s obrovskými zárobkami utiecť k iným nezmysleným žánrom. On však vytrval a opäť priniesol niečo, čo je pre niekoho len ďalšou vyvražďovačkou bez hlbšieho zmyslu, ale pre mňa osobne jednou z najvyrovnanejších hororových sérií, ktorá sa v každej časti snaží priniesť niečo nové a snaží sa neustále postupovať ďalej. + herec z The Purge: Anarchy a Demonic + herec z Final Destination 4 + herec z The Shortcut + herec z The Purge, As Above, So Below a The Purge: Anarchy ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Brokovnice, kterou Laney (Betty Gabriel) použije po vystoupení z dodávky, je Serbu Super Shorty 12. (Dr Lizal)
  • Pracovní název filmu byl The Purge: Assassins. Název byl změněn až v postprodukci. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama