Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriál jsem se začal dívat jen proto, že v něm hraje Hugh Laurie, jinak jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu. Špionážní hra plná intrik a pochopitelné paranoie mě od začátku bavila, i když mi některé momenty přišly dost naivní a mohutně mě zklamal úplný závěr, čekal jsem více reality a méně pohádkového příběhu. Celkově jsem byl každopádně spokojen, líbilo se mi, jak se tvůrcům průběžně dařilo stupňovat napětí. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby v tom bylo víc huňatých knírů a aspoň jedna bílá kočka, nebyla bych teď pokrytá spermatem nadšenců, kterým z nějakého důvodu ušlo, že jenom proto, že se bondovka tváří, jako by o mezinárodní politické situaci říkala něco kdovíjak hlubokého, nepřestává být upoceným škvárem, jejž z nudy žánrového standardu zvedá jen přítomnost velkých jmen (která navíc já osobně neocením, protože z Hiddlesova afektovaného šklebu se mi uzlujou vejcovody). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych jakoukoliv minisérii slupnul jako polárkový dort na posezení. Ale je vidět, že producenti moc dobře věděli, do čeho jdou. Do režisérského křesla totiž vpravili severskou legendu z oboru - Susanne Bier a té nabídli evropské herecké jedničky - Tom Hiddleston, Hugh Laurie a na plno se rozjíždějící Elizabeth Debicki. To vše zabalili do aktuálně nesmírně atraktivního příběhu, který posledně načal snad Obchodník se smrtí před deseti lety. No a pokud si přičtete i skutečnost, že se tato šestihodinová minisérie odehrává jak v rozbouřeném Egyptě, v nejmenované rezidenci na Mallorce nebo na jihovýchodní hranici Turecka, tak vězte, že lepší a atraktivnější prostory pro natáčení byste nesehnali. K dokonalosti mi pak chyběl epičtější závěr, který na to vysloveně najížděl, ale nakonec ho tvůrci utnuli rychlostí světla. Škoda. Každopádně když už nic jiného, tak všem po shlédnutí tohoto příběhu musí být jasné, kdo má být příští James Bond... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Úprimne čakal som väčšiu hru na mačku a myš. Prvý diel bol perfektný. Potom sa to začalo vyvíjať celkom predvídateľne a to potrebné napätie, čo je podľa môjho názoru najväčším ťahúňom špionážnych filmov ustupuje vzťahovým prepletancom. Herci v pohode, hoci som čakal démonickejšieho zločinca. V zásade v pohode, hoci le Carré ma na konte omnoho lepšie sfilmované adaptácie. Omnoho hútnejšie a v mnohom pôsobivejšie. Tým nechcem dávať Night Managera do nejakého zlého svetla. Stále je to veľká škola filmárčiny, len ma nechala v mnohom chladným. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že nejde pořádnou špionážní podívanou natočit jinak než jako retro nebo bez adrenalinových přestřelek a bitek muže proti muži. Jde, a když se to vezme hezky od podlahy v intencích posledních několika let, kdy televize pochopily, v čem tkví jejich výhoda proti filmovému médiu, a dodá se slušný rozpočet a prvotřídní herecký materiál, nemůže to dopadnout špatně. Hugh Laurie opět dokazuje své herecké chameleónství, Tom Hollander předvádí dalšího vymazleného psychopata, a Tom Hiddleston vedle očekávané kvality charakteru a "uměleckého dojmu" i odporně vysportované tělo, díky čemuž stoupají akcie jeho Nočního Manažera jako Bitcoin... a na rozdíl od Bitcoinu se tam nahoře také drží;) 90%, alespoň pro první řadu. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • IMG (International Management Group) predala tento seriál do viac ako 180 krajín. (Arsenal83)
  • Ve čtvrté epizodě první série se v cameo roli objeví autor předlohy John le Carré; a to sice v michelinské restauraci jako host, kterému se hlavní hrdina omlouvá za způsobené potíže. (DaViD´82)
  • V seriálů je několik narážek na filmovou sérii Jamese Bonda. Hlavní hrdina Jonathan Pine (Tom Hiddleston) si například objednává klasický drink vodka martini, kontakt CIA v Londýně má kódové označení "Felix", což odkazuje na postavu Felixe Leitera, který byl CIA kontaktem Jamese Bonda. Telefonní číslo agentury MI6 obsahuje "007", což je kódové označení Jamese Bonda. (Miro_CZ)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama