Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zmatené a příjemné. Dva dny plné chaosu, trávy, chlastu, zabitého psa, Marilyn Monroe, ale hlavně lásky a vlastně i smyslu života. Všichni zúčastnění si film očividně užívali, protože z filmu je to cítit na sto honů a s pomocí skvělé Dylanovi hudby si vás úplně podmaní. 5 hvězd tomu nedám, protože jsem z toho filmu strašně zmatený a nevím jak se vlastně o něm dobře vyjádřit. Je prostě nadprůměrně dobrý a moc mě bavil, zkuste ho taky! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí profesor anglické literatury se během jednoho víkendu bude muset pořádně zapotit, aby vyřešil chaos svého vlastního života. Peripetií bude mít na svých bedrech hned několik, třešničkou na dortu je jeho druhý, léta očekávaný a stále nedokončený román, který se zasekl někde u strany 2613 a konec je v nedohlednu. Je moc příjemné sledovat hrdinovo životní vakuum, které se nějak samo nehodlá odrazit ode dna a samotný profesor sžíraný profesními i osobními přešlapy neví, kudy kam. Téma to určitě není objevné, i s rytmem vyprávění se tu dalo lépe nakládat, ale o to víc potěší, jak se s látkou vypořádal režisér Curtis Hanson a samotní herci. Absurdní humor nás tu provází na každém kroku, nicméně se nezapomíná ani na skutečné životní pravdy. Pestrou směsici výstředních postav vede s přehledem Michael Douglas, u kterého je příjemné pozorovat, že i přes všechnu komerci a bulvárem propraný život hrát nezapomněl. I ostatní jsou skvělí (Downey, Jr., Maguire, Holmes), a i přesto, že nenápadný snímek neosloví každého, své příznivce si rozhodně najde!! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevedel jsem, co od tohohle filmu cekat, jesli komedii nebo drama, ale nakonec to je neco mezi tim. I kdyz sou nektery sceny hodne komicky, tak v podstate pusobi docela smutne a film ma takovou zvlastni atmosferu. Rozhodne se musi dokoukat dokonce, kdy do sebe vse postupne zapadne. Jen ten konec byl krapet velkej happy-end. Chtel jsem dat puvodne 3*, protoze film nema v podstate poradnej pribeh a misty jsem se nudil, ale kuli hercum tu * pridam. Vsichni hrajou slusne, ale absolutni king je Michael Douglas, takovyhleho ucitele mit, to by byla jizda. Skutecne jedna z jeho nejlepsich kreaci, sjetej looser, co se neumi rozhodnout, byl Douglasem zahranej naprosto bezchybne a utah tak i nektery slabsi sceny. Od Hansona jsem uz videl lepsi kousky, ale na 4* to je. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Wonder boys sú dokazom skvele zadaptovanej predlohy, režisérskeho umu, výborného herectva a dokonalého nadhľadu (umeleckého i životného). A zároveň toho, ako vedia Američania odignorovať to najlepšie, na čo sa možu vybrať do kina a oni proste nie a nie a nie (film kvoli nízkej návštevnosti stiahli po premiére z kín a opätovne nasadili pred "awards season"). Vtipné, absurdné, trpké, bizarné a v tom všetkom tak pravdivé. 5 X YES ! ()

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, u kterého jsem vůbec nevěděl do čeho jdu. Nečetl jsem komentáře, recenze ani nějakou krátkou anotaci, nic. Doma jsem ho měl docela dlouho a ani nevim, jak jsem na něj přišel. Jetli Curtis Hanson, ale spíš mě donutilo herecký obsazení. Ač jsem se nebavil nějak královsky.. tak jsem prostě nechtěl, aby ten film skončil. Překvapil mě Tobey, pobavil Robert Downey Jr., Michael Douglas příjemě provedl příběhem a u Katie jsem doufal, že tam na někoho skočí :-p. A Frances McDormand? Já tu ženskou moc nemusim, ale tady mi až tak nevadila. Do půlky film byl opravdou hezkou podívanou, ale pak začal trochu pokulhávat. Hudba tam svou roli nehrála, což byla do jisté míry škoda a dalo se řekl bych zapracovat i na scénáři. Přesto si mě snímek do jisté míry získal, ale čím...Jsou v tom herecké výkony? Atmosféra doprovázející celý film nebo něco jiného, či snad všechno dohromady? To vám teď prostě říct nedokážu ;-).. 3,5* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Tobey Maguire hraje postavu spisovatele, jehož příjmení je Leer. „Leer“ znamená ve španělštině „číst“. (TaNya_)

Reklama

Reklama