Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (472)

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to možné? Je konečne možné, aby sme sa dočkali filmu do série Transformerov, ktorý bude skutočne dobrý? "Bumblebee" ma presvedčil, že áno. Je to asi spôsobené tým, že sa do režisérskej stoličky tentokrát posadil Travis Knight, ktorý naposledy priniesol najlepší Laika film "Kubo And The Two Strings". A vyhodili sme všetok mizerný humor, ktorý sme nahradili vtipnými a milými momentkami. Osobne mi film najviac asi pripomenul starý film "Short Circuit". Tento film som si užil presne pre tie isté dôvody, pre ktorý som si užil aj tento. Veľmi dobré postavy, dobré vzťahy medzi nimi, vtipné situácie a srdce na správnom mieste. Hailee Steinfeld je vynikajúca ako naša hlavná hrdinka. Veľmi dobre jej rozumiem, ukáže sa ako schopná postava a musím povedať, že jej priateľstvo s Bumblebeem ma skutočne dokázalo dostať do dobrej nálady. A pristihol som sa často, ako som sa pri tom usmieval. A v tom tkvie to, čo tento film tak skvele posúva dopredu. Dokonca si myslím, že aj John Cena je skvelou postavou a v závere sa ukáže, že nie je len čiernobiely človek, ktorý chce všetko zlikvidovať, ale vie nájsť aj v sebe moment prekvapenia a uvedomiť si, že možno sú veci trošku iné, ako sa môžu na prvý pohľad zdať. Akcia vo filme je na konci vynikajúca. Nepôsobilo to tak lacno a tak bezducho ako v posledných dvoch filmoch, no celkovo to pôsobilo dobre zvládnuto. Ak budú Transformeri pokračovať, tak si myslím, že toto je cesta. Nedávajte viac režisérske miesto Michaelovi Bayovi. Ako producent je dobrý, no ako režisér už totálne pohorel. Toto je cesta. A pokračujte v nej. Hodnotenie: A- ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Transformeři pod Bayovou kontrolou se zdáli být už vyčpělí a překombinovaní, vlastně nikoho pořádně už nezajímali, ale nováček Travis Knight z Bumblebeeho udělal moc příjemný film. Bumblebee je osmdesátkové retro jak sviň s vynikající 80´s hudebním podkresem, úžasnou Hailee Steinfield, ze která se klube velká herečka i zpěvačka a potěší i John Cena v roli vojáka. Samotný Bumblebee je jako vždy cute. Akce zde ve výsledku není tak moc, je to spíše komornější, osudovější,emocionálnější a atmosféričtější podívaná, přesto pokud na Akci dojde je natočená přehledně, svižně a sebevědomě. Scéna, kdy Bee uteče z garáže do bytu patří k nejvtipnější scéně filmu. Žádná velká pecka, ale Transformeři jdou správnou cestou a takhle to rozhodně funguje mnohem lépe. 75% ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut se mi fakt nelíbilo, bylo to už ohrané. No ale když už jsme se dostaly na zem, tak film začínal nabírat skvělý příběh a super herce a já jsem byl spokojený a nenudil se. Důležitou roli hrál konec který se jím povedl a nepokazily ho, takže tady jsem dost překvapený. Soundtrack opět výborný neměl chybu, John tomu dodal trochu šťávy a to je hlavní. Dlouho jsem to odkládal, protože mě děsil příběh a jak to celé bude ve finále vypadat, ale jsem spokojený, efekty parádní a akce se střídají celkem často, a to nejlepší jeho červené oči neměly chybu. Vtipné scény a 80´s neměly chybu povedlo se strašně moc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebudu mít jediný problém tohle označit za druhý nejlepší Transformers. Špatná zpráva pro všechny kteří si zamilovali Bayovy báchorky o Merlinovi, Dinosaurech nebo různých mocných artefaktech ,které vystřídalo staré dobré poctivé osmdesátkové vyprávění, kdy holka si koupí auto a on je to mimozemský robot :) Ano, já vím, to už tady jednou bylo, jenže tentokráte je to verze bez Michaela Baye, takže postavy a vztahy mezi nimi jsou uvěřitelné. Škody, které napáchal Poslední rytíř bohužel neumožnily Čmelákovi vydělat větší prachy, ale nicméně věřím že tento díl bude zpětně doceněn a pokud navázat tak bych prosil ve stejném duchu. 75% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší (a nejpřehlednější!) film transformeřího universa. Což o kvalitách zase tak mnoho nevypovídá, jelikož i tak se jedná o trestuhodně odzívaný uniformní "wannabe spotřební mix E.T.ho/Železného obra/Herbieho", ze kterého si lze jen stěží (pokud vůbec) s náběhem finálních titulků vybavit nějakou konkrétní scénu či emoci. Tedy nad rámec filozofických dotazů zvídavých ratolestí, zda není čtyři dny před Štědrým dnem pozdě na to, aby se napsal/nakreslil a doručil nový dopis Ježíškovi, protože "Čmelda z nejvíc nejlepšího filmu na světě" pod stromečkem být musí, přes to vlak nejede. S tím však Ježíšek počítal a může tedy z první ruky potvrdit, že s plastovým Bumblebeem si i dospělý užije více zábavy než s v rámci oněch dvou hodin CGI stopáže. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Transformeři sem přišli původně podle prvního dílu Transformers (2007) pro „Zážehnici“. Kostku, co v sobě ukrývá obrovskou energii naplnit planety životem, nikoliv kvůli boji ve válce, jak je ve filmu vyobrazeno. Dokud neodeslal Bumblebee zprávu, tak o Zemi vůbec nevěděli. Též se v ní zmiňoval o Zážehnici a ne o základně a bojovém útočišti jak je zde. (GejmronCZ)
  • Ve filmu zazní i píseň „The Touch“ amerického zpěváka a textaře Stana Bushe, která byla součástí prvního animovaného filmu Transformers: The Movie z roku 1986. (Hornet.CZ)
  • Ve scéně, kdy Deseptikoni doráží Bumblebeeho a zničí doktora Paula, mluví o použití satelitů, kdy se jednomu z ruky na hologramu ukáže Mezinárodní vesmírná stanice (ISS). Ta byla ovšem na oběžnou dráhu vypuštěna až v roce 1998. (PAULOO)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama