Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Sashmen13 k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2015) (S01) 

Já, přiznám se, nevím moc kam přesně to zařadit. Na jednu stranu premisa a provedení je skvělá. Lokace, herci, oblečení, atmosféra(hlavně první episody) wow, na druhé straně... Občas to sklouzne k tak strašně demetnímu nudnému ničemu, že jsem měl sklony vypíchnout si hailováním oko. Chtěl bych odpovědi (obzvláště po 10), jenže nevím jestli mám odvahu pustit se do druhé série, no uvidím. Btw je zajíma, že náš kámoš Heidrich běhá po světě, JAK MOC SE TEN PRIMÁRNÍ SVĚT LIŠÍ OD NAŠÍ HISTORIE?????? Jo a chvilička ticha pro kámoše toho brýlatého blbce a jeho přítelkyně,která má super schopnost to zesrat všem okolo a pak říct: "UPS stalo se": D, to je true hrdina a bro téhle série, never forget. ()

Série 2 (2016) (S02) 

A jsme tady zas. Výprava úžasná, ale pro mě už svět dostává znatelné trhliny (některé se dají vysvětlit, nektěré ne) a baví mě to, to určitě, ale něco je opravdu již až příliš "chytré". Tak třeba to grand finále s Japonskou bombou, jako, já vím, že německá rozvědka nebyla nic moc, ale aby nevěděli, že Japonci mají bombu, která je několikrát silnější než co mají Němci? I KDYŽ MAJÍ DÚKAZY, ŽE PRÁVĚ PROTO JIM TEN TÝPEK V PRVNÍ SEASON PAŠOVAL TO INFO!!!???!!! Celá linka příběhu stojí na tak chatrných nohách, že i batole by je podrazilo říhnutím. Himmler taky docela retard. Myslím, že kdyby němci to takhle vedli od začátku, tak neudělaj ani ten Anchluss. Juliana nezklamala a úspěšně zabila další řádku lidí, podle mě ve finále zabije přímo a nepřímo nejvíc lidí ze seriálu, co myslíte? Slušnej killcount. Zajímavé postavy a osudy mě ještě zajímají: Ed (kámoš brejlatého dementa), asi John Smith (to generický jméno mě pořád dostává) trochu, limonádový Joe a Japonskej týpek co cestuje časem. Jo a nesmím zapomenout na TRUE OG THOMASE, tomu říkám adamantiový balls, reich ti salutuje hochu, já bych taky zvednul pravici, ale... ne. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Stále si myslím, že u té první série to mělo skončit, ten svět je super a rád bych viděl více, ale místo toho tu pořád máme mumbo travel jumbo a neutrální zónu, která nikoho nezajíma, pač default ameriku už známe. No John Smith to snad zachrání, i když je to je jeden americký muž. Jo a ty nacis leebensborn boys nebo jak se to nazývá jsou total wimps. Grandpa s bambusem mu naklepal jak nic: D. A pořád nevím jestli mám rad Kida nebo ne, guess,že to je asi účel. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Pro mě dost velké zlepšení, hodně to tu tahají John Smith (to generické jmeno mě zabijí) a Kido. Zdatně jim sekundují BCR banda a Childan, který konečně našel svojí japonskou waifu. Popravdě jsem zklamaný koncem, spíše to klidně mohlo skončit "špatně" a to co se stalo nakonec bylo prostě random na druhou. Julianu jsem si popravdě moc neoblíbil, možná proto, že pořád vypadá jako prkno nebo prostě proto, že není celkově nijak moc zajímavá, jen se tvaří oduševněle a je tam, kde si jí příběh žádá. 9 episoda je asi má nejoblíbenější, jen škoda, že týpci potom šli full pussy mode a nedotáhli to do konce, no nic... ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama