Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (394)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukám, že do kina chodím spíše už jen s prckem :-) Však to mnozí znají. Paní vedle mě sice hodinu jedla po jednom brambůrky, ale i tak jsem byl spíše nadšený. Uchvátila mě hlavně úžasná animace, ovšem i příběh měl hlavu a patu, byl dostatečně dojemný a Olaf vtipný. Film utekl jako nic a i prcek vydržel, což je známka kvality. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Megahit FROZEN, dostal megahit ešte väčší ( zrejme sa určite nezabúda myslieť na trojku ). Má trochu vážnejší ( aspoň pre detského diváka ) príbeh a dobrodružnejšiu náturu. Prakticky som spokojný, na to že je to komercia jak bejk a pesničky sú trochu otravnejšie znejúce a menej chytľavé ako minule, dá sa povedať, že to opäť vyšlo. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další důkaz,že disney začiná postrádat jakýkoliv náznak invence ve velkém a že opravdu nestačí mít pouze skvělou animaci (dnes již prakticky samozřejmost) a známé postavy,,,nebo vlastně stačí?Jednička byla fajn a jakkoliv nemám rád zpívánkové disneyovky,do tohoto jsem šel s tím,že ty písničky prostě nějak zkousnu.Velmi nepříjemně mě ovšem překvapilo,že jich je tu až neúnosně mnoho a navíc ve scénách kde nejsou vůbec potřeba,nebo se tam ani nehodí.Raději nezmiňuji fakt,že ani jedna není opravdu dobrá.Když k tomu ještě připočítám scénář,který někdo smolil v rychlosti na záchodě je dílo dokonáno a to co se na plátně děje může překvapit jen někoho kdo v životě neviděl víc jak jednu pohádku.Samozřejmě cílová skupina,kterou jsou holčičky kolem 10 let bude spokojená a to asi myšákovi stačí...60% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když šel film do kin, byla jsem na něj hned v prvním týdnu, pak jsem na něj byla v kině dokonce znova, protože kdo by odmítl promítání zdarma. No a teď jsem si jej po dvou letech pustila potřetí a musím říct, že mě pořád stejně baví a musím dokonce zvýšit hodnocení ze 4* na 5*, protože je to stejně cool jako jednička. Songy Into the unknown a Show yourself jsou topka. Nejlepší scéna je bezpochyby, když Olaf převypravuje ve zkratce celou story Jeleně a poručíkovi :D "...No aspoň, že měly rodiče... Rodiče však umřeli... A nazdar, já jsem Anna, vezmu si prvního, koho potkám... Elsa se vztekne... Sníh, sníh.. " ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. Na druhé Frozen jsem se docela těšil a o něco temnější tón kvitoval. Pak jsem ale uviděl výsledný produkt a docela se zhrozil. Postavy sice "ze svých rolí" nijak zvlášť nevypadly, ale celý příběh je slepencem několika situací, které zdánlivě sledují nějakou společnou myšlenku, ale dohromady moc nefungují. Věřím, že na papíře to mohlo vypadat docela fajn, ale hudební stránka (tak, jak je ve filmu pojatá) s onou temnotou dávného prokletí není schopna vytvořit funkční celek. Nehledě na to, že oproti jedničce jsou písničky snadno zapomenutelné a místy dost sjeté - až jsem si myslel, že tvůrci museli na něčem jet. Nejpodstatnější však je, že v této době už by měla být animace dokonalá. A ona vesměs je... Jenže když vás dění na plátně irituje, začnete si všímat detailů, které taky nejsou úplně tím pravým ořechovým. Mou frustraci můžu krásně demonstrovat na váze postav. Pokud se chcete naštvat, zkuste pozorně sledovat třeba běh sobů, kteří si vlastně jen tak plují přes zasněžené pláně. Je docela rozdíl, když to porovnáte třeba se se stádem bizonů ze Lvího krále, kde jste prostě tu tíhu zvířat "cítili". Ale to už asi zabíhám do zbytečných detailů. Frozen II je objektivně nablýskaný průměr, který je stále daleko před nesmysly, jako je třeba "Rychle a zábavně" nebo "Ledová sezóna". Děti budou ve finále spokojené a rodičům se z toho nerozskočí hlava. Ale já osobně tohle studiu jako je Disney prostě odpustit nemůžu, a proto půjdu na dvě. I když ty 3 hvězdy by se tam najít daly... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Když Olaf zmíní neexistující postavu jménem Samantha, tak to byla improvizace samotného Joshe Gada. (SONY_)
  • Ve scéně, kde si princezny ještě jako malé holčičky hrají se sněhovými postavičkami, si lze na okamžik všimnout postavičky Baymaxe z filmu Velká šestka (2014). (pityty)
  • Film vytvořil tým přibližně 800 lidí, z toho 80 animátorů. (PamPero 1)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama