Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Ne perfektní, ale přesto nadprůměrný seriál se špičkovým obsazením. Vizuál lahodící mému oku stejně jako to bylo třeba u Krycí jméno U.N.C.L.E. Jde o ten typ seriálu, kdy šlape vše tak, jak má, tj. kamera, audio, režie. Soundtrack, který provázel po celé sérii je bez chybičky. Děj pokulhává, to je ale jediné minus tohoto seriálu. A i když každá episoda měla 50 minut, nenudila jsem se ani jednou, byť by ten obsah jedné episody bylo možné zkrátit na polovinu. Ale i přesto jsem se každý týden na těch dlouhých 50 minut s Tomem a Lauriem těšila. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Keď do seriálu obsadia Toma Hiddlestona a Hugha Laurieho, navyše jedného do úlohy titulného hrdinu a druhého do úlohy ústredného záporáka a postavia ich proti seba, réžie sa chopí oscarová režisérka Suzanne Bier, celé to vychádza z knižnej predlohy Johna le Carrého a zastrešuje to kvalitnou seriálovou produkciou osvedčená britská BBC čakáte jednoducho veľa. Bohužiaľ, aj keď sa to tak na prvý pohľad môže javiť, z The Night Manager očakávaná seriálová udalosť roka nebude. Neviem totiž, či práve Bier bola pre takúto látku ideálnou voľbou. Seriál síce má perfektný vizuál, prvotriednu kameru, pútavé lokácie, výbornú hudbu a evidentne sa do toho investovali milióny, aby to vyslovene pôsobilo ako taká seriálová Bondovka, no The Night Manager nikdy nedokáže naplno využiť svoj potenciál. Pilotná epizóda, ktorá bola skôr takým prológom k celému deju, ešte vyvolala veľký prísľub do budúcna, ten sa však s nasledujúcimi epizódami akosi vytratil. Zápletka sa totiž zacyklí sama v sebe a seriál sa skôr ukája sám sebou, ale bez výsledného efektu. Chýba tu jednoducho nejaký moment, ktorý by vyslovene strhol. Celé to ide až priveľmi (v negatívnom slova zmysle) na istotu, všetko je až príliš dokonale uhladené a tak tu nie je ani raz priestor na nič prekvapivé a s pribúdajúcimi minútami sa z The Night Manager stáva skôr neskutočne naťahovaná nuda, než by seriál oplýval akokoľvek dusnou atmosférou, ktorá by mala z obrazovky priam sálať, keď sa spolu verbálne konfrontujú Hiddleston a Laurie. Bohužiaľ, nedeje sa. Pomalé tempo tak nemá svoje opodstatnenie a stopáž šesťdesiatminútových epizód sa tak zdá ešte nevyužitejšia. A to podotýkam, že pomalé tempo mi u seriáloch vôbec nevadí, práve naopak (viď napríklad moje hodnotenie pri vynikajúcom britskom The Fall)! Charizma Toma Hiddlestona a Hugha Laurieho to celé síce dostatočne tiahne, ale celých tých šesť hodín ani zďaleka neutiahne, pokiaľ seriál nestojí na nič inom iba na tom. SEASON 1 = 3* (6/10) ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Pohledný portýr jde undercover ke zbraňovému magnátovi a vy budete bez dechu sledovat, jak ho s klukovským úsměvem zkouší dostat do lochu. Místy je seriálu potřeba odpustit trocha naivity a takového toho špiónsky komiksového zjednodušení (tady sem klikněte a tři sta milionů bude na vašem účtu), ale jinak je to svižná, zábavná a napínavá podívaná. