Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

numi 

všechny recenze uživatele

Kultovní "hrdinové" tohoto snímku jsou asi stejní týpci k pohledání jako bezvadná kuželkářská trojka z Big Lebowskiho. Ani Wonder Boys tak nemají žádný napínavý děj, ale o to ani nejde. Jde jen o jednu absurdní životní epizodku, ve které se seběhne všechno zlé i dobré dohromady (toho zlého podstatně víc) a nezapomenutelný profesor Tripp (v podání skvělého Douglase), se tím vším elegalantně prohulí až k happyendu. A občas nás všechny se svými kumpány ("notorický" lhář a "notorický" homosexuál) zatraceně upřímně rozesměje. Věřím tomu, že se všichni u natáčení dobře bavili a kousek té zábavy se jim podařilo dostat i skrze kameru k divákům. Tři a půl. [září 2006] ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Wonder boys sú dokazom skvele zadaptovanej predlohy, režisérskeho umu, výborného herectva a dokonalého nadhľadu (umeleckého i životného). A zároveň toho, ako vedia Američania odignorovať to najlepšie, na čo sa možu vybrať do kina a oni proste nie a nie a nie (film kvoli nízkej návštevnosti stiahli po premiére z kín a opätovne nasadili pred "awards season"). Vtipné, absurdné, trpké, bizarné a v tom všetkom tak pravdivé. 5 X YES ! ()

Reklama

chef 

všechny recenze uživatele

Pohodovy filmik s pohodovym Douglasom, ktory nam dozrel do veku kedy si moze dovolit hrat takychto pohodakov uz len kvoli svojej charizme. A ked to doplni aj svojim hereckym umenim a dokoreni ho Meguire vznika nam dielko, plne malickych odkazov pre zivot, hodiace sa na prijemny vecer pri telke s kolacikmi, cajom a niekym blizkym :) ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Předlohou tohoto filmu se stala novela amerického romanopisce Michala Chabona, která popisuje s ironií jemu důvěrně známé prostředí americké univerzity v období knižního festivalu. Jeho alter ego ztvárnil Michael Dougles, představující profesora literatury a spisovatele, jehož hvězda pomalu zapadá. Je to zvláštní, vidět bývalého představitele tvrdých mužů šovinistické reaganovské éry, jak se pajdá v růžovém dámském županu, hulí jointa a sarkasticky komentuje poklesky svých bližních. Nejenže je skvělý, ale je mnohem přesvědčivější než kdysi, v perfektním obleku a hladce učesán. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z řady "skvělých" filmů, skvělých hlavně díky tomu, že v něm hrají skvělí herci, mají skvělé výkony a užívají si skvělý děj. Pro mě je to průměrný film se špetkou ironie, na kterém není nic originálního a nechápu, proč to zde má tak vysoké hodnocení, vždyť jen herecké výkony nedělají slušný film, nebo snad ano? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Tobey Maguire hraje postavu spisovatele, jehož příjmení je Leer. „Leer“ znamená ve španělštině „číst“. (TaNya_)
  • Film se celý natáčel chronologicky. (TaNya_)

Reklama

Reklama