Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na papíře neskutečně poutavé a nadšení mi vydrželo tak 4 díly první série, kdy to vypadalo, že příběh bude parádně gradovat do nějakého výbušného finále. Bohužel mi přišlo, že se vše v půlce přepne na neutrál a popravdě jsem stěží dojel první sérii. Na další se nechystám a dost mě to mrzí, protože jsem čekal, že mě seriál chytne dám si s chutí všech 40 dílů. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2,5* ~~~ Nápad dobrý, jeho rozpracování ale nanicovaté. Klasicky seriálově se tu protahuje děj a vycpává vatou ve formě zbytečných postav a jejich osudů, přičemž většina toho zajímavého je upozaděna a ignoruje se. Klasický závěr série otevírající více otázek než odpovědí, nesmyslné chování některých postav a asi tak o šedesát let starší alternativní verze Hira z Heroes. Popravdě moc nevím, jestli se případného pokračování budu jako divák účastnit. Viděl jsem, zkonzumoval jsem, ale že bych to zgustnul s chutí, to zas ne. A rozhodně tomu nepřidávala sice vizuálně zajímavá, ale neskutečně ukníkaná nevýrazná mdlá znělka u každého dílu. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

/// Pilot /// Pecka! Než dotočí zbytek, musím si načíst tu Dickovu předlohu… vypadá to velmi lákavě. Seriózní hodnocení až po sezóně. /// 1. sezóna /// Do půle sezóny se to mírně vleklo, ale parádně napsaný finiš to zvedl o něco vejš než Dickova předloha. Dobrý to bylo, vyhlížím druhou sérii. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Frickové a japončíci si rozdělili USA, což se "nečekaně" nelíbí každému, a tak se to neobejde bez odboje. Super. Bohužel Amazon není HBO ani Netflix, takže zpracování už zase tak super není. Odporně přesvícené interiérní scény bílým světlem, kde všechno září jak na prvního máje v mlze, mě iritovalo celou dobu. Hl. postavy civilů to zrovna netáhnou, na druhé straně to částečně zachraňuje role nazi velitele v NYC a postavy japan zastoupení - ministr obchodu Tagomi a inspektor Kido. Některé scény jsou na facepalm (u pádu z přehrady jsem se válel smíchy), ale jinak dobrý, budu sledovat dál, seriál dostal druhou řadu. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Dickov román mi zase až tak nesadol, hoci je pravda, že som ho čítal už strašne dávno. Oproti tejto adaptácii mi román prišiel taký viac zádumčivejší a enigmatickejší, kedy sa tam často akoby vlastne „nič nedialo.“ Celkom teda rozumiem, že sa seriálu muselo trochu pridať na akcii a dynamike. Pilot zaujal. Je atmosférický, zápletky dobre rozohrané, zmeny oproti knihe tu samozrejme sú a nie je ich málo (podľa toho, čo si pamätám), ale to mi nejak zvlášť neprekáža. Uvidíme, čo tvorcovia ponúknu ďalej, tá téma má sama o sebe veľký potenciál. Sledovať! ()

Galerie (115)

Zajímavosti (23)

  • Herec Joel de la Fuente, který ztvárnil šéfinspektora Kida, si po skončení natáčení odnesl na památku Kidovy ikonické kulaté brýle a od kostymérů dostal ještě darem oblek své seriálové postavy. (pusheen)
  • Čtvrtá série je založena na nedokončeném pokračování původní knižní předlohy Philipa K. Dicka. (maxmen)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno