Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se do komedie dostanou prvky dramatu, působí to nepatřičně. Když se do dramatu začne míchat komedie, říká se tomu život.. Neobyčejná obyčejnost, následování svého vnitřního hlasu do neznámých končin, vzácná upřímnost na papíře ve světě plném lží a život jako ten nejplodnější autor. To je Douglasův Volný pád, který však má tentokrát tu výhodu, že jde zastavit.. Nic proti Hansonovi, ale tohle mohlo být o pár let později dokonalé téma pro Jasona Reitmana.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z řady "skvělých" filmů, skvělých hlavně díky tomu, že v něm hrají skvělí herci, mají skvělé výkony a užívají si skvělý děj. Pro mě je to průměrný film se špetkou ironie, na kterém není nic originálního a nechápu, proč to zde má tak vysoké hodnocení, vždyť jen herecké výkony nedělají slušný film, nebo snad ano? ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

On je to dost dobrej film, mě jenom chvilkama obtěžovala taková ta intelektuální skepse či rádoby nadhled, kdy teda "musíme" uznat, že ta láska má cenu, že je třeba následovat srdce, ale s takovým tim přeinteligentnělým hnidopišstvím. Herecky je to ale bezva, hlavně Douglas je tu fakt ten profesor literatury. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys mi v mnohém přípomínali High Fidelity (jen místo hudby ze zde řešily knihy) a i velmi podobně na mě i jako film působili. Některé momentky jsou sice super, ale scénář na mě působil jako nedokončený slepenec. Douglas je také super, ostatní herci mě ale také moc neoslovili. A beru za úspěch, že mi nevadila Katie Holmes. :) Takové 2,5*, při kterých je mi opravdu líto, že u mě film nezabodoval jako u mých čsfd kolegů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný pocit. Miestami sa dej zdal uponáhľaný a zmätočný, miestami sa zase vliekol ako týždeň pred výplatou. Ani nosná kostra príbehu moc nenadchla - také banálne pletky medzi profesorom záletníkom, nevernou manželkou, introvertným chalanom a homosexuálnym vydavateľom. Psa radšej nekomentujem. Nestalo sa tu nič, čo by si človek dokázal zapamätať na viac ako pol dňa. No herci sa snažili, to uznávam. Priemer. 60/100 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Film se celý natáčel chronologicky. (TaNya_)
  • Jedným z dôvodov, prečo si mnohí mysleli, že prečo si film nedokázal nájsť divákov, bola veľmi nevýrazná marketingová kampaň. Pôvodným plagátom k filmu bol detailný záber na Michaela Douglasa, keď Grady Tripp vyzeral veľmi rozstrapatene, v L.A. Times tvrdili, že „vyzerá ako Elmer Fudd,“ (Pat.Ko)
  • Tobey Maguire hraje postavu spisovatele, jehož příjmení je Leer. „Leer“ znamená ve španělštině „číst“. (TaNya_)

Reklama

Reklama