Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 6

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (243)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dvanásťročný Janko by im to celé zjedol aj s navijakom a tešil by sa na ďalšie diely. Tridsaťročný Jano ale už takéto filmy nedáva. Nerozumejte ma zle. Technicky, kamerovo, výpravovo fajn, ale ten zvyšok.... to je proste katastrofa. Milión krát videný dej, milión krát videné zvraty, zhola nič nové. Teda pardón, nové je to, že bieleho človeka už skoro ani neuvidíte, ešte aj nový robot je z Bronxu a nová je ešte jedna fičúra, kedy aj človek dostane cool brnenie (pýtam sa teda, prečo sme to nevideli už pred tým, keďže toto je dejovo zasadené pred pôvodnú sériu?). Zase OP záporáci, zase nesmrtelní hlavní hrdinovia, zase chce niekto zničiť Zem (veď vedľa je oveľa väčší Jupiter, ktorý nikto nebráni) a proste furt všetko dookola. Vážme si prvých Transformerov, kde bol ešte vtip, rozumná minutáž, dobrá akcia a normálni herci. Kino je absolútna zbytočnosť. Dokonca ani 4dx to nedokáže zachrániť. 2 z 5 (predpremiéra, 4dx 2D, cinemacity) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Transformeří generika. Noví zvířecí roboti, ani arcipadouch nebo macguffin na tom nic nezmění. Dá se na to mrknout, drobotina, která třebas žádné předchozí transformery neviděla, může být uchvácena, neříkám, ale pro ty, kteří v sérii jedou od začátku, je to jako vidět jedny, vidět všechny. 50% ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

na můj vkus málo robotickejch vopic.... kdyby se nejnovější Transformeři nesli v duchu prvních 6 minut – tedy jako uvědomělá megalomanská over-the-top robotí podívaná s bohatou mytologií, kdy divák v podstatě sleduje oživlou fantazii dítěte který si hraje s hračkama [v čemž podle mě tkví pomyslný kouzlo týhle franšízy] – málo co bych upřímně vyčítal, protože sám mám slabost pro blockbustery u kterých není potřeba nic než jenom vypnout mozek. Následně však Rise of the Beasts dělá téměř identický chyby, jichž se dopouštěly i filmy od Michaela Všechnomusíbouchnout Baye. Sice zde není zas až tak přehnaný akcent na technicistní Bayovské pojetí, ale spiš než na fikci se zde zas a znova víc soustředí na "pseudo-humanistický" úhel pohledu, kdy zas a znova dostávají víc prostoru lidi a příběh se zas a znova odehrává na Zemi. Nemluvě o tom, že zvolený pojetí je strašně infantilní a dětinský, a nemá tak efektivní multi-generační tah na branku jako v případě filmů od Baye.... inu, promarněný potenciál odlišit novodobý restart Transformers odlišným směrem. Teas na crossover s G.I. Joe ale potěšil.... #lethimcum ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Proste dalsi, nic novyho neprinasejici transformeri film. Opet tu mame partu kladasu, partu zaporaku a opet se pretahujou o nejakou super dulezitou vec, tentokrat nejaky teleportacni paratko. No a mezi tim se mota hlavni lidska dvojka tezce nesympatickejch pubertaku. Navic Caple fakt neni Bay, takze i kdyz to krome nudnyho uvodu vcelku slusne odsejpa, akce buhvijak zajimava nebo napinava neni, k tomu tu mame nezajimavou hudbu a jen lehce nadprumerny triky. Nebejt fajn zaverecny bitvy, asi bych sel jeste niz, ale takhle to ty 3* da, ale i tak se jedna asi o nejslabsi a urcite nejnudnejsi film serie. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Ještě, že jsem na to nešel do kina. Nebudu zde porovnávat předešlé díly, jen je nutno dodat, že mám tuhle sérii opravdu rád a ani poslední části mi nepřijdou strašné; zkrátka je to takový úlet sázející na dobré efekty a prostě u toho vypnout mozek. Co se týče tohoto nového počinu, tak jsem se skoro po celý čas filmu dost nudil. Ještě tak ta první cca třetina nebyla nejhorší, na nové postavy jsem si celkem zvykal, efekty akce jsou přehledné, ale od druhé půli snímku mě ani ty akční destruktivní sekvence nebavily. Takže neříkám, že je to nějaký ultra brak, ale spíš totální nuda. Ty 2* a 40% je ještě ode mě jako milodar. Zatím nejslabší kapitola téhle ságy … ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu je možné vidět automobil Škoda Octavia první generace. Tento model se začal vyrábět v roce 1996, ovšem děj filmu se odehrává v roce 1994. (Frantisek.Fu)
  • Když se hrdinové procházejí džunglí, objeví se záběr na Elenu (Dominique Fishback), zatímco říká: „Takže, co jsi zač?“ což neodpovídá jejím pohybům rtů. (mikki089)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama