Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 1

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Ze všech kingovských adaptací, které jsem zatím viděl, byla tato nejméně kingovská. Klasické prvky takřka chybí, jedná se hlavně o komorní rodinné drama o problematickém vztahu dvou žen. Většina vyzdvihuje Kathy Bates, já musím jmenovat i Jennifer Jason Leigh, která se svým těkavým a až neurotickým herectvím ztvárnila Selenu perfektně (škoda jen příšerného, až iritujícího dabingu). Nádherní jsiou i záběry ze zatmění Slunce, při kterém jsem si nemohl nevzpomenout na zatmění Slunce u nás před devíti lety, kdy nám bohužel kvůli počasí nemohl být podobný pohled dopřán. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Při tak velké produkci děl, kterou legendární S. King má, se nepochybně najde dílo, které nese punc průměrnosti. Dolores Claiborne, ač zastíněna mnohem úspěšnějšími filmy (Green Mile, The Shining, Shawshank apod.) však po právu patří mezi díla, která jsou hodna pozornosti. Nosným pilířem je bez diskuze fenomenální Kathy Bates, která místy připomíná mrchu Annie... Zbývající ansámbl je zdatným sekundantem v tomto pochmurném, místy dosti temně laděném a nepředvídatelném příběhu, jehož silné finále se postará o to, aby vám jméno Dolores doznívalo v hlavě dlouho po projekci... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu, že Kingovu předlohu neznám, takže se na Dolores nedívám jako na adaptaci, ale jako na původní drama o složitém vztahu matky a dcery, který je významně ovlivňován démony minulosti. A v tomto ohledu v mých očích film obstál. Ale nebylo ani tolik stavbou příběhu, který mi nepřišel až tak výjimečný, jako spíš obsazením. A nebyly to jen Kathy Bates a Jennifer Jason Leigh, které film táhly, kdo mě zaujal. Byli to i Juddy Parfitt jako sekýrující Doloresina zaměstnavatelka, David Strathaim v roli násilnického manžela či Christopher Plummer coby umanutý vyšetřovatel. Není mnoho filmů, kdy by měl režisér při obsazení takhle šťastnou ruku. Být to o něco kratší, hodnotil bych maximálně, ale i tak jsem navýsost spokojen. 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Ženská musí být občas v životě mrcha..." D.C. je jednou z mála (asi pěti) knih, které jsem od S.Kinga nečetl. Ba je to horší, kdysi dávno jsem se do ní pustil, ale odložil ji a už nedočetl. Snad i proto jsem odkládal film, co se ukázal být skvělým psychologickým dramatem. Herecký koncert hvězd, filmařsky precizní snímek a jako třešnička i solidní dabing (i když by mi titulky nevadily). Oscarová Batesová si dokáže získat diváka (a oprostit se od své sadistické Annie Wilkisové), zatímco Ch.Plummer je úlisný had s baziliščíma očima. Jak se postupně ukáže, nejde ani tak o V.Donovanovou, u níž Dolores sloužila, jako o vyřešení jedné dávné vraždy... Výborných filmů podle Kinga je hrstka, tenhle, jak se mi zdá, bude patřit mezi ně. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kniha sa hneď po prečítaní dostala medzi moje top kingovky, preto som prvú tretinu filmu znášala dosť ťažko. Spôsob dramatizácie predlohy sa mi nepáčil, neurotická Selena ma iritovala... ale postupne som si zvykla. Niekedy mi vadí, že scenáristi násilím menia optiku aj zbytočne pridávajú teátro tam, kde netreba - pre mňa osobne bol príbeh Dolores Claibornovej bezchybne pripravený na spracovanie už tak, ako ho napísal King. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na mnoha místech Nového Skotska. Filmaři navštívili ostrov Brier a města Westport, Digby, Chester, Lunenburd nebo Mahone Bay. (Terva)
  • Společnost Castle Rock koupila od Stephena Kinga práva k natáčení za $1.500.000. (D3VIL)
  • Během natáčení scény na trajektu dostala Jennifer Jason Leigh mořskou nemoc. Jako záskok byla vybrána jedna ze studentek tamní střední školy. (D3VIL)

Reklama

Reklama