Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (225)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si dopřál celou Hru o trůny a tak mi Zaklínač přišel jako dobrá volba k dalšímu mlsání nějakého povedeného fantasy světa. Ale ouha, kdepak, tohle je úplně jiná káva, kde ani tak nejde o nějaký komplexní svět v němž se odehrává velkolepý příběh, ale podivně sestrojenou soustavu drobných příběhů v klasické a unifikované Říši pohádek, která zřejmě měla být originální svým zmatečným flashbackovým způsobem vyprávění. Za mě tedy rozhodně ne.  Nevyvážené jsou i atrakce, striga versus drak a jediným povedeným, na což jsem se vlastně ( a někdy marně) u každého dílu těšil, byly souboje, choreografovi letí velký dík! Druhou řadu asi nechám nějakou dobu odležet. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem tomu. Trailery byly divné, fotky ještě víc a Cavill úplně nejvíc. O to víc jsem byl ale překvapen, co jsem 20. prosince 2019 uzřel. Uzřel jsem špičkový fantasy seriál. A zatraceně strhující fantasy seriál. Zaklínač nenudí ani jedinou vteřinou a má opravdu šanci stát se tím pravým nástupcem GOT, k čemuž patrně i dojde. A velmi zaslouženě. Henry si mně získal na svou stranu od první vteřiny, protože on opravdu JE Geralt. A Joey Batey jako Marigold je pak absolutně famózní. A nakonec i ta Anya Chalotra, která je prostě překrásná a sexy... tak jak má Yenefer být. A teď k adaptaci samotné - seriál sleduje hafo linek odehrávající se v různých časech (patrně tři časové linie), které trvá nějakou dobu odhalit a neznalci seriálu (dobře, či her) by v tom mohli mít trochu hokej. Ale vážně jen trochu, a to myslím upřímně. To nejlepší (a často nejvtipnější) z povídek je většinou vynecháno, téměř všechno je předěláno ku prospěchu seriálové věci, ale mně to ani v nejmenším nevadilo. Pilot sice zpětně jede tak nějak na půl plynu, ale je to pilot a nemohl být lepší. Ovšem epizody 2 - 6 jsou neskutečná lahůdka, která překonává i ty nejlepší díly GOT. Poslední dva díly jsou opět o něco slabší, ale fakt jen o trochu. Konec je krásně otevřený a já se na druhou řadu neskutečně těším. Zaklínač je skutečně v dobrých rukou. Zamiloval jsem se hned v první minutě a s každou další jsem byl zamilovaný o něco víc. A ano, samozřejmě je to lepší, než polská verze (ale Zebrowski, je přecijen Zebrowski). Tady je všechno v pořádku. 100%. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě se mi Netflixovské zpracování, po rozporuplných úvodních dvou epizodách, líbilo. V orientaci mi ale dost pomohlo, že jsem před ním dokoukal tu neslavnou polskou inscenaci, protože jmen, politických a časových linií na nás tvůrci vychrlili opravdu mnoho, navíc kontraproduktivně roztříštěně a nechronologicky. Dále jsem musel akceptovat, že Geralt sám byl až 3. hlavní postavou, většího prostoru i pozornosti se dočkaly silné ženy (dívky) Yennefer a Ciri, načež z adaptovaných povídek zůstala osekaná torza. Jinak obsazení hlavních rolí mi přišlo v pohodě, ani černoši mi mezi magickými, exotickými bytostmi nevadili (o to víc však bili do očí ve vesnickém / měšťanském komparzu). A dostat bůra pokaždé, kdy se postavy "zaklínaly" (hehe) osudem, mohl bych se v hospodě pěkně rozšoupnout. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som zvedavý čo ponúkne tohto roku druhá séria. No skúsme to nejako zosumarizovať. 1. Séria "The Witcher" je rozhodne veľmi dobré herné spracovanie. Nemôžem povedať, že som hral hry, no seriál sám o sebe podľa mňa funguje dosť dobre. Je vizuálne veľmi kvalitne spracovaný, má veľké množstvo zaujímavých postáv, ktoré ma bavilo sledovať počas všetkých epizód a okrem toho každá z nich môže mať v sebe viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. A počas jednotlivých epizód sa budeme dozvedať viac a viac. A to je super. Mojou obľúbenou postavou je ale každopádne Yennefer v podaní Anye Chalotra. Táto postava má hĺbku a čím viac som ju spoznával, tým zaujímavejšia bola. Už si človek myslí, že ju pozná a nakoniec príde s prekvapivými momentkami. Takže to musím pochváliť. Henry Cavill ako Geralt je podľa mňa tiež skvelá voľba. Vôbec som si v prvom momente neuvedomil, že je to on a myslím si, že nikoho lepšieho by som si tu predstaviť ani nevedel. Vizuálne to ponúka skvelé temné fantasy prvky, má to atmosféru, má to hororové momentky, má to aj fantasy momentky. Ais všetko čo by ste od toho čakali. A svoju prácu to zvláda podľa mňa schopne. Niektoré epizódy sú možno trošku slabšie a miestami by som bol asi radšej keby bol seriál trošku priamočiarejší a nemuseli sme mať jednotlivé príbehy podané trošku štýlom, že každý z nich sa odohráva v inom čase a musíme to postupne začať chápať a uvedomiť si kedy sa nám čo s čím prepája a kedy sa postavy blížia súčasnosti. V momente ako som toto pochopil veci boli jasnejšie, no počas prvých dvoch alebo troch epizód som sa v tom miestami trošku strácal. Ale okey. Uvidíme čo má seriál ešte v zálohe a teším sa na pokračovanie. Toto temné fantasy určite stojí za pozretie. Hodnotenie: B+ ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Jsem spoko. Hodně spoko. Nečekal jsem věrnou a přesnou adaptaci, takže Netflix to u mě vyhrál relativně dopředu. Cavill, si dává Geralta na pána a nedovedu si představit, jak lépe se mohl řezníka z Blavikenu chopit. Zbytek obsazení ho skvěle doplňuje a společně tvoří funkční a komplexní svět, ve kterém je radost pobývat. Televizní produkce z toho pochopitelně často vykukuje ale tvůrci se snaží, aby fantastkní Kontinent vypadal k světu - ne vždy to klapne (CGI občas bolí), ale to je dáno rozpočtem, kompromisy a zadaným tématem. Z povídek se vycuclo vše, co se dalo a i když se tu razantně škrtalo, přepisovalo a upravovalo tak, aby to seriál zvládnul, neměl jsem s tím nijak výrazný problém. Trefou do černého jsou akční pasáže (šermování je zase jednou cool!) a naprosto úžasný sountrack, jenž mi hraje v hlavě doteď. Vzhledem k několika změnám, jsem FAKT zvědav, jak si poradí s druhou sérií, ale držím palce! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Původně měl Geralt (Henry Cavill) při závěrečném souboji na sobě svou zaklínačskou zbroj, zatímco ve finální verzi měl jen košili. (Geralt z Rivie)
  • Jeremy Crawford, představitel Yarpena Zigrina, měří 153 cm a nemusel tedy být pro svou roli uměle zmenšen. Nicméně netrpí poruchou růstu, jako někteří ostatní představitelé trpaslíků, kteří mají disproporcionálně kratší končetiny oproti tělu. Tomuto jevu se říká nanismus, neboli disproporcionální trpaslictví, a je nejčastěji způsoben achondroplazií, dědičnou poruchou způsobující zpomalenou a nedostatečnou přeměnu chrupavek na kosti (enchondrální osifikace). Na tuto nemoc již existují léky, například Voxzogo. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama