Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavné duo Stiller/Barrymore je skvelé (Drew je rozkošná aj keď vracia - mimochodom tá scéna mi, netuším prečo, vtipná prišla) a Eileen Essell ako "stará" im dobre sekunduje. Žiaľbohu film má úplné iný koniec, ako si divák bude priať, záverečná "pointa" vyprchá a ostáva iba trpká chuť z absencie dostatočnej (/akejkoľvek) vendety. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná černá komedie s podle mě velmi vydařeným scénářem a ještě lepším obsazením. Drew a Ben jsou jako manželský pár skvělá dvojka a ta babka je prostě výborná.... Viděk jsem to už několikrát a ani jednou mě to nezklamalo. Spousta vtipných situací, které opravdu stojí za to. Skoro vždy se u toho MÁLEM válím smíchy... Jedna z nejlepších amerických komedií. 100%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně staromódní komedie, kterou snad ani nejde veteránovi jako je Danny DeVito vytknout. Zápletka je postavená jednoduše na tom, že Bába otravuje život dvěma novomanželům, kteří udělali největší chybu v životě. Některé fórky se dají určitě označit za povedené, například Mr. Peacock. Jiné spíše za trapné Mr. Peabody. 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevtipná, a místy doslova ubohá komedie s trapně se pitvořící Drew Barrymore (proboha, tohle děvče by si mohlo vybírat rozmanitější role), nevyužitým Benem Stillerem a silně vykonstruovaným dějem. Do černohumorných vod se vrací s chutí Danny DeVito, jeho zápal ale brzy vyprchá a odpluje stejnou odpadní rourou, kterou Stiller čistí a Barrymore se mu do ní pozvrací. No, myslím, že osmnáct let stará Válka Roseových oplývala nejen vkusem a elegancí, ale i překvapivými zvraty, na míle vzdáleným těm z Baby na zabití. ()

July 

všechny recenze uživatele

Taková baba by byla opravdu k nesnesení. Ale jakožto mírumilovný člověk bych se snažila udolat ji silou byrokracie, to zabere vždycky :-). Pointa byla částečně jasná od počátku (resp. bylo to jasné, ale netušila jsem, že jde o pointu), jen takový "rodinný vztah" jsem nečekala. Tahle komedie mě celkem příjemně překvapila. Pobavila jsem se, párkrát i nahlas zasmála a černý humor úplně nechyběl. Příjemný průměr až maličký nadprůměr. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Studio, zřejmě z obav o finanční úspěch, posouvalo premiéru z původního data 16. srpna 2002 minimálně pětkrát, až konečně zakotvilo na 24. září 2003. (imro)
  • Pro scénáristu Larryho Doyla šlo o celovečerní debut, dosud se podílel jen na seriálu Simpsonovi (od r. 1989). Do Hollywoodu ale nevkročil tou správnou nohou, protože i jeho následující projekt Looney Tunes: Zpět v akci (2003) byl komerčně bez úspěchu. (imro)

Reklama

Reklama