Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně staromódní komedie, kterou snad ani nejde veteránovi jako je Danny DeVito vytknout. Zápletka je postavená jednoduše na tom, že Bába otravuje život dvěma novomanželům, kteří udělali největší chybu v životě. Některé fórky se dají určitě označit za povedené, například Mr. Peacock. Jiné spíše za trapné Mr. Peabody. 55% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená oddychovka obsahujúca pár super scén(napr. keď chce Ben Stiller chytiť chrípku, rozpredajú všetko aby mohli vyplatiť nájomného vraha). Tá stará bola fakt protivná, a aj keď nemám rád Drew Barrymoreovú, v kombinácii s Benom Stillerom mi až tak nevadila. Nie je to, ako tu veľa ľudí spomína Vojna Roseovcov, ale je to sranda. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavné duo Stiller/Barrymore je skvelé (Drew je rozkošná aj keď vracia - mimochodom tá scéna mi, netuším prečo, vtipná prišla) a Eileen Essell ako "stará" im dobre sekunduje. Žiaľbohu film má úplné iný koniec, ako si divák bude priať, záverečná "pointa" vyprchá a ostáva iba trpká chuť z absencie dostatočnej (/akejkoľvek) vendety. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Většinu současných komediálních herců (Owen Wilson, Rob Schneider,...) nemám v přílišné oblibě, ale pokud bych měla jmenovat jednoho, který je mi nejsympatičtější, uvedla bych Bena Stillera. Příjemná komedie se spoustou vtipných scén, úvodní nápaditou kamerou a jedním odporným momentem. Vše se zlomí v okamžiku, kdy se stará paní (ne)přímo zapříčiní o noční můru snad každého spisovatele. Po této situaci nastala zhruba druhá část filmu, která mi přišla občasně uvalená a tím tak mírně kazila můj celkový dojem. Celý film byl příjemně zakončen zajímavou a jistě nečekanou pointou. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, založená na stejném principu jako dnes už klasický Hon na myš. Zato bez jeho bezbřehé nápaditosti. K dobru můžeme Dannymu DeVitovi přičíst obsazení, protože paní Connellyová je opravdu baba, kterou budete nenávidět stejně jako Stiller s Barrymoreovou. Horší je to s úrovní vtipů. Některé jsou skutečně nechutné (zvlášť ten s odpadní rourou), jiné by skvěle fingovaly v kreslené grotesce, ale ne v hraném filmu. Vůbec mi připadá, že založit celovečerní film na jediném nápadu je riskantní podnik. 40% ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Duo Ben Stiller (Alex) a Drew Barrymore (Nancy) příliš diváků nenadchlo, a tak se film během prvního víkendu (26.-28. 9. 2003) v severoamerických kinech vyšplhal pouze na sedmé místo s výdělkem 4,6 milionu dolarů. V pokladnách severoamerických kin nakonec diváci nechali jen 9,6 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 19,3 mil. (imro)

Reklama

Reklama