Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (378)

silentname 

všechny recenze uživatele

Scenár tento film skutočne viac ničí, než mu prospieva. Málo vecí tu reálne dáva zmysel a mám pocit, že je to trošku melodramatický a manipulatívny film. Najviac to stojí na tých hereckých výkonoch, ktoré sú veľmi dobré a musím priznať, že Will Smith je podľa mňa veľmi dobrý. Možno by sme z jeho postavy dostali viac, keby bol film napísaný úplne inak, ale čo už človek narobí? Naomie Harris je podľa mňa najlepšou postavou filmu a osobne som si ju skutočne aj najviac užil. Veľmi veľa toho dáva a asi najviac jej verím. Čo sa ostatného týka, podľa mňa je to pozerateľné, má to pár dobrých myšlienok, no viac by sa mi asi páčila možnosť, ktorú naznačoval trailer, keby sme skutočne išli do tej fantasy sféry a mohli sme sa skutočne stretnúť s reálnou láskou, smrťou a časom a nie hercami, ktorí ich hrajú. Ako film je to okey, no jednoznačne mám pocit, že z toho obsadenia a príbehu sa dalo vytrieskať oveľa viac. Klamal by som, ak by som povedal, že som si nenašiel vo filme absolútne nič, ale znovu by som si ho už určite nepozrel. Pre mňa dobre vyzerajúci priemer. Hodnotenie: C+ ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tři nejlepší přátelé Willa Smithe jsou nejodpornějšími lidmi, s jakými jsem měl letos tu možnost setkat se v kině (na druhou stranu jeho Howard jako člověk a kamarád taky za moc nestojí). Přesto mě Collateral Beauty nenechala chladným, a to hlavně díky výborně napsaným a podaným dialogům, bez kterých by ta patetická břečka jménem příběh vyvolávala odpor nebo škodolibé pobavení. Takhle to ale kupodivu funguje. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Will Smith nám zase trpí. Nedávno to schytával coby nigerijský přistěhovalec, který ukázal na rizika hráčů amerického fotbalu, ve Štěstí na dosah vykreslil otce, kterému osud hází klacky pod nohy, v Sedmi životech byl zase sžíraný chybami z minulosti. Nyní jsou jeho oči snad ještě smutnější. Tklivý příběh, půltucet hereckých hvězd, přeplácaný guláš. Brzy totiž na scénu přijde plán, kdy Smithe jeho kolegové mají dotlačit k tomu, že je prostě blázen. A najmou si herce, kteří jim k tomu pomůžou. Ale bacha, dělají to proto, že už zkusili leccos a Smithe mají vlastně rádi. A nechtějí, aby svou netečností položil společnou firmu. A aby toho nebylo málo, hercům se začnou svěřovat se svými bolístkami. Smith mezitím trpí. A divák tak trochu s ním. Závěrečné dějové odhalení, no, překvapí. O zbytku raději moc nepřemýšlet. A ano, přijde na řadu i rakovina. Dokonale prázdný film. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Uměle vykonstruovaná pohádka, v níž si každá z postav sice prožívá nějakou svou větší či menší osobní krizi nebo tragédii, ve finále nejde však o nic, s čím by si neporadila trojice světaznalých divadelních herců! Tvůrci Collateral Beauty nejenže spoléhali na urputné ždímání divákových emocí, ale ještě těmi několika dějovými rozuzleními ke konci dělají z diváka rovnou debila. Já při sledování trpěl snad víc než některá z hlavních postav. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kdyby obsah alespoň trochu spoileroval, nešla bych. Béčko to rozhodně není, tvůrci ale patrně tušili, že do filmu musí narvat skvadru slavných jmen, jinak by to celé šlo do kytek a vyplatilo se. Podle mě tam žádný z herců nemá úplně hlavní roli. Každý plus mínus rovným dílem a dokázali svým výjimečným talentem tento snímek dostat do červených barev. Na film bych jinak nešla proto, protože opravdu tohle téma nemám ráda. Každý den se musím setkávat s nemocnými jak starými, tak mladými, s životem i smrtí a sama jsem si taky leccos prožila. Nechci strkat hlavu do písku před realitou, ale tohle ne. K filmům se obracím, abych zrelaxovala a ne jinak. Uff ... V tomto dramatu se mi rovněž nelíbil nápad, jak dostat Howarda znovu do života. Neskutečný citový nátlak. Texty byly neuvěřitelné. Koho z nás by v rozhovorech napadaly jenom samé životní rady a poučky dlouhé jak čtrnáct dní? Ano, musela jsem v jistých pasážích tlačit slzu a strašně rychle mrkat, bo se blížil závěr a rožnutá světla by odhalila, co mělo zůstat skryto. Rozhodopádně kdo má tento druh citových dramat rád, určitě si přijde na své. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku. (MikaelSVK)
  • Film měl původně režírovat Alfonso Gomez-Rejon, který se kvůli neshodám se studiem New Line Cinema režírování vzdal. (MessiM)

Reklama

Reklama