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Profesionální filmařská práce je z toho cítit na sto honů. Navíc atraktivní lokace a parádní herecké obsazení tak nějak značí opravdu seriálový bonbónek. A tím překvapivě The Night Managet není. Je to především táhlá nuda, kde trvá celé 4 epizody, než se tam vůbec něco stane a gradace se divák nedočká ani v závěru. Tohle mělo potenciál na dobrý dramatický film, na víc tenhle scénář nemá a tedy rozhodnutí udělat místo toho 6hodinovou sérii nerozumím. Upřímně mě už začíná tenhle moderní trend neúnosného natahování unavovat. Je to zarážející o to víc, jelikož potenciál této problematiky je obrovský a seriálu se ho nepodařilo ani pořádně rozvinout. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla kamarádka Toma Hiddlestona, tak bych se ho někdy tak u čtvrtýho piva zeptala: "Hele, jak jsi snášel, že z tebe v tomhle seriálu udělali ženskou?" Protože tou on tady jednoznačně je. Romantický, podléhající emocím, neohlížející se na racionálno, jednající z náhlých popudů. I zobrazovaný je jako žena, jasný sexuální objekt. Leží v posteli malebně rozhozený jen s prostěradlem přes bedra, nebo ho muži nechají oblékat do krásných šatů, aby ohromil a slušelo mu to. Taky o něm mluví, jak krásný je a jak je žádoucí. ___ Tom Hiddleston je vynikající herec, ale tady je především za krasoně. Došlo mu to při čtení scénáře, nevadilo mu to? Ať tak či onak, tahle poloha seriálu mě bavila. Otočení rolí, slušný zásek feminismu!___ Seriál jako takový jsem rozdívala s nadšením a dosledovala v utrpení. Nebýt Hiddlestona (jo, na mě jeho role sexuální hračky zapůsobila), tak dám jen dvě hvězdy a možná se ani nedodívám. Slušně načaté špionážní drama se změnilo v pseudoromantický špionážní kýč velmi rychle. Špionské pasti jsou na úrovni filmu pro děti, hrdina se chová tak naivně a okatě, že by ho prokoukla i městská policie Brno, hlavní záporák (Laurie mě v téhle roli nepřesvědčil) se projevuje neskutečnou důvěřivostí a nabubřelými teatrálními řečmi. Je to nepřesvědčivé a prostinké. ___ Myslím, že se v tomhle seriálu utkávají ženská a mužská podstata a boj o nadřazenost. Zatímco žena-režisérka se docela úspěšně snaží o zobrazení hlavního hrdiny, děsně cool, tvrdýho chlapíka, co všechno zvládne - jako křehké ženy, tak předloha a scénář - obojí dílo mužů - ji tlačí k tradičnímu pojetí, tedy mužské dominanci a ženské submisivitě. Asi právě proto je hlavní hrdina vlastně zvrhlík, který se miluje jen se zraněnými ženami. Pouze, když na sobě nesou stopy násilí, tak v něm vzbudí opravdovou vášeň. Užívá si milování se zbitými ženami, nebo ho vzrušuje, že jsou to ženy, které před pár chvilkami patřily jinému muži? ____ Sexuální zvrhlost tohoto seriálu je jediné k přemýšlení, předstíraný špionážní příběh je jen ubohá kamufláž, která nestojí za nic. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • Olivia Colman presvedčila režisérku Susanne Bier, aby ju obsadila do úlohy Angely Burr, aj keď bola tehotná, pretože argumentovala, že Frances McDormand dobre zahrala svoju postavu Marge Gundersonovej ako tehotnej vo filme Fargo (1996) a „tehotenstvo pridalo na dráme". Rozdiel bol však v tom, že McDormand v skutočnosti tehotná nebola a nosila protetiku. (Arsenal83)
  • Adaptácia scenáristu Davida Farra je aktualizovaná do doby produkcie tohto televízneho seriálu a nie je zasadená do obdobia zdrojového románu Johna le Carrého z roku 1993. (Arsenal83)
  • Všetky mená a prezývky Jonathana Pinea (Tom Hiddleston) súvisia so stromami: Pine = borovica, Lindon = lipa, Quince = dula (plod) a Birch = breza. (Arsenal83)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama