Reklama

Reklama

Atomic Blonde: Bez lítosti

  • USA Atomic Blonde (více)
Trailer 4

VOD (1)

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. (Vertical Entertainment)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (690)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Akční bohyně Charlize Theron ve špionážním akčním Thrilleru. Kdybych měl film srovnávat s Johnem Wickem, tak Wick je mi samozřejmě bližší, Atomic Blonde lehce postrádá Drajv a samotná zápletka není natolik zábavná a strhující, aby diváka zažrala do sedačky, přesto jsou zde scény, kvůli kterým na Atomic budu vzpomínat. Rozhodně stojí za zmínku souboje, kterých je zde celkem dost a všechny jsou správně drsné a perfektně nasnímané ( Vrcholem jest 10 minutová akční scéna v baráku vrcholící automobilovou naháněčkou, kde kino na 10 minut snad nedýchalo). Oku lahodící především pro muže jest také "Mumie" Sofia Boutella,která si to vášnivě rozdá s Charlize Theron a vidět dvě krásné herečky v posteli potěší každého filmového fanouška. Ve výsledku příjemně akční podívaná, která lehce postrádá tempo a zklame slabším scénářem, ale kvůli akci se film vyplatí rozhodně vidět. 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Akční špionážní drama plné studených barev, které svými neotřele agresivními režijními postupy nejednou zahřeje u srdce. Nálož jako prase! Smrtelně sexy Charlize, spousta držkovek a kopanců co skutečně fyzicky bolí, mrtě krvavých šrámů a prostřelených tepen, bombastická choreografie, víc než štědrá nálož kozenek, a k tomu navíc nejlepší akční scéna roku na jeden záběr. John Wick čučí. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron nám pomalu stárne ale pořád je šukézní a tak scény, kdy jsem jí mohla koukat na holou řiť či zkoumat dudlíky, jsem si užila. Lesbické scény s tou malou agentkou z Francie jsem si užila dokonce několikrát. Jenže tohle není erotický porno, ale drsnej akčňák, prej i mysteriozní a dokonce thriller, takže co krom nahotinek nabízí zblitek filmu? No nabízí toho celkem dost. Džejms McTentononc dokazuje, že se jako Rozpolcený našel, protože i tady si člověk láme zbytky posledních mozkových závitů jak moc velkej je zmrd či naopak Mirek Dušín a Theronový tak zdatně sexkunduje i když v tom kožichu vypadá jak drsnější verze Mareše. To, jak se film pořád přesouvá z výslechu do popisu toho, co hrdinka zažila, mě tak trochu sralo, ale budiž. Akce je tu tři prdele, takže šest půlek a všechny jsou celkem drsný. Theronka v nich samo sebou ukazuje, že má místo mušle štípačky a je tak tvrdá, že i Rocky by si o ní zlámal packy, avšak mě drsný lesby mocně vzrušujou a tak mi to její kosení steroidových hovad nebo vychrtlých polišů vůbec nevadilo. Prostě měla kliťák větší než oni ptáka a mocně to dokazovala. Příběh je, jak to už u komiksových předloh bejvá, navíc a člověku je vlastně u prdele jak to celý skončí, hlavně když se to tam bude řezat a šukat. Obojí se děje, takže pokud nečekáte intelechtuální Bondovinu, ale spíš akční výplach, budete uspokojeni jako od štětky ze druhý cenový s pocitem, že příště zkusíte tu áčkovou kurvu odnaproti. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká Johna Wicka v dámském provedení, nedočká se ho. Postava Charlize Theron není kladný macho agent toužící po pomstě kvůli mrtvému psovi a vypálenému domu. Je to vychytralá a nepředvídatelná mrcha, kterou definují spíše než emoce jen pohledy a arogantní hlášky. Tomu odpovídá i odlišný koncept snímku, který Leitch vytvořil. Podstata příběhu je totiž moderně pojatá špionážní hra na kočku s myší, kdy do poslední chvíle nikdo neví kdo, kde, jak a s kým. Zbytečně překombinovaný scénář však bohužel trochu ruší jinak naprosto senzační dojem z hmatatelné akce, která troufám si říci svým nábojem a zpracováním těžko hledá konkurenci ve své třídě. Na rozdíl od Wicka a jeho uber fuckin cool combo chvatů a stylové střelby je méně rytmická a víc syrově špinavá. Do paměti a filmových memoárů se určitě zapíše už v traileru načrtnutá bojovka na schodech jako jedna z nejlepších ever. Dohromady trvá cca 10 minut a střihů je tam zatraceně málo, vše navíc podpořené fenomenální ruční kamerou, která hlavním hrdinům nedá vydechnout (neskutečné, co fyzicky předvádí Charlize Theron, která pokračuje po Mad Maxovi v krasojízdě ultradrsňačky). Vše ostatní kolem filmu od sexy neonů, osmdesátkové hudby, stylových dekorací, prďácké výpravy, až po atmosferický Berlín, který je pro filmaře rájem studených kulis, jde stranou a s trochou nadsázky hraje druhé housle. Protože tahle desetiminutovka je sama o sobě film ve filmu, povyšující akční řemeslo v dané třídě na úplně jinou úroveň, což se naposledy povedlo dekádu zpět a o stupínek níže Greengrasovi se svým nervním a zběsilým Agentem bez minulosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atomic Blonde má to šťastie, že tá najlepšia sekvencia je až v druhej polovici filmu, čo je omnoho lepšie, ako keď niekomu poviete, že mu stačí si pozrieť úvodnú štvrťhodinku a potom môže film kľudne vypnúť. Takže ak chcete vidieť to luxusné trojkombo schody-byt-auto, tak nebudete logicky pretáčať, ale začnete pozerať film od začiatku no a potom ho aj dopozeráte, keď už budete 20 minút pred koncom. Táto sekvencia je ako z iného, oveľa lepšieho filmu a nakoniec spoločne s brunet-parochňou na Charlizinej hlave na konci a Behind the Wheel môžu za to, že celkový dojem je viac menej pozitívny. Nejaká hra o tajnej zložke, mimochodom akoby skopírovanej z Hitchovho 39 Steps, bude zaujímať asi iba najväčších fanatikov konšpirácií v kinematografii. Áno, svoje hry tu hrajú KGB, CIA aj MI6, ak by to niekomu nebolo vopred jasné. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu se ve scénách „Východního“ bloku Německa často objevují i české vozy. Přesněji Škoda 1000MB, Škoda 105, Škoda 120. Ve scéně, kdy náklaďák najede při honičce do jednoho z vozů, se jedná o Českou Avii. (UncleMorty)
  • Pôvodne sa mal vo filme objaviť aj anglický hudobník a spevák David Bowie. Ten však ponuku na poslednú chvíľu odmietol a krátko na to zomrel. (MikaelSVK)
  • Scéna, kde Lorraine (Charlize Theron) sníva o Jamesovi (Sam Hargrave) bola natáčaná v predajni s videokamerami a fotoaparátmi, zhruba okolo jednej hodine v noci. Pre výsledný efekt bol Sam pokrytý mnohými vrstvami bielych plachiet. Úvodná scénka sa natáčala v Budapešti. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Reklama

Reklama