Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká slušný fail! :-) Scénaristicky naprosto prázdné,unylé a bezduché.Postavy mají neskutečne idiotské dialogy a neskutečně si svým jednáním protiřečí.Naprosto nezvládutelná dramaturgie,za boha nemůžete sympatizovat ani sjednou postavou,jelikož sou každou chvíli,na jiné dějové straně,chvílí stím,chvíli zase stím.Neexistuje tady žádný náboj rivality a Kip Pardue,je snad nejhorší herec na planetě :-( Tohle je teda Stallonova veliká ostuda a co se týče Harlina,ten to zachránil aspoň trošičku dobrou akcí a velice tomu pomohl úžasný hudební výběr.Jenže to stačí tak na 108 minut dlouhý videoklip a né celovečerní film.Opravdu mizerný kus filmové práce... 10%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bolo to farebné, stále to hučalo, hrala k tomu debilná hlasná hudba a bol to asi film. Formula je fajn oddychovka, pokiaľ ste práve po nejakom ťažkom psychickom vypätí a nemáte na nič náročnejšie chuť. Tak som ju vnímal aj ja a s tým asi písal scenár aj Sylvester. Asi si toho k téme predtým aj dosť naštudoval. Harlin občas príde s pekným vizuálnym nápadom, aby ho vzápätí zabil absolútne prehnanou kolíziou na dráhe. Ak niekto niekedy videl v televízii prenos z F1, určite sa na tom pobavil. Jeho hrdinovia si riešia osobné problémy tým, že nasadnú do monopostu a naháňajú sa po mestských uliciach. Bohužiaľ v závere došlo k tomu najprevarenejšiemu a najsmiešnejšiemu klišé, aké sa vôbec dá v športovom filme nakrútiť, takže pôjdem pri zaokrúhľovaní hodnotenia smerom nadol. Čo je škoda, pretože točiť Harlin vie. ()

Reklama

baruss odpad!

všechny recenze uživatele

Športový fanušík, za ktorého sa pokladám musí byť zhrozený. Podla mňa to točili ľudia, ktorí nikdy nevideli preteky efjednotky. A uznávam, že pre diváka ktorý nikdy preteky efjednotky nevidel to môže byť zaujímavá podívaná. Možno USA potrebuje vypäté športové situácie a dramatické momenty, ale naprosto film stráca zmysel pre realitu a nemá žiadnu výpovednú hodnotu pre športového fanúšika. Til Schweiger je síce môj pomerne obľúbený herec ale situáciu nezachránil. Jediné pozitívum filmu pre mňa bolo keď som na obrazovke zhliadol Juana Pabla Montoyu, ktorý vo filme stvárnil postavu Juana Pabla Montoyu, čiže si zahral sám seba a pár krát sa objavil aj vo výsledkovej listine, či pri predstavovaní pretekárov v štartovom poli. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Na jedné straně režijně dokonale zvládnuté závodní scény, na straně druhé Slyův scenář, plný klišé, který si neodpustil takové "perly", jako např. stíhací scéna v ulicích Tokia. Renny Harlina je mi líto. Je to znamenitý režisér, ketrý by si zasloužil dobré scenáře a trochu toho štěstí, aby se zase vrátil na výsluní. A Slye je mi líto taky. Mám pro něho slabost. Pokusil se o nového Rockyho a nevyšlo to. Že by už definitivně labutí píseň? ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Potešil som sa filmu z prostredia F1. To priznávam. Ale autori nezvádli prepojiť príbeh F1 s príbehom samotných jazdcov a ich súkromia. Pričom akonáhle sa dej filmu dostal mimo závodného zápolenia, nedokázal zaujať, bol nezaujímavý až nudný. A výkony samotných hercov: Sly si odviedol svojský štandard, Til Schweiger potešil, Estella Warren - to vlastne ani herečka neni a nikdy nebude ( takže radšej no comment). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Herci měli možnost se posadit do tří speciálních vozů poháněných motocyklovými motory Honda CBR o obsahu 900 kubíků. I tak tyhle "atrapy" uháněly rychlostí až 180 km/h. (Robbi)
  • V jednom z interview se ptali Sylvestera Stallonea, který svůj film by si přál nikdy nenatočit. Zmínil tento. (Karlos80)
  • Reportéra na tlačovej konferencii si zahral supervízor špeciálnych efektov Brian Jennings. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama