Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

castor 

všechny recenze uživatele

Sly tuhle zběsilou jízdu náležitě pro dnešního diváka přikrášlil (explozivní kolize jsou úsměvné, ale i dostatečně úderné), do týmu přibral celou plejádu hvězd nižší svítivosti (Reynolds, Gershon, Schweiger) a v dosti spektakulárních karambolech rozjel nablýskané monoposty na smrtících závodních okruzích, které mu posloužily k tomu, aby napsal jeden ze svých nejlepších scénářů pro jednu ze svých nejvíce podceňovaných pecek. Občas sice pobaví (noční honička v ulicích Chicaga) a klišoidní repliky z pusy vypouští směle dál, nicméně slušné drama je na světě!! 50%. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Slyi, chlape proboha, očekával jsem, že když si vezmeš na paškál sport tvrdejch chlapů s prohnilími zákulisními intrikami, jako je F1, že to podle toho bude vypadat. Jenže místo tvrdých soubojů, sledujeme jen nekonečnou, uslzenou holčičí frašku, která ovšem, kromě emocí postrádá i hlavu a patu. Naopak je ovšem prošpikovaná příšernými patetickými dialogy a předvídatelností tak okatou, že ji bez problémů odhadne i chovanec zvláštní školy o absenci jakékoliv logiky (záběry ze závodní dráhy a karamboly) raději pomlčím. 40% ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle skvost jsem byla pozvaná týden poté, co jsem "úplně blbě" vybrala film já (Black Hawk Down) a řeknu vám, že, jak jsem se u Jestřába nebála, tady po mně šel pot, protože se to na mě řítilo ze všech stran, ať už to byla "šokantní" gesta jako sbírání mincí pneumatikama nebo honička formulí velkoměstem, nebo scénář - takhle nežvatlali snad ani Vinetů s Oldou než si pořezali zápěstí, Estella Warren to není herečka, to je další strašidlo, Burt Reynolds s tou škraboškou místo obličeje jakbysmet, a takhle bych mohla pokračovat. Jediná hvězdička napůl za muziku, která v souladu se závody příjemně šlapala, a za Ginu Gershon, ta aspoň blábolila sexy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Popravdě jde o jeden z těch slabších filmů, ve kterých se objevil Sylvester Stallone, ale rozhodně se na něj dalo dívat. Scénář samotný není žádný zázrak a Renny Harlin je slušný režisér, ovšem tady hrály jasný prim scény ze závodů. Ještě donedávna jsem byl velkým fandou F1 – teď už ne, ale o to víc jsem si tento kousek dokázal vychutnat. Nebo snad jen proto, protože samotný příběh na mě moc velký dojem neudělal. No a dámy, tak ty zde byly opravdu luxusní… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bolo to farebné, stále to hučalo, hrala k tomu debilná hlasná hudba a bol to asi film. Formula je fajn oddychovka, pokiaľ ste práve po nejakom ťažkom psychickom vypätí a nemáte na nič náročnejšie chuť. Tak som ju vnímal aj ja a s tým asi písal scenár aj Sylvester. Asi si toho k téme predtým aj dosť naštudoval. Harlin občas príde s pekným vizuálnym nápadom, aby ho vzápätí zabil absolútne prehnanou kolíziou na dráhe. Ak niekto niekedy videl v televízii prenos z F1, určite sa na tom pobavil. Jeho hrdinovia si riešia osobné problémy tým, že nasadnú do monopostu a naháňajú sa po mestských uliciach. Bohužiaľ v závere došlo k tomu najprevarenejšiemu a najsmiešnejšiemu klišé, aké sa vôbec dá v športovom filme nakrútiť, takže pôjdem pri zaokrúhľovaní hodnotenia smerom nadol. Čo je škoda, pretože točiť Harlin vie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Renny Harlin je ve filmu vidět jako závodník, který bere svého syna do parku. (Karlos80)
  • Herci měli možnost se posadit do tří speciálních vozů poháněných motocyklovými motory Honda CBR o obsahu 900 kubíků. I tak tyhle "atrapy" uháněly rychlostí až 180 km/h. (Robbi)
  • Trik s prejdením mince zadnými kolesami, ktorý predvádza Joe Tanto (Sylvester Stallone), je odkaz na päťnásobného majstra sveta Formuly 1 Juana-Manuela Fangia, ktorý to naozaj dokázal urobiť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama