Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

To si tak jednou dysfunkční rodinka vyrazí na zdánlivě nevinné raftové dobrodužství, cestou narazí na párek psychoušů a zažije jízdu života. Samozřejmě je to nakonec workoholický manžel a taťka, který se do toho jaksepatří opře, všechny zachrání a naváže zpřetrhané nitky. Jasně, není to moc originální. Scénárista se navíc evidentně inspiroval Vysvobozením. Ale když máte ve filmu Meryl (k tomu v nezvykle akční poloze) a charismatického záporáka Kevina Bacona, (který skvěle dokázal vybalancovat proměnu ze zpočátku okouzlujícího sympaťáka v slizkého kriminálníka), nemůže to být přece úplně blbé. Velkou službu navíc prokazují i atraktivní venkovní scenérie, znamenitá kamera, hudba Jerryho Goldsmitha a loajální psík:). Pro mě je Divoká řeka prostě výborným akčním thrillerem, co má grády a funguje stejně efektivně i jako psychologické drama. A sledovat tuto emočně vypjatou hru na kočku a myš je zajímavé i po opakovaném shlédnutí. BTW: Až teď si uvědomuju...Je náhoda, že ve filmu s vodou v hlavní roli se hlavní padouch jmenuje Wade, v překladu brod...? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno (tedy někdy v časech jeho české premiéry) jsem tenhle film měl za zajímavý a záživný thriller, i když Streep se mi (kromě Still Of The Night) nikdy nelíbila. Od té doby jsem už ovšem divácky patřičně vyzrál a podobné "klasické" kousky dnes hážu do šedého středoproudového průměru, nebo rovnou do koše. Už jen ten otravně banální úvod se seznamováním diváka s postavami a dítě a čokl a matka bojovnice... Ta hubená třetí je spíš z nostalgie a za hezkou přírodu. A kvůli přítelce, kterou to docela bavilo. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Parta lidí, kteří sjíždí Divokou řeku má skutečně rozličné a osobité charaktery jejích členů. Je zde americká rodinka v podání zkušené a půvabné Meryl Streep, její nepatrně bázlivý manžel, ženě odcizený a charakterem jaksi nevýrazný a plochý David Strathairn, jejich malý synek s kšiltkou s nápisem "Ministry," Joseph Mazzello a rodinný věrný přítel, pejsek Maggie. Pak je tu druhá strana "břehu." Pro mě, v tomto filmu silně sexisticky působící Kevin Bacon (zkrátka ten pohled, výraz, no...:) a jeho "podřízený" parťák John C. Reilly. Měla jsem pocit, že ač byl Wade rozporuplná postava, tak mezi ním a Gail to od začátku silně jiskřilo. Některé scény mezi nimi mi přivodily lehké mrazení (scéna u ohně, kdy Wade doslova "sexualizuje" Gail pohledem, či když se Gail za tmavé, deštivé noci koupe v lesním jezírku). Zkrátka mi to nedalo, no:) Scénář i dialogy kvalitní. Jen se mi příliš nepozdával konec. Přála jsem si, aby skončil obráceně. Krásná příroda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na divoké vodě se dá zažít nejen spousta zábavy a adrenalinu, ale člověk tam může narazit i na nějakého toho psychopata. O tom jsme se mohli přesvědčit již několikrát a tady jsou magoři rovnou dva. Ti nemají zrovna moc chutí na klasický pokec, nebo vychlazené pivko, což bylo samozřejmě jen dobře. Znám sice několik filmů, v nichž Meryl Streep předvedla mnohem lepší výkony, ale ani v tomto thrilleru si nevedla zas až tak špatně. Společně s Baconem se jim podařilo udržet kvalitu filmu nad hladinou až do samotného závěru a přestože jde v mých očích spíše o klasický průměr, dá se na to podívat i více než jednou. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě to od začátku chytlo. Sympatická akční Meryl s uťápnutým manželem a správně roztomile vykuleným synkem (malý Mazzello měl po "Jurském parku" ale úspěšné období!) musí bojovat nejen s přírodou, ale taky s dvojicí vrahounů. Jako bonus je navíc doprovázel krásný pejsek. Jak jsem řekla, chytlo mě to. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama