Reklama

Reklama

Atomic Blonde: Bez lítosti

  • USA Atomic Blonde (více)
Trailer 10

VOD (1)

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. (Vertical Entertainment)

Videa (13)

Trailer 10

Recenze (692)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Oči Čárlí jsou jako chameleon. Tahle ženská s nima umí "pojď sem, chci tě, miluju tě, nebavíš mě, odprejskni a zabiju tě" během tří vteřin. Kdyby to šlo, její pohled bych si koupil a chodil s ním ven na procházky. Jenže ona nejen že má ty nejrafinovanější kukadla v Hollywoodu, řadí se mezi nejlepší věšáky na šaty vůbec a je dokonalou ukázkou toho, proč jsou dvě holky na sobě lepší než vychlazená dvanáctka v létě; ona je navíc ve formě, že kdyby bylo na mně, hraje Bonda i když je ženská. Samozřejmě film sám o sobě taky supr, hlavně proto, že nemá slitování s nikým a ničím. Jde si svou cestou, hraje k tomu výborná muzika a mně je najednou úplně jedno, že se to zas všechno točí kolem podělaný války. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, akční scény přepáleny do až artistických výstupů, děj není tak nablblý, jak by jeden očekával. Vynikající fíling vymrzlého dederáckého Berlína. A nyní to podstatné - Čárlinka dělá vše pro to, abych pozapomněl na její Zrůdu, odhodil zábrany a vrátil ji zpět do svých upatlaných fantazií. V čemž jí pomáhá celá maskérská sekce, lichotivý kameraman, geniální osvětlovač a banda kouzelníků u fotošopu. Cením si jejich snahy a výzvu zvážím! ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelná nudná sračka, která se nedokázala skrýt ani za nádherné oči Charlize Theron. Akce ušla a hudba byla vybrána velmi zajímavě a povětšinou se mi líbila. Absolutně mě ovšem iritovala naprostá nezajímavost děje. Je mi líto celé herecké sestavy, která se na snímku podílela. Mrhali zde časem i talentem. Strašná sračka. Vůbec nejsem zastáncem akčních filmů se ženami v hlavních rolích. Zoufale takovým filmům chybí koule. Neztrácím naději a doufám, že to pánům tvůrcům jednou dojde a budou něžné pohlaví obsazovat do vhodnějších rolí, kde jsou naopak mužské koule přítěží. A nebo pro mě uvaří alespoň takový děj, abych neměl tendenci každých 10 minut usínat. Brutální nuda. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V podstatě zcela souhlasím s tím, co napsal drahý uživatel Ruprechtos. Leitch umí vymyslet a nasnímat kreativní akční sekvence a podat obstojnou retro výpravu, ale rozhodně nezvládá rozvíjet špionážní děj v tom smyslu, aby diváka jakkoli překvapil nebo podnítil jeho zvědavost. Nebýt very hot Charlize, by by to hodně velký průser, kde by se ta fyzicky vyčerpávající akční scéna bez střihu vyjímala jako jediný opravdu světlý, byť do nastoleného stylu zcela nezapadající prvek - takhle se vyjímá alespoň ještě vypiplaná lesbická scéna. Od režiséra druhého Deadpoola je to zatraceně málo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|63%| OD ATMOIC BLONDE jsem teda čekal extra málo. Asi budu za kverulanta či jiného lidského zmetka, ale trailer k tomuto mi jasně připomněl sračky typu John Wick. První film ještě ušel, na průměr jsem to vytáhl, ale dvojka už byla totální blbost. Akce kvalitní, ale ta nezastíní retardovaný příběh a ještě jsem se cítil neuvěřitelně trapně i při těch akčních sekvencích. Wick protivníka kosí hlava nehlava až se člověk musí minimálně trochu pousmát. Prostě moderní typ akčního žánru, který teda fakt nemusím. No, dost k Wickovi. Trailer působil opravdu jak kopie Wicka, ale výsledek byl úplně odlišný. Velká bomba to není, ale že by to byl vyloženě průser, to také ne. Prostě na 1 shlédnutí obstojná záležitost, která neurazí. Problémem je příběh, který je silně nezáživný a chaoticky podanný. Takže dějové linie a vše okolo – nic mě nezaujme a to je docela problém. Co se týče akce, tak to už budu hodně chválit. Je rozložena po celém filmu, takže je jí relativně dostatek. V ½ filmu si akci užijeme, pár zajímavých nápadů to má, ale pořádně se naše blond hrdinka rozjede až v 2/2 filmu, kde se opravdu nadře, je zakrvácená, různé přestřelky a souboje v zatuchlých, špinavých bytech – to vše je přímo perfektní. Úplné finále ale už ztratí dech a jde to totálně mimo mě. Jinak je to pojato tak, že hrdinka sedí za stolem a její nadřízení jí vyslýchají a chtějí vědět podrobnosti o její misi v Berlíně. Takže je to tvořeno flashbacky. Zpočátku mi to trochu vadilo, ale pak jsem si na to zvykl. Herecké obsazení je v hlavních rolích na tom dobře. Charlize Theron je chladná jako vždy – zde jí role padla jako ulitá. Jsem rád, že její akční sekvence nebyly tak retardovaníé jako v J.Wickovi. Z herců mě bavil ještě James McAvoy. Ostatní už nic moc. Ta 2/2 snímku je akčně opravdu výborná. Takže škoda, že není lépe podaný příběh. To mě opravdu mrzí. Za kladnou zmínku ještě stojí skutečnost, že tu máme během filmu velké množství známých songů z 80.let. Mě toto rádoby muzikálové pojetí sedlo, i když se to v některých scénách nehodilo, písně jsem si užil. No, jak už jsem psal, ještě tak to finále (15min cca?) bylo takové už strašně nudné a zbytečné, dialogové. Ve výsledku, solidní a koukatelný nadprůměr s výbornou Theron a její akcí + atmosféra o kterou se víceméně zasloužili ty písně. Uvítal bych dvojku, jen kdyby změnili asi režiséra nebo vylepšili příběh. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Vo filme sa pomerne často vyskytujú vysoko mobilné viacúčelové kolesové vozidlá tzv. HMMWV, tie sa však v bojovom nasadení prvýkrát objavili až po invázii do Panamy v roku 1989. (Real Tom Hardy)
  • Když se Lorraine (Charlize Theron) a Percival (James McAvoy) sejdou v kanceláři se SpyGlasem (Eddie Marsan), jeden muž na počítači „hraje“ hru Tetris. Nicméně, když mu Merkel (Bill Skarsgård)  poklepe na rameno a chce po něm pomoci, muž se zvedne a odejde. Na obrazovce je vidět, že hra se ovládá celou dobu sama a muž jí vůbec nehraje. (CjKukis)
  • Názov grafickej novely "The Coldest City" a predlohy filmu od britského autora Antonyho Johnstona, je totožný s prvotným názvom filmu. (Steny94)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Reklama

Reklama