Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (106)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Za úspěchem stojí tvrdá práce, pevné přátelství, spousta talentu a zase spousta práce. Přežít úspěch se ovšem povede málokomu. A Beatles se to vlastně nepovedlo. To je jediná věc, kterou se v tomto dokumentu nedozvíme. Nedozvíme se také až na několik narážek vůbec nic o osobních životech všech čtyř Brouků. Jinak jde o vynikající dílo. Je neuvěřitelné sledovat s jak primitivními technickými prostředky museli Beatles hrát. Jak si dokázali udržet kvalitu i v jekotu fanynek, nevyhovujícím nazvučení i vlastní únavě. A viděl bych to na Oscara za střih a zvuk. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině. Povinnost pro všechny fanoušky Beatles, ale i pro až tak nezaujaté posluchače je to opravdu zajímavý dokument. Pěkně natočený, vystihující vše v období, kdy se z Beatles stali hvězdy, co prožívali po jednotlivých turné, návštěv různých zemí atd. K tomu není třeba nic dodávat. Kdo má alespoň trochu tuto skupinu rád, tak se mu tohle bude hodně líbit. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snímek se zaměřuje na "zlaté období" beatlemánie a současně i dobu, kdy vznikla většina jejich nejpopulárnějších songů. 1) Beatles jsou fenomén, jehož povahou se zabývají stovky odborníků z celého světa. Zmíním se o jediné věci. Jejich písničky jsou nabité energií, nadšením, mládím, optimismem, radostí. Proto je lidé milovali dříve a milují dodnes. Ne kvůli dokonalé harmonii, chytlavým melodiím, určitě ne kvůli dětinským textům. Důvodem je radost, čistá radost, která se mě zmocňuje, když je poslouchám._____ 2) Uvedené platí zejména o jejich písničkách z let 1962 - 1966, tedy z období, o kterém mluví i film. Na pozdější tvorbě je již příliš moc znát, že protagonisté dospěli, vyrostli, zmoudřeli. Už je nebaví prosté dětské popěvky. Experimentují, učí se, hledají. Období nevážného rozpustilého mládí je pryč._____ 3) Zajímavý koment: liborek_*****. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nikdy jsem nebyl vyložený fanoušek, ale jako dokument pro mě nad očekávání. Film zachycuje kapelu od jejího vzniku po nejslavnější léta a jejich období tour. Nebylo to prošpikovýno emocemi jako například v Amy, ale po režijní stránce se podařilo vytvořit perfektní dílko, dost intenzivní i pro ty, které tento fenomén nezajímá......8/10 ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím k potenciálu, který tento dokument mohl mít, odvedl Ron Howard naprosto stejnou práci jako u filmu Rivalové. Vytvořil pocukrovaný dort, jehož základ sám o sobě postrádá mnohé. Nejde jen o to, že vynechává poměrně hodně zajímavých témat, ale soustředí se především na USA a právě Amerika nebyla pro Beatles jediným a zásadním středobodem. Takže pokud by byl soudný, přidal by do názvu dvě písmenka a vše by bylo v pořádku - The US Touring Years. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years bol zostavený z viac než 100 hodín vzácnych a doposiaľ nevidených nahrávok získaných od fanúšikov, spravodajských agentúr a národných archívov, ako i zo súkromnej zbierky kapely. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama