Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (341)

Flego 

všechny recenze uživatele

Deň patriotov je podrobná rekonštrukcia bombového útoku na bostonskom maratóne v roku 2013. Dokonca až tak podrobná, že sledujeme obrovské množstvo vedľajších postáv, čo film predlžuje. Určite by nezaškodilo materiál trochu prestrihať a zdynamizovať celé udalosti. Ambíciou tvorcov však bolo podrobné vykreslenie udalostí. Inak ide o napínavú záležitosť s niektorými vynikajúcimi scénami ( napr. výsluch teroristovej manželky ) a notnou dávkou pátosu. Určite doporučujem, lebo takto komplexne som sa o týchto tragických udalostiach nedozvedel nikde. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Peter Hora a Marky Mark vrací úder! Co se posralo na podvodním horizontu je nám bohatě vynahrazeno zde. Mno a opět se potvrzuje, že režisér Berg je prostě nevyzpytatelný, dokáže nám naservírovat okázalé srajdy (Bitevní loď) naprosto průměrné řemeslo (Deepwater horizont) dobrou vojnovou masírku (Lone Survivor) a teď najednou z ničeho nic přijde z takovouhle peckou, kdy postupně sledujeme sportovní výkony poté teroristický masakr plus okázalou přestřelku která je parádně nasnímána. Ano pochopitelně nás čeká nějaké to hrdinské klišé a obvyklé kecy o tom, že tohle je kurwa naše Americká Amerika a nenecháme nikoho, aby se nám do ní sral, ale kdo by tu sakra u podobnýho filmu něco takovýho nečekal... Amíci tyhle snímky na léčení svého pošramoceného ega potřebují a Wacoslav1 proti nim nic nenamítá, pokud jsou tak vkusně zpracovány jako je tento. Jo a vzkaz pro Verbala : Tvoje komenty mě baví a zasměju se u nich, ale až někdy aspoň z rychlíku uvidíš tu věc, co se maže na chleba, tak dej vědět.95% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vyprávění bez větších chyb a zaváhání, ale po sto devadesáté čtvrté ohraný koncept rasistického honu na teroristy, v hlavní roli s ikonickým, nařachaným a morálně neposkvrněným hrdinou (řeč je o Wahlbergovi, Goodman potřebuje trochu shodit a J.K.Simmons nabrat) už mě prostě ani jako fanouška zajetých hollywoodských konvencí nemůže uspokojit. Navíc je to dlouhé jako seznam vládních dluhů a tempo kolísá mezi mnoha postavami, které, ačkoli hrány špičkovými herci, nejsou bůhvíjak přesvědčivě vykresleny. Berg má rozhodně na větší, minimálně fyzický náhul, což zde ukazuje například velmi intenzivní a realistická pouliční přestřelka... 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Snímek o Maratonu, který v roce 2013 změnil život mnoho lidem. Kdyby tyto dva teroristi nebyli úplní idioti, tak následky mohli být daleko brutálnější. Vsuvky na 11.září byly dobré a divím se, že je v dnešní cenzurované době vidíme v komerčním filmu. Bohužel v dnešní době, kde je Evropa ovládána EU, tak těchto útoků bude přibývat. Pomalu ale jistě se Evropa plní imigranty a uhlídat všechny nemůžeme. Hlavně si namastit kapsy, že paní Makrelová? 7/10 = 75% ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Den patriotů, jehož název by mohl navozovat pocit, že se bude jednat o další z klasických amerických snímků vzývající hrdiny se spoustou vzletných proslovů, nereálných činů a všudypřítomnému patosu. Opak je naštěstí pravdou a tento snímek k tomu neinklinuje (až na pár scén). Den patriotů je natočen dle skutečných událostí bombového atentátu při Bostonském maratonu. Jeho hlavním cílem je nám nastínit do podrobna průběh atentátu a následnou titěrnou práci policistů a FBI při identifikaci a hledání atentátníků. Je to především jejich oslava a ukázka toho, že tento sport a představu nelze zničit jakýmkoliv způsobem. Řemeslně kvalitně natočený film, kde není nouze o přestřelky, bombové výbuchy a skvělé herecké obsazení. Mám k tomu zřejmě jedinou výtku, a to že se mi zdálo, že je příběh místy dost zkratkovitý a některé linie nebyly dovyprávěné. Tento film mě příjemně překvapil, hlavně díky své uvěřitelnosti a absenci patosu. 7/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 2016 na AFI Fest v Los Angeles. (BMW12)
  • Mark Wahlberg byl nejprve proti filmu a roli odmítal. Roli přijal až po přečtení scénáře. (Dr Lizal)
  • Scénář k filmu je mixem dvou původních scénářů, první z nich se nazýval „Patriots Day“, který byl faktickým dramatem. Druhý scénář s názvem „Boston Strong“ byl akčním thrillerem, který se měl odehrávat na pozadí Bostonského útoku (Caaslav)

Reklama

Reklama