Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (224)

V.Silver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komplikované, pomalé - ale skvěle vystavěné a zahrané. Užíval jsem si každou chvíli s Geraltem, velmi dobrá byla "geneze" Yennefer i krkolomná cesta Ciri. Jako fanoušek knížky i her jsem byl z první řady Zaklínače nadšen, protože tato sága konečně dostala herce i rozpočet na to, aby mohla být převedena na filmové plátno v odpovídající podobě. 89 %, přičemž ty 4 % jsou za Toss a coin to your witcher :-) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedený rozjezd seriálu Witcher, který má velký potenciál. Henry Cavill si Geralta užívá, a nedovedu si představit někoho jiného, jeho "fuck" a "hmm" nikdy neomrzí. CGI není dokonalé, to rozhodně ne, ale není to takový průser, abychom obraceli oči, jen je to zkrátka jasně vyditelný. O to více očekávám, že po úspěchu přidá Netflix na rozpočet, seriál si to zaslouží. Časově se každá epizoda odehrává v jinačím časovém pásmu, a někdy to může být zmatené, ale ke konci to všechno do sebe zapadne, je to zajímavý, jakým stylem vyprávění se tvůrci vydali. Jsem spokojený, a na druhou sérii se těším, jsem na to zvědavý. :) ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predlohu som citala pred nakymi 20 rokmi, takze v tomto smere velmi problem nemam. Dokonca ani s hereckym obsadenim, co je pre mna najvacsie prekvapenie, drevo Cavill sa na sem nakoniec hodi. Prve diely celkom navnadili, ze hura, nie je to zle. Potom uz to kolisalo, par dobrych prihod, par velmi pomalych a nudnych. Ako celok fajn, skukla som za jeden lenivy den (1.1.). ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nechápu ten povyk okolo tohohle seriálu, nehrát v něm Hanry Cavill, kterýho jako chlapa fakt žeru už od Tudorovců, tak na to fakt nekoukám No první seriál roku 2020 je pro mě spíše zklamání. Předlohu neznám, takž mi chvili trvalo než jsem zjistila, žeje tam několik časových linek .... a pořád mi tam určitě dost věcí uniká, ale co už :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som zvedavý čo ponúkne tohto roku druhá séria. No skúsme to nejako zosumarizovať. 1. Séria "The Witcher" je rozhodne veľmi dobré herné spracovanie. Nemôžem povedať, že som hral hry, no seriál sám o sebe podľa mňa funguje dosť dobre. Je vizuálne veľmi kvalitne spracovaný, má veľké množstvo zaujímavých postáv, ktoré ma bavilo sledovať počas všetkých epizód a okrem toho každá z nich môže mať v sebe viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. A počas jednotlivých epizód sa budeme dozvedať viac a viac. A to je super. Mojou obľúbenou postavou je ale každopádne Yennefer v podaní Anye Chalotra. Táto postava má hĺbku a čím viac som ju spoznával, tým zaujímavejšia bola. Už si človek myslí, že ju pozná a nakoniec príde s prekvapivými momentkami. Takže to musím pochváliť. Henry Cavill ako Geralt je podľa mňa tiež skvelá voľba. Vôbec som si v prvom momente neuvedomil, že je to on a myslím si, že nikoho lepšieho by som si tu predstaviť ani nevedel. Vizuálne to ponúka skvelé temné fantasy prvky, má to atmosféru, má to hororové momentky, má to aj fantasy momentky. Ais všetko čo by ste od toho čakali. A svoju prácu to zvláda podľa mňa schopne. Niektoré epizódy sú možno trošku slabšie a miestami by som bol asi radšej keby bol seriál trošku priamočiarejší a nemuseli sme mať jednotlivé príbehy podané trošku štýlom, že každý z nich sa odohráva v inom čase a musíme to postupne začať chápať a uvedomiť si kedy sa nám čo s čím prepája a kedy sa postavy blížia súčasnosti. V momente ako som toto pochopil veci boli jasnejšie, no počas prvých dvoch alebo troch epizód som sa v tom miestami trošku strácal. Ale okey. Uvidíme čo má seriál ešte v zálohe a teším sa na pokračovanie. Toto temné fantasy určite stojí za pozretie. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)
  • Lauren Schmidt před uvedením první série prohlásila, že by chtěla ideálně zrealizovat 7 sérií, ale schopna by byla napsat i 20 sérií: „Řekla jsem sice, že bych pro seriál napsala sedm sérií, ale jsem si jistá, že bych jich dokázala napsat klidně i dvacet, kdybych měla tu možnost. Příběh tohoto seriálu bych mohla psát velmi dlouho, prostě dokud to bude lidi bavit a dokud budu mít předlohu, na které bych mohla stavět.“ řekla tvůrkyně. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama