Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Materiálne zabezpečený muž menom Jack (Henry Rollins) má najradšej samotu a dlhý spánok. Jeho jediným koníčkom je hra Bingo a jedinou povinnosťou zaobstarať si potravu. Už dlhší čas si všíma, že ho sleduje skupina chlapov, ale vždy si s nimi dokáže poradiť, takže pre neho nepredstavujú hrozbu. Všetko sa však zmení vo chvíli, keď sa dozvie, že má dcéru Andreu (Jordan Todosey). Jeho život sa po jej príchode mení zo zabehnutého stereotypu na nezastaviteľnú jazdu. Skupina prenasledovateľov si totiž uvedomí, že Jackova dcéra by mohla poslúžiť ako dobrý spôsob, ktorým by sa k nemu mohli dostať a navždy ho odstrániť. (Marceloo)

(více)

Recenze (64)

fmash 

všechny recenze uživatele

Co se zpočátku zdá jako nuda, je nakonec docela nuda. Největší zábava je asi zajímavě pojatá nedbalost, s jakou hlavní hrdina ke všemu přistupuje, a musím říct, že jsem se párkrát zasmál, i když jsem ještě nevěděl, že to je komedie... K té nudě — on se hlavní postava po všech těch letech fakt krutě nudí, ale jak něco takového, má-li to být podstatou příběhu (ale možná mi to tak jen přišlo), ztvárnit jinak, než nudně? Oříšek. Vlastně se mi to líbilo, asi tak mezi jedničkou a pětkou. Takže dám zhruba dvojku s lehkým dojmem, že kdyby pod tou samou věcí byl podepsaný Jarmusch, pětky by jen padaly, včetně mé. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že tohle bude pokračování jedné celkem známé knížky :) Každopádně zajímavá věc a konečně zas špetka originality v temných žánrech (záměrně neříkám v hororu), a to především po stránce atmosféry. Náladou je He Never Died opravdu značně odlišný od otatních mnou letos viděných filmů, a to se musí ocenit. Velký podíl na tom má hlavní postava v podání Henryho Rollinse, která sice není v žádném ohledu úplně sympatická, asi bych si s ním moc dobře nepokecal, ale charisma má na rozdávání. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Před dvěma měsíci jsem si řekl He Never Died by se mohl objevit i v letošní topce, nemýlil jsem se, ale bohužel v Topce zklamání roku 2015. Víceméně bez příběhu, bez tempa s otravným nesympatickým hlavním hrdinou, s minimem gore s nefungujícím humorem a s televizním lookem, opravdu zde není nic k chválení a je až zarážející, že zrovna tohle patří mezi nejlépe ohodnocené horory na IMDB za letošní rok. Trpěl jsem a závidím všem, kteří ne. 35% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k slabý zápletce vlastně až překvapivě zábavnej film o tom, jak se nesmrtelnej nedůtklivej Henry Rollins snaží zahrabat doma v posteli a neustále ho někdo otravuje - s čímž se dá rozhodně dobře soucítit. Nejsem si jistej jestli má cenu na to dívat, ale je to celkem tajemný, atypický, svým způsobem vtipný a má to v hlavní roli jednoho z nejcharismatějších lidí v muzice, takže nikdy víc ale jednou joo, proč ne. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Když nechám kulky uvnitř, zaroste to a já pak budu mít migrény." Tyhle role ultradrsných, ale pořád sympatických borců Rollinsovi prostě sedí. Moc toho nenakecá, ženskou nesbalí, ale jakmile dojde na potyčky s gangstery, které kosí s nevídaně ledovým klidem, tak mu člověk musí fandit. Když pak navíc ti hajzlové unesou jeho dceru, mění se v závěru na bráchu Johna Matrixe. A je celkem šumák, že horor to jen líže, hlavně že je sranda o začátku do konce. Jako černá (nebo krvavě rudá?) komedie to funguje hodně dobře, takže za mě rozhodně doporučenka. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Materiálne zabezpečený muž s menom Jack (Henry Rollins) má najradšej samotu a dlhý spánok. Jeho jediným koníčkom je hra Bingo a jeho jedinou povinnosťou je zaobstarať si potravu. Už dlhší čas si všíma, že ho sleduje skupina chlapov, ale vždy si s nimi dokáže poradiť, takže pre neho nepredstavujú hrozbu. Všetko sa však zmení vo chvíli, keď sa dozvie, že má dcéru Andreu (Jordan Todosey). Jeho život sa po jej príchode mení zo zabehnutého stereotypu na nezastavitelnú jazdu. Skupina prenasledovatelov si totiž uvedomí, že Jackova dcéra by mohla poslúžiť ako dobrý spôsob, ktorým by sa k nemu mohli dostať a navždy ho odrovnať. - Horor He Never Died som očakával už dlhšie a bol príjemným potešením pre nedelné popoludnie, ale myslím si, že nevyužil naplno svoj potenciál. A to hlavne preto, že perfektne rozbehnutú tému uprostred filmu nahradila zápletka, ktorá je podla mňa úplne charakteristická pre žáner Thriller. Keby sa to neuberalo týmto smerom, mohol sa naplno rozvinúť aj velmi silný charakter Henryho Rollinsa, na ktorom stojí takmer celý dej. Ďalšou velmi dobrou postavou bola Kate Greenhouse, ktorá aj náročné pasáže zvládala úplne profesionálne a vyzerala prirodzene. Ako Komédia funguje He Never Died velmi dobre. Čo ma však zaujalo bolo to, že vtipný nebol celý dej, ale len občasné hlášky alebo situácie, medzi ktorými boli velké rozostupy. Mne však tento štýl imponoval. Napriek tomu, že sa to ako horor už od začiatku tvárilo mierne a decentne, bolo ku koncu badatelné stále vyššie množstvo krvi a občas aj slabšie gore. U He Never Died je podla mňa dosť podstatné, ako bude mix žánrov sedieť divákovi. Mňa osobne tento horor úplne nepresvedčil a opäť musím spomenúť, že nevyužil naplno svoje predpoklady. + herec z The Well a Tales of Halloween + herec z Wrong Turn 2: Dead End ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zábavný brak o nemluvné živé tkáni na živé kostře (věta: „I´ll be back.“ tam dle mého nebyla jen tak náhodou), jenž intenzivně pátrá po Adamově vnučce a své znamení (vytetované slunce přes záda) dovedně zakrývá v maskérně.. Equalizer na biblický způsob zaujal svou jinakostí, suchým sarkasmem i porcí bizarního násilí. Často užívané sousloví „role ušitá na míru“ beru jako klišé, ale tady to Henrymu padlo jak policejní uniforma v klipu „Liar“.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Už dávno sem chtěla, aby Henry koupil barák odvedle a stal se tak mojim susedom.. Ta koment pařba kolem, je zavádějící. Henry, si na hadry ale ta šeď ti hovadsky sedí. FAN 4 ! P.S. ( som rada, ak sa music worker skomplikuje do movie ) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad pôsobí Jack ako obyčajný, priam mĺkvy chlapík, ktorý sa o nič nestará. Väčšinu času trávi vo svojom prenajatom apartmáne, kde prespí takmer celý deň. Keď ho jedného dňa kontaktuje bývalá partnerka, ktorá mu oznámi, že ich dcéra Andrea, ktorá sa ho chystala navštíviť, sa viac nevrátila domov, neostáva mu nič iné, ako ju nájsť. Opätovné vypátranie mladej dievčiny nebude pre Jacka žiadny problém, avšak skutočné starosti v ňom vyvolávajú spoločne strávené chvíle počas nasledujúcich dní. Jack si totiž plne uvedomuje, že nie je typickým, starostlivým otcom, za ktorého ho Andrea považuje. Ej ha. No dobre. Tak teda takto. Najvtipnejším komediálnymi prvkom je umiestnenie "He never died" v červených pozíciách. Väčší pocit dramatu vzbudí neustále chorľavý "Melman", než mysteriózny Jack, ktorý moje sympatie veľmi nepobral. Prišiel mi ako atrapa Dolpha Lundgrena, ktorý sa od súboja s Rockym v Moskve, čoraz viac v uniforme univerzálneho vojaka, utápa v boji so zombie. Prvý krát som ho vzhliadol v trápnom, na neúspech predurčenom pokračovaní "Wrong Turn", kde jeho umelá charizma zapadla do príbehu, ako éčka do MüllerMilch. Možno tomuto snímku i jeho hlavnému predstaviteľovi krivdím, no mne "He never died" nepripravil žiadne mimoriadne chvíle či momenty, ktoré by mi tento žáner skrátka mal. Keď sa konečne malo niečo diať, nastal strih, pričom hlavný hrdina len tak vykráčal z toalety či akejkoľvek situácie. Gore záberov bolo poskromne, príbeh originálny, záver konečne živší, pričom kladne možno zhodnotiť najmä soundtrack. Z môjho pohľadu je to však zapeklite málo - 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud se k hodnocení nějakého filmu hodí slovo NÁŘEZ, pak k He Never Die určitě. Osobně jsem si Rollinse užil naplno, každou vteřinu, až mi bylo líto, jak film utekl. Jedná se vpodstatě o drama člověka, který je sám. Alegorie. Jack totiž očividně není člověk. To se mi líbilo ještě více. Na začátku uvidíte na jeho zádech jizvy, jako by mu někdo uřezal křídla. Během příběhu se stále domýšlíte, jakou bytostí skutečně je, něco napoví Jack, ale tomu se dá věřit i nemusí. I když se místy člověk nasměje, jde o smutný příběh něšťastného jedince...asi...zřejmě... Nesedne každému. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Další příklad dobrého nápadu, který výrazně kulhá zpracováním. Je sice pravda, že jsem se několika hláškám a scénám zasmál, ale slušnou dávku nudy taky popřít nedokážu. Slabá trojka, promarněný originální nápad je pořád lepší než načančané klišé. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak určitě se na tuhle story o nesmrtelným strejdovi dalo podívat ale není to nic z čeho bych si sednul na prdel. Nemělo to žádnej extra oslnivej děj a chvíli jsem si musel zvykat i na Henryho Rollinse v roli "Jacka". Z filmu si odnesu fakt jednu povedenou scénu a třeba hlášku" Nejsem fanda 9mm(ráže). Preferuji něco co mnou může projít....Případný znovu shlédnutí někdy v budoucnu spíš ale vylučuji. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi rád udelím štyri hviezičky tomuto kúsku, pretože milujem filmy s temnou atmosférou o podivných outsideroch, ktorého stvárňuje Henry Rollins. Ale keby Care ku koncu ešte strelil bez ľútosti poriadnu petardu do ksichtu, aby sa jej v tej tupej kotrbe rozsvietilo, boli by to poctivé 4, stopercentné, hviezdy! Neuveriteľne ma vo finále ta 'kunda' srala! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První polovina byla těžce uspávající a já si v duchu říkal, co že jsem si to pustil za hovadinu. No naštěstí jsem se do toho v té druhé docela ponořil a sem tam se mi vytvořil úsměv na tváři. Má to originální námět, slušnou atmosféru, nějaké to Gore tu také je, ale něco tomu prostě chybělo. Za ten nápad a za to, že věřím tomu, že se mi He Never Died nevypaří za pár dní z hlavy, lepší trojka. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální námět se tvůrcům tak trochu rozpadl pod rukama. V této podobě by to mohlo plně fungovat leda jako pilotní díl seriálu, jako film tomu chybí větší tah na branku a nějaký vyloženě kulervoucí moment. Veškeré aspekty příběhu a možnosti hlavní postavy jsou jen lehce nakousnuty a nedotaženy do konce. Nejvíc mě naštval ten fádní a nevýrazný závěr. Je to docela škoda, páč Henry Rollins mě v téhle roli fakt bavil a pár zajímavých nápadů se tam taky najde, ale nemůžu se prostě zbavit pocitu, že tohle je spíš materiál na seriál, než na jednorázový film. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jack je na tomhle světě už dlouho a až moc toho zažil, proto má rád klid, spánek, bingo a cereálie. Jack žije ze dne na den a modlí se jenom za jedno, za smrt, ale ta byť je mu v patách, tak si ho nikdy nevezme, Jack musí trpět dnem za dnem. Z jeho klasické denní rutiny ho vytrhne nečekaná návštěva jeho dcery, která ho chce blíž poznat a byť jim to ze začátku moc nejde, tak k sobě najdou cestu. Vše by bylo v pořádku jenže Jackovi někdo unese dceru a posílá na něho zabijáky......to neměli dělat, protože když se Jack naštve, je jako tank. Já moc takové postavy - ultra drsňák, moc nemusím, ale u Rollinse mi to bylo tak nějak jedno, jednak je to charismatický herec a za druhé vypadá jako někdo, kdo snědl veškerý vztek na světě a hodlá ho vypustiti na prvního nebožáka. A byť to s hororem nemá nic společného, tak sem se bavil, je to vtipný, originální ke konci napínavé a hlavně je to takové poetické, když sem sledoval jak Jack hraje bingo s bandou důchodů, bylo to takovým zvláštním způsobem hezké. Moc akce tady neni, ale o akci ani tak nejde, zajímal mně Jack a jeho život a jeho životní cesta. Však když dojde na akci, tak se tvůrci docela vyhráli, Jack prostě srovná všechny a pak neúmyslně řekne nějaký ten vtip. Docela mně mrzí konec, jelikož jak to bylo dál s ním s jeho dcerou a s tou servírkou. Však plný počet si to zaslouží, jelikož sem v poslední době viděl nic moc filmy, tak tenhle vybočuje z řady a tak si zaslouží pozornost. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Henry Rollins je neskutečný démon.Z jeho postavy sem dostával záchvaty smíchu a doslova si ho zamiloval.Tenhle nenápadný film s velkolepou pointou měl určitě navíc.Mrzelo mě, že režisér zbytečně šetří násilím a vynechává scény.Proč třeba nebyla ve filmu vidět ta přestřelka v bistru nechápu.Film není pro masový publikum a tyhle zpátečky film neskutečně brzdí celou stopáž.Z námětu smrdělo velké Hollywoodské béčko nebo dokonce seriál, ale Krawczyk si natočil svůj malý film, který jde svou cestou a kdyby měl větší odvahu, 5* bych rozhodně nešetřil, protože miluju cynický a bezohledný humor v porci neskutečně brutálního násilí.Za mě milé překvapení.70%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pozor! Není to komedie, jak se zde uvádí. Jde o poměrně netradiční krimi s lehkým nádechem sci-fi a brutality. Rozhodně chválím za nápad, ale to zpracování a scénář bych ještě vylepšil. Každopádně nuda to není, takže 3 hvězdy jsou zcela na místě :) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nieco medzi uplnou srackou, zabavnym filmom a atmosferickym filmom s paradnym napadom, so skvelym soundtrackom. Ale kedze som vcera nazivo videl Maestra Rollinsa, pod vplyvom jeho 2 a pol hodinoveho standupu a charizmy budem zhovievavy :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že objektivně si to ty čtyři hvězdy zaslouží za pokus o originalitu a v podstatě napínavý příběh. Je fakt, že kolem 37. - 40. minuty jsem měl problém koukat dál, to když dojde na jedno z prokletí, ale když to člověk vstřebá - ono v tom kontextu to ostatně do děje zapadá, tak se už může bavit skvělým nadhledem, docela slušně podanou mytologií, a dobrými poznámkami hlavního hrdiny a v jednu chvíli i jeho dcery. Jinak ten film není jednoduše zařaditelný - k výše uvedeným bych dal i thriller -, protože neustále osciluje mezi několika žánry, ale přitom uvěřitelně a dává to smysl. Právě proto se těžko k filmu píše něco víc, protože by to byl spoiler na spoiler, a čím míň toho divák o filmu předem ví, tím lépe, protože o to víc bude překvapen. Líbila se mi atmosféra, bingo, nadhled. ()

Reklama

Reklama