Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

tron 

všechny recenze uživatele

"Nikto spisovateľa nič neučí." Vyzeralo to na víkend ako každý iný. Gradyho Trippa ráno opustila manželka (zasa), dával si jointa a snažil sa dopísať román (momentálne stranu 2611). James Leer bol v každodennom náleve melancholickej depresie, rád sedel potme, ovládal svoje emócie a písal Pravdu. Gradyho editor, sexuálne nesústredený Terry Crabtree, prišiel na návštevu aj so svojou novou atraktívnou transvetitickou známosťou. Hannah Greenová bola Gradyho študentkou (ale mala prenajatú izbu v jeho dome a ráno sa po ňom prechádzala v nočnej košieľke)... a nakoniec to bol víkend, ktorý zmenil ich životy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém formálně funguje všechno jak má, přesto se nedostal blíže k mému srdci. Douglasův lahůdkově zahraný huličský profesor Tripp je mi naprosto sympatickou postavou, stejně tak prostředí, ve kterém se odehrává, i to zakaboněné počasí příhodně koresponduje s Trippovými pocity, některé situace jsou občas vtipně absurdní, ale dějově jde pouze o průměrné dílo. Stejně, jako editor Crabtree na konci filmu "improvizuje", mi připadá, že stejně občas zaimprovizoval i scenárista tohoto filmu, aby své dítko učinil aspoň trošku zajímavějším. ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

On je to dost dobrej film, mě jenom chvilkama obtěžovala taková ta intelektuální skepse či rádoby nadhled, kdy teda "musíme" uznat, že ta láska má cenu, že je třeba následovat srdce, ale s takovým tim přeinteligentnělým hnidopišstvím. Herecky je to ale bezva, hlavně Douglas je tu fakt ten profesor literatury. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys mi v mnohém přípomínali High Fidelity (jen místo hudby ze zde řešily knihy) a i velmi podobně na mě i jako film působili. Některé momentky jsou sice super, ale scénář na mě působil jako nedokončený slepenec. Douglas je také super, ostatní herci mě ale také moc neoslovili. A beru za úspěch, že mi nevadila Katie Holmes. :) Takové 2,5*, při kterých je mi opravdu líto, že u mě film nezabodoval jako u mých čsfd kolegů. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení (především můj actor number one Robert Downey Jr.) naznačovalo, že se bude jednat o zajímavou podívanou. Čekal sem, že nepůjde o nic převratnýho a že se celý film jen tak prokecá, ale taky sem čekal, že to bude mít mnohem silnější a chytlavější příběh. Film jsem sice dokoukal, nevytuhnul sem, ale už zítra nebudu vědět o čem že to vlastně bylo, což je škoda. Jo i když si vlastně budu pamatovat věčně zhuleného Douglase (spisovatele), který ne a ne dokončit svojí další knihu. Zjistil sem, že mi fakt vadí herečka McDormand a herec (spiderman) Maguire. Ten když je v nějakým filmu, tak ten film jde automaticky o * dolů. Na to že má být film komedie, tak sem se ani jednou (což je fakt blbý) nezasmál. Takže tohle taky nic. Není mi jasný, jak mohl tenhle rejža natočit dokonale L. A. Confidential, to mi zůstává záhadou. Tohle už nikdy neuvidím a nebude mě to vůbec mrzet. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Zoznam slávnych samovrážd je prevzatý z knihy "Hollywood Babylon II"ktorú napísal Kenneth Anger. (Pat.Ko)
  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama