Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Film, který se mohl stát stejným žánrovým a generačním milníkem jako Noční můra v Elm Street, Vřískot nebo Scary Movie, leč bohužel mu nebylo dáno. Přitom má všechny předpoklady stát se instantní klasikou, přece jen Idle Hands je dokonalým žánrovým mixem, který má z nějakých filmových pouček, žánrových pravidel či zaběhlých postupů vyloženě prdel. Jen na sebe nezávazně řetězí absurdní scény a prcičkovské gagy s naprosto odzbrojujícím mámfpičizmem a nadhledem, přičemž nezapomíná na jedinou důležitou věc - pokud film není uměním, měl by být především zábavou. A zde se schází všechny hororové propriety, jen v parodickém groteskním světle a s neodolatelnou Jessicou Albou. Pokud jste se někdy ptali, proč je slavná, koukněte se na Ruku zabijáka. Beastie Boys ve světě teenagerovských hororových komedií. ()

H3LLraiser 

všechny recenze uživatele

Co dodat, přesně takovýhle ujeťárny jsou to, co na filmu miluju, člověk zkoukne dva blockbustery, nechá si skandinávsky zahrát na vážnou notu, a pak přijde tohle, film, který skutečně pobaví. A nejen že pobaví, dokonce královsky pobaví, hororové komedie jsou na tohle vždycky nejlepší, pokud jsou povedené, což ruka zabiják rozhodně je. A přesně k tomu jsou určené, nic víc, jen zábava. ()

Reklama

Dallas 

všechny recenze uživatele

Čo by asi napísala ruka zabijak? Komu sa to nelúbi nech skape!!! Čo by počúvala ruka zabijak? The offspring!!! Po kom by najradšej skočila ruka zabijak? Po Jessice Albe!!! Ajajaj mám ruku zabijak. PS: Beheaded od offspring je punkrocková pecka suprová jak je Jessica Alba rajcovná (tzn. fakt moc). 70% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Asi by nebyl od věci trochu rychlejší rozjezd, ale od prvního viděného mordu už nebylo co řešit. Solidní hodně ujetý černohumorný vtípky a to já rozhodně rád. Parádní postavy (nejvíce se mi líbil Seth Green s flaškou od piva v hlavě a ten metalista s velkou károu) a jako bonus natřásající se Jessica Alba, které to (a to byste určitě nečekali) velmi sluší :) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Horrorová teen komedie, ve který sice neni příliš napětí ani logiky, ale za to je v ní dost krve, trávy a zábavy. Inspirace nápadem se zlou rukou z dvojky Evil Dead je patrná, nicméně díky omáčce v podobě hlášek, spoře oděný Jessicy Alba nebo atmosféry devadesátkovejch teen bijáků nakonec nijak nevadí. Ujetá uchylárna, kterou si s notnou dávkou nadhledu nakonec užije každej, tři silnější hvězdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Tento film, ve kterém hlavní hrdina zabije své rodiče i své dva nejlepší kamarády (i když všechny nechtěně), musel o několik dní odložit premiéru a to na 30. duben roku 1999. Důvodem byl masakr na Columbine High School, který se odehrál 20. dubna 1999. Dva náctiletí studenti Eric Harris a Dylan Klebold zde zastřelili dvanáct studentů, jednoho učitele a dalších dvacet čtyři lidí zranili. Oba poté spáchali sebevraždu. (Stocki)
  • Když Mick krmí “hlavu“ Pnuba, počet sýrových křupek v křesle kolem jeho hlavy se mění a zároveň jsou jinak v křesle rozmístěny. (Stocki)
  • Film se natáčel ve stejné vilové čtvrti jako snímek Halloween (1978). (Stocki)

Reklama

Reklama