Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola sedmá: Masakr v laboratoři (S04E07)

(epizoda)
  • USA Chapter Seven: The Massacre at Hawkins Lab

VOD (1)

Obsahy(1)

Hopper se chystá na boj s monstrem. Dustin pitvá Vecnovy motivy a rozklíčuje zprávu z druhé strany. Jedenáctku posílí dávno zapadlá vzpomínka. (Netflix)

Recenze (97)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže si to shrňme. Rusáci mají tajné vězení, kde předhazují vězně Demogorgonovi, aby ho zabavili (kde ho vzali, to je záhada) a zrovna do tohohle vězení poslali Hoppera, který přežil bez jakékoliv újmy výbuch na konci třetí řady, aby si ho právě Rusáci odvedli ještě před tím, než do bunkru dorazili američtí vojáci. Jak ho odtud dostali, to ví jen scénáristé, kteří se nás snaží přesvědčit, že Hopper zemře tentokrát na sto procent, čemuž by věřilo jen naivní dítě. V další dějové lince se hlavní protagonisté dostanou bránou na dně jezera do druhého světa a Dustin se snaží vysvětlit, proč Vecna dělá to, co dělá (což už mi připadá vycucané z palce). El se už tři epizody snaží znovu najít svou supersílu, ale motá se stále dokola. Jo a prvních pár epizod se nám tvůrci snažili vnuknout představu, že Max zemře, načež se to vyřešilo a od té doby se všichni chovají, jako kdyby už jí nehrozilo žádné nebezpečí. Dáme jí sluchátka a walkman a už o tom nebudeme mluvit. Jo a abych nezapomněl... POPRVÉ od začátku tohohle seriálu se rodiče zajímají o to, co jejich dělají jejich děti. Poněkud tristní. Konec s výlevem Jedničky mě spíš rozesmál nejen pro to, že se jedná o naprosto klasického záporáka, který svůj příběh a plány jednoduše odvykládá. Mimochodem, od kdy se herecký výkon Eleven omezil pouze na pohledy? Ta holka doteď snad neřekla v celé sérii pořádnou větu. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf. No ako toto malé finále hodnotiť? Absolútna extratrieda. Zrod záporáka tak dokonalo prešpekulovaný a zároveň jasný, logický a prepájajúci momenty naprieč celým seriálom. Epizóda už má takmer 100 minút a napriek tomu to neskutočne šlape. Klobúk dole. Toto sa naozaj podarilo. 100% Netflix ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku ty stopáže vypadaly jako šílenost, ve finále jsme za ně byli rádi a chtěli ještě nášup. Tenhle seriál se totiž vypracoval na tak precizní produkční základnu, že v mnoha svých nejsilnějších momentech strká do kapsy kdejaký vypiplaný film, a tudíž už tak nepůsobí jen šílenou minutáží. Ta ale uteče tak rychle, že ani nedutáte a už odpočítáváte dny do 1. července. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(spoilers!) Tak tohle rozklíčování všech linek do bodu zlomu se povedlo! Dívám se na seriál s odstupem, ale je mi jasné, že jestli mezi díly byla měsíc pauza, muselo to být utrpení! Naprosto skvěle zpracované a divákovi naservírované "zrození Vecny" (aka Henryho aka Jedničky) - a právě tento bod úžasně spojuje série předchozí s tou aktuální. Vše dává smysl, žádné logické přešlapy. Nechce se mi věřit, že to bylo takto plánováno od prvního dílu první série, ale pokud ne, tak žasnu, jak to Dufferovi dokázali napasovat na sebe. Takže karty jsou odkryty - víme s kým se bojuje, tušíme jak to skončí. A stejně se nemůžeme finálního souboje dočkat! ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jamie Campbell Bower se stává novým idolem... jeho herecké skills spojené s podmanivým hlasem (připomíná mi jednoho českého dabéra, který daboval Toma Raddla zamlada) a pěkným kukučem z nějak dělají super sexy záporáka. Ale stále chci a požaduji "kids-cut". Ty minuty zrůdného týrání oželím bez mrknutí oka. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Eddie (Joseph Quinn) zmíní, že by na Steva (Joe Keery) byl hrdý i sám Ozzy, protože také kousl netopýra. Naráží tím na incident z roku 1982, kdy metalový zpěvák Ozzy Osbourne ukousl na pódiu hlavu živému netopýrovi s tím, že si myslel, že šlo o repliku. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama