Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (487)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekal na něco drsnýho, což nepřišlo, místo toho šlo o střídmý, lehce znepokojivý, šmírácký thriller mezi trojúhleníkem nudná hodná ošklivka (aaaaaaaaaah), manžel namyšlenej sráč (Bateman překvapivě přesvědčivý) a kamarádský podivín (kde Edgerton rozhodně zaujme). A fajn, ale u mě takhle - mít lepší ponětí, do čeho jdu, tak na to nedívám, nic mi to nedalo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jauvajs. Tenhle dárek mě docela solidně majznul po čumáku. Normálně si na psychopaťárny podobnýho kalibru až tak úplně moc nepotrpím, ale čas od času se vyplatí udělat výjimku. Parádně zinscenovaný a zahraný minimalistický thriller který mě dostal především svým zpracováním a vychcanou hrou na dvě strany. Na jednu stranu rozehrává psychologickou hru kočky s myší, na stranu druhou se divák musí pořád zamýšlet jestli to celé není ve skutečnosti úplně jinak. V tomhle ohledu bravo. Podobných snímků který si umí takhle pohrát z nebohým filmovým konzumentem se v poslední době moc netočí. Jenom snad některý ty místy až hororový prvky a pár primitivních bafaček si mohli odpustit. K danému pojetí filmu a jeho celkovému vyznění to moc nepasuje. No a po pravdě ani ten šokující a nepředvídatelný konec zase až tak šokující a nepředvídatelný není, ale i tak mě to slušně rozstřelilo a jako tip na zneklidňující zážitek to můžu rozhodně doporučit.85% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané, ještě lépe zrežírované. Edgerton nejenže zvládá psychologii na jedničku, ale současně také rozehrává zajímavě koncipovaný a kompaktní příběh, přičemž mu funguje jak pocitová atmosféra, tak i obsahová struktura, kdy je nám špína z minulosti odkrývána hezky kousek po kousku a vztah mezi ústředním charakterním trojlístkem díky tomu nabývá na intenzitě až do zdařilého depresivního finále. V konečném součtu sice nemáme komu držet palce a vyústění nás nezarazí do křesla až tak, jak asi bylo plánováno, ale to jsou opravdu jen menší vady na kráse tohoto filmařsky osvěžujícího dárkového debutu... 80% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Místy to mělo slušnou atmosféru a běhal z toho mráz po zádech, ale jinak docela slabé, hlavně co se týče příběhové konstrukce. Celkově mi to nějak nezapadlo a nelíbilo se mi to. Ono je to námětem i docela klasické, šikanovaný spolužák se v dospělosti odplatí svému tyranovi. Viz. například české Líbánky a kdo ví kolik dalších filmů... Prostě mě to nechytilo, nudilo a celé to rozuzlení bylo překvapivé, ale ne nijak extra šokující a docela vleklé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy já prostě můžu. Tuze chytrý film, od kterého divák, pokud si tak jako já nepřečte o čem vlastně má být, vůbec netuší co může očekávat. Rodina se přestěhuje z Chicaga a na scéně se objeví dávný spolužák ze střední. Sled událostí na sebe nedá dlouho čekat.... Nebudu opravdu k ději prozrazovat vůbec nic. Jen podotknu, že výkon Joela Edgertona před i za kamerou je vynikající a určitě bych si o něm nikdy nepomyslel, že je podobných věcí schopen. 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama