Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle povídka o dracích (Hranice možností) je tak zamotaná, že její zkrácení samozřejmě občas zabolí. Celkem se jim to povedlo. Jeremy Crawford jako Yarpen Zigrin je celkem dobrá volba a skotský dialekt k trpasličí mluvě krásně sedí. Crawford si značně polepšil od šaškování v divadlech pod vedením Daniela a Mirjam Landových :-) .Paradoxně zatím zjišťuju, že jeden z nejlepších prvků této adaptace je soundtrack, který taky mohl skončit tragicky. Třeba balada, kterou Marigold (Jaskier) složí o Zaklínačovi s Yennefer je opravdu působivá. K poslechu zde The Sweet Kiss: https://www.youtube.com/watch?v=cW3zB_AGXIk ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré zpracování Hranic možností, dosti pozměněně (jak jinak...), ale funguje výborně. Udělat z naprostýho kkta Eycka úplně jiného druha kkta, dost zajímavá volba - z jednoho z nejvygumovanějších a přesto bojově nejschopnějších rytířů, co už na kontě nějaké ty draky má, udělat nejvygumovanějšího "for the kingdom and the glory" panice (rip hirikka).. nad tím jen nevěřícně kroutím hlavou. Nad linkou Ciri kroutím hlavou ještě víc, ale co už. Od Yen očekávám měnění Sekáčů a jim podobných na pampeliškově žlutou, nečekám a ani o to nestojím, aby kosila jednoho po druhém kudlou. Na druhou stranu velmi dobré zpestření v podobě Yarpena a jeho crew. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další společné dobrodružství Geralta a Yennefer, tentokrát v podobě zábavné hromadné výpravy za drakem. Spolupráci i soupeření jednotlivých týmů je radost sledovat a závěrečná pointa je příjemně neotřelá, i když triková stránka se fakt moc nepovedla. Stejně jako minule hodně pomáhá, že se věnujeme téměř převážně jednomu příběhu. Zmatené odskakování k Ciri a černouškovi, kteří jsou ohrožováni dvojníkem, stejně nedává moc smysl. Bohužel, v obou dvou linkách se na konci všichni značně vynuceným způsobem rozcházejí, zřejmě, aby se udělalo místo pro dějové zakončení, ke kterému to celé směřuje. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě je to způsobeno tím, že jsem se k této povídce doposud nepročetl, ale za mě rozhodně nejzajímavější díl. Příjemný mi byl lehký nádech road movie a velmi zajímavě sestavená skvadra cestovatelů. Pochválit musím i bojové scénky, s tím si tvůrci dali příjemně záležet, bohužel to však nedotáhli k dokonalosti, neboť se znatelně šetří na efektech, a tak sledujeme, že Yenn absolvovala v rámci kurzu v Bradavicích zřejmě i lekce šermu. Za každou cenu musí každý díl ti čuráci divákům nějakým způsobem znechutit. Konečně se začalo něco zajímavého a dramatické dít v dějové lince se Ciri. Příjemná změna od kecání s negerskými domorodkyněmi v kouzelném lese. Snad se v podobném nebo lepším duchu ponesou i nadcházející epizody. Lepší 3 kousky. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se řeklo výprava za drakem říkala jsem si, že by to mohlo být docela super a vlastně jo ušlo to. Abych hned zase nezačínala zápory tak musím pochválit skupinku všech cestovatelů a především trpaslíky. I když tedy díky nim a drakovi jsem si myslela že se chvílemi dívám na Hobita. Sledovat seriál v českém dabingu se ukázalo jako skvělá volba, protože slang, který zde trpaslíci používají mě ohromně bavil. Konečně i příběh Ciri začíná mít nějaký spád a snad jsme se konečně zbavili i toho divnýho elfa. A jo taky jsem si už zvykla na Henryho, kdo ví, čím to bude. Buď opět skvělými bojovými scénami nebo tím, že se čím dál tím více objevuje bez košile… Kdo ví. Ale teď ty zápory. Na draka jsem se vážně těšila ale musím bohužel říct, že mě opět jako všechny příšery v seriálu zklamal. Za jeho příšernou podobu můžou opět velmi špatné efekty, na kterých tvůrci nejspíš šetřili, jak se jen dalo. Z téhle stránky doufám v nějaké zlepšení do druhé série, protože tohle je opravdu zoufalství. O trochu menším zoufalstvím je opět vztah Geralta a Yennefer. Když jsem si v půlce dílu na ty dva začala zvykat a konečně mi přišli jako fajn dvojice tak nás na konci tvůrci opět zalejou ledovou sprchou a máme zase utrum. Hodnocení: (3*) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Oproti knižní předloze Borch (Ron Cook) v knihách pouze odešel ze scény, zatímco v seriálu spadl do propasti a ostatní jej považovali za mrtvého. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze se celého honu naopak neúčastní Kozojed, čaroděj a obránce ohrožených druhů Dorregaray, ani král Nedamir se svými lidmi. A jsou navíc vynechány všechny scény, kdy se mezi sebou jednotlivé družiny snaží obchodovat, spolupracovat a intrikovat. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze dračí mládě bylo již narozené. Matka mláděte navíc nebyla zabita. Tvůrci navíc příběhy více propojili a v posledním rozhovoru s Borchem (Ron Cook) odkázali i na džinovo přání a Dítě překvapení. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama