Reklama

Reklama

Hon na pačlověky

  • Nový Zéland Hunt for the Wilderpeople (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ricky je těžce zvladatelný, hip-hopem odkojený teenager, vyrůstající v náhradní péči. Když jednoho dne skončí v nové rodině na novozélandském venkově, jeho život nabere zcela nový směr. Souhrou okolností se totiž Ricky, který dosud příliš nepřišel do kontaktu s přírodou, ocitá na útěku nehostinnou buší se svým bručounským náhradním strýcem (neodolatelný Sam Neill). V patách jsou jim ozbrojené složky a dvojici svérázných renegátů tak nezbývá než nechat stranou své odlišnosti a spojit síly k nevyrovnanému souboji... Po okouzlujícím upírském mockumentu Co děláme v temnotách přichází Taika Waititi s adaptací humoristického románu oblíbeného novozélandského spisovatele a legendárního bushmana Barryho Crumpa. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2016] Taika Waititi utočí v Karlových Varech podruhé a opět mě naprosto dostal jako obrovská studnice vtipu, originality a žánrové pestrosti. Hon na Pačlověky může působit šablonovitě, ale Waititi je opravdový mistr v převedení stokrát omílaných konceptů do tak atraktivního hávu, že Vám spadne čelist. Absurdita celého filmu vypointována do nejmenších detailů a výborných vedlejších postav. Škoda, že zrovna v závěrečném honu na dvojici uprchlíků filmu lehce dochází dech. Ale i tak se jedná o výbornou komediální jízdu v nádherné novozélandské přírodě. Místní odpady několika uživatelů a jejich důvody absolutně nechápu. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Sam Neill v roli, která z něho udělala nesmrtelnou legendu. Opět provádí přetechnizovaná děcka (tady jedno, ale pořádné), nebezpečnou divočinou, tentokrát už bez prehistorických monster. Waitiky potvrzuje, že timing fórů a s nimi spojený střich, je jedna z jeho nejlepších disciplín :-). Že by byl Thor ve špatných rukou si vážně nemyslím. ()

Reklama

Bachy odpad!

všechny recenze uživatele

O hloupých pro hloupé. Už jsme zase u toho, když se smějeme, že někdo upadl. Dokud se Waititi cachtal v indie vodách (Eagle vs Shark) dala se občasná superprimitivnost schovat pod romantickou podivnost nebo pocity melancholie a bizarnosti, jenže tady už je to jen a pouze na první signální. Chápu, že tady nemůžu hledat ani hloubku ani originální přístup k filmařině, ale asi by mi stačilo, kdyby Waititi nepsal postavy a jejich dialogy tak, že doslovné znění vtipu vytušíte 15 vteřin před jeho vyřknutím. Tak tudy ne, jdu si pustit Swiss Army Mana po sedmé #kviff2016. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jméno Sam Neill, věděl jsem, že se bude jednat o netradiční roli, tohoto vynikajícího herce. On byl více jak z 50% důvod, proč jsem se na "Hunt for the Wilderpeople" podíval. A přeci jen, ta role mrzutého a "neodolatelného" strýčka panu Neillovi sedí! Musím vyzdvihnout neuvěřitelnou a nádhernou krajinu Nového Zélandu. Už od prvního záběru chytáte, hltáte a dýcháte, jako by jste sami byli, v té nádherné Bushi, plné zeleně kopců, stromů a dalších nádherných míst. Ricky Vám ani nepřijde, jako nezvladatelný mladý klučina. Spíše je to dítě, které se životem nudí a nebaví ho přelétat z jedné rodiny, do druhé. Scéna, kde si Sam Neill na úkor Rickyho (vyvrátí, zlomí) kotník, je tak vtipná, že se jí nejde nesmát. Humor je na místě! A to, že v jednu chvíli se smějete a hned v další chvíli Vám zase nemusí být do zpěvu, dělá tento příběh krásným. Rickyho slézání z koně nemělo chybu! Milovník humoru si přijde na své. Je to jako v životě. Střídají se zde humorné situace, s těmi těžkými chvílemi. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tenhle zatraceně talentovaný režisér má opravdu bujný smysl pro humor a naprostou nesmyslnost, ale dokonale mu funguje i další dobrodružství, jen upíry vystřídal malej špekoun v rukou nevrlého pěstouna a jejich mediální útěk buší. Odlehčená akce a povedené vtipné momenty, ruku v ruce s krásnou přírodou a hereckou legendou Samem Neillem vytvořily jednu z nejlepších letošních oddechovek. Čtyři a půl hvězdičky.... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (19)

  • Postava, kterou hraje Sam Neill, je negramotná. Ve skutečnosti má herec bakalářský titul z anglického jazyka. (Hal_Moore)
  • Hlavní hrdina během filmu prohlásí, že jejich situace připomíná Pána prstenů. Ten se také celý natáčel v novozélandské divočině. (Hal_Moore)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Sam Neill se potká s Thorem

Sam Neill se potká s Thorem

25.09.2016

Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Karl Urban... ve třetím Thorovi nebude o slavné herecké přírůstky nouze. V Marvelu očividně dělají všechno proto, aby přišli s impozantním závěrem trilogie, a teď máme… (více)

Reklama

Reklama