Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (310)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Vzpomeň si, kde jsi nechal zuby ? Néé, vzpomeň si kde jsi nechal prášky, na tlak ? Ehmm to taky ne, vzpomeň si.......vzpomeň si na jméno toho nácka, který ti zavraždil tvoji rodinu, to je ono !!! A taky se Zev vydává na dost netradiční cestu, kde na jejím konci se hodlá pomstít tomu náckovi. Cesta to nebude lehká jelikož Zev má pokročilou demenci a to je strašná nemoc, místy dojemné a smutné, v polovině a ke konci napínavé. Nutno uznat že tvůrci s nebrali servítky, takže kromě těch pár mrtvých, tak sou tam i nacistické symboly a odkazy na hrůzy té války. Christopher Plummer logicky podává bezchybný výkon hodný Oscara. Nicméně film i ukazuje čeho všeho je demence schopna a taky to že děti šoupnou svoje rodiče do starobince, jednou za měsíc je navštíví a ošetřovatelé ať se starají, což je docela hnusný, jelikož rodiče by měli zůstat doma a zbytek života dožít v kruhu rodiny. Tak jako tak perfektní film, který si zaslouží plný počet, tady nejde ani dát méně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem dlouho s filmem bojoval, pro jeho žánrovou nevyhraněnost a přitom dramatickou tvář. Opět mě zaujali nenápadnosti typu policajt - fašoun, luxus ve kterým žil bývalý SS, to podle mě nebylo náhodný. Skvělý výkon Christopher Plummera o tom není třeba polemizovat, zajímavý, že nezískal za svou roli alspoň nominačku na nějakou cenu. Hotová filmová perla je samotný závěr příběhu, takhle se maj psát scénáře, to nejlepší si pro diváka nechat na konec, ale to umí jen mistři oboru. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Keby to nemalo nic ine (a akoze ma) ako famozneho Christophera Plummera, tak by to bolo vynikajuce. Emotivne vrcholy triafaju do cierneho a vlastne tak iba zamrzi, ze zaver nie rezijne poriadne vygradovany. Aj napriek svojej ohromnej sile tak trochu vysumi. ale inak parada a krasna ukazka maleho velkeho filmu 9/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CAD 13miliónovTržby USA $1,184,564Tržby Celosvetovo $4,235,959▐ Riadne schladilo. Christopher Plummer aj na staré kolená to dáva s prehľadom, pán herec. Námet a samotné vyvrcholenie teda pár exceláns. Silný film o love na starých nacistických dôchodcov. /80%/ ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Příběh stárnoucího muže, jenž na sklonku života vezme pomstu do svých rukou, aby našel nacistu, který měl na svědomí vyvraždění rodiny v lágru. Nezvyklá roadmovie, kdy sledujeme neduhy staří, člověka trpícího Alzheimerem a až zázračně dokáže upoutat pozornost, i přes počáteční pomalé tempo. Drama hodně staví na hereckých výkonech, především výtečného Plummera, který dokáže vzbuzovat emoce při každé scéně. Obvykle takovým filmům dávám sedmičku, ale to, co se odehraje v poslední půl hodince, je naprosto neskutečná záležitost a závěr mě naprosto rozsekal. Scénář si zaslouží absolutorium a ještě pár dní ve mně rezonoval…....90% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Pes policajta Kurlandera (Dean Norris) je odkazom na nacizmus: je to nemecký ovčiak (obľúbené plemeno Adolfa Hitlera) a má meno Eva (meno milenky Adolfa Hitlera). (Arsenal83)
  • Scenár bol zdieľaný s odborníkmi na Alzheimerovu chorobu, aby sa zabezpečilo, že presne zobrazuje dejové prvky o senioroch trpiacich demenciou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama