Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

Redi 

všechny recenze uživatele

Frickové a japončíci si rozdělili USA, což se "nečekaně" nelíbí každému, a tak se to neobejde bez odboje. Super. Bohužel Amazon není HBO ani Netflix, takže zpracování už zase tak super není. Odporně přesvícené interiérní scény bílým světlem, kde všechno září jak na prvního máje v mlze, mě iritovalo celou dobu. Hl. postavy civilů to zrovna netáhnou, na druhé straně to částečně zachraňuje role nazi velitele v NYC a postavy japan zastoupení - ministr obchodu Tagomi a inspektor Kido. Některé scény jsou na facepalm (u pádu z přehrady jsem se válel smíchy), ale jinak dobrý, budu sledovat dál, seriál dostal druhou řadu. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Realistickej a neujetej Wolfenstein: The New Order? Tak to si nechám líbit! První díl ještě tolik nenadchnul, ač atmosféru měl dobrou, ale s druhým dílem už se to rozjelo parádně, kdy to nešetří napětím a ani přednášením otázek do budoucna. Jsem zvědav, jak to bude pokračovat. Postavy (hlavně náckové a japonci) naprosto super. A závěr poslední dílu snad jako by se inspiroval u Nolana a Hanse Zimmera. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V konečnom dôsledku to za tých 36 hodín sledovania príliš nestojí. Postaviť všetko na základoch solídnej, originálnej myšlienky je síce pekné, no som názoru, že sa z tohto projektu dalo vyťažiť ďaleko viac, ako len ponúknuť akýsi dramat, ktorý (akoby chcel) chce v ľuďoch vyvolávať hlboké úvahy či prebúdzať krivdu, útrapy, respektíve sebareflexiu v "národnostno-menšinových" otázkach. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice a zajímavé prostředí alternativní historie, kdy byly Spojené státy rozdělené na nacistický východ a japonský západ. Hutná atmosféra totalitního státu. Má to potenciál udržet si pozornost diváka i v podobě klasického seriálu. Seriál se ovšem navzdory výbornému námětu táhne a na konci zvrhává v nefalšované sci-fi/fantasy, což mě trochu zklamalo. Ta atmosféra alternativní reality se mi líbila víc. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Vyborna premisa, ktora trpi zbytocnymi sci-fi prvkami a hlupymi hrdinami (kazdy jeden rezistance bojovnik by bol mrtvy do dvoch dni). Posledna seria je tragedia- autori predstavia novu frakciu, ktora predtym ani neexistovala a zrazu je vsetko inak. Ked som videl "Ciernych panterov" mierit samopalmi na bombardery letiace kilometre nad zemou, uvedomil som si zakladny problem celeho serialu- kym autor knihy bol genius, autori scenara nemali ponatie co robia a svoju neschopnost sa snazili zakryt neokukanou estetikov, ktora serial posuva nad to cim je - nelogickou telenovelou. Also, Juliana je na facku, od zaciatku do konca. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • Herec Joel de la Fuente, který ztvárnil šéfinspektora Kida, si po skončení natáčení odnesl na památku Kidovy ikonické kulaté brýle a od kostymérů dostal ještě darem oblek své seriálové postavy. (pusheen)
  • Seriál bol pôvodne plánovaný ako štvordielna miniséria. (Avathar)
  • V této sérii se začala ve velkém objevovat sovětská/ruská vojenská technika. Japonci požívají Gazíky (v jednom detailu v epizodě Sabra, 2018 je dokonce vidět na zeleno natřené logo výrobce). (grovik.net)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